pytanko z Medyki

Czy KMICIC to jest ten blagier i intrygant , którego właśnie wyrzucono z cła ?

Briest, napiszę to po raz drugi - "człowiekiem się jest, celnikiem się bywa". Przy obecnej polityce kadrowej i ustawie emerytalnej trudno będzie dotrwać do końca służby w spokoju, na zajmowanym stanowisku. A to pewnie, nie koniec zmian w SC, więc Panie Bries zadałeś sobie dużo trudu z rejestracją na portalu, śmiem twierdzić, że wypociny Pana K. bardzo Cię dotchnęły. No cóż, z tym Kmicicem zawsze tak było.

Myślę, że nie jesteś z Białej, myślę, że jesteś przydupasem Bartka albo może nawet samym Bartkiem. Widzicie nawet zwolnienie ze służby nie pomogło, walka trwa i się zaostrza. Dopóki na Zacisznej będzie rządził niewyrośnięty moczymorda, to nie zabraknie tematów dla prasy.

KIMICIC, powiem Ci szczerze, tak trzymaj, jednak twoja walka przynosi pożytek. Pożytek taki, że boli co niektórych u góry. Mam nadzieję, że już niedługo zajdą zmiany w cle. Prasę postawiłeś w stan wyższej gotowości piśmienniczej, teraz kolej na TV.

Myślę, że nie jesteś z Białej, myślę, że jesteś przydupasem Bartka albo może nawet samym Bartkiem. Widzicie nawet zwolnienie ze służby nie pomogło, walka trwa i się zaostrza. Dopóki na Zacisznej będzie rządził niewyrośnięty moczymorda, to nie zabraknie tematów dla prasy.

moze Briest prowokował a ty lyknąłes jak gęs haha chciał sprawdzic ile masz nicków , które tu zaraz sie pojawiły
ps a gdzie gola i celniczek? nicki dostały bana czy zapomniałes hasła? haha

Kola2020, namieszane, nie. Ja napewno nie jestem gola lub celniczek.Już niewiesz, who is who. Ja nicków mam tylko jeden, właśnie ten. Ciebie Kimicic też zdenerwował, co.

Kola2020, namieszane, nie. Ja napewno nie jestem gola lub celniczek.Już niewiesz, who is who. Ja nicków mam tylko jeden, właśnie ten. Ciebie Kimicic też zdenerwował, co.

nie przejmuj się , ty jestes oryginalny nick, na kilometr widac , pewnie obcokrajowiec i tłumaczysz na polski swoje posty przez "tłumacz-google" i wytłumaczyłes się to wszyscy ci wierza, ale inni? nie ma sprostowań to napewno prawda co pisałem

nie przejmuj się , ty jestes oryginalny nick, na kilometr widac , pewnie obcokrajowiec i tłumaczysz na polski swoje posty przez "tłumacz-google" i wytłumaczyłes się to wszyscy ci wierza, ale inni? nie ma sprostowań to napewno prawda co pisałem

Jestem pełen podziwu dla Ciebie, powiedz jak na to wpadłeś. Przepraszam, że chciałem wprowadzić Cię w błąd. Wszystko co napisałeś, jest prawdą. Nic przed Tobą nieda się ukryć. Szacun.

Kmicic ,jak już mówiłem, dużo ukazałeś w prasie, teraz trzeba ukazać nieprawidłowośći w telewizji. Wybór jest szeroki.

Czy KMICIC to jest ten blagier i intrygant , którego właśnie wyrzucono z cła ?
Tak , to ten mąciciel i kanciarz , własnie go wyrzucili z cła za całokształt jego dokonań. I jeszcze to ten ,który dokonuje 90% wpisów na forum , nie tylko jako KMICIC, ale także np. an.k , zagłoba , badboy ,rencista i kilkanascie innych nicków. Prowokator sam do siebie pisze , dyskutuje i odpowiada. Takie to indywiduum......

tak, to fakt KMICIC, używa kilkunastu nicków i sam do siebie pisze. Ale ciekawszy szwindlarz to jego najbliższy kumpel Grzesio pseudo"kawka", ostatnio znowu na Korczowej.To on steruje KMICICEM dostarczając mu plotek i materiałów na oszczerstwa na temat kadry. Nygus jest nachalny , wpada wciąż na ,,kawke ,, do Izby lub Urzędu , wyciąga od innych informacje , rozsiewa plotki i snuje intrygi. To lider który steruje przemyskim przemytem na i z Ukrainy. Jak sam mówi , znowu nadszedł jego czas !. Maskuje sie i działa z drugiego szeregu , ale to kluczowa postać i źródło oszczerstw.

Kmicic, Twoje sny nikogo nie interesuja (może poza Tobą samym) i próżnością jest takie wywnetrznianie się na forum publicum. Sadząc po godzinach "nadawania" jak i tresciach Twoich komunikatów masz problemy ze snem i nie tylko. Jeżeli opisywanie swoich wewnetrznych przezyć/przemysleń działa na Ciebie jak swoiste katharsis, to zastanów sie nad prowadzeniem pamietnika.
Po zapoznaniu się z Twoimi wpisami nasuwa mi się pewne pytanie -dlaczego ktos, kto przeżywał w pracy zawodowej takie "katusze" trzyma sie tejże pracy pazurami, wylewając przy tym morze pomyj na kogo popadnie, zgodnie z głoszoną przez siebie zasadą, że" na wojnie giną również niewinni"?

Nienawiść i żółć lana na tym forum, niestety głównie na stronach naszej Izby przekroczyła juz dawno poziom alarmujący. Jak długo jeszcze samozwańczy watażka będzie załatwiał prywatne interesy pod związkowym parasolem, bazując na naszej naiwności? Na to pytanie koleżanki i koledzy musicie odpowiedzieć sobie sami. Ale najpierw zajrzyjcie na inne fora i porównajcie zawartość i formę z tym, co dzieje sie tutaj.

Zamiast działać w obronie naszych zawodowych interesów - patrz m.in. temat emerytur. pozwalamy na opluwanie formacji/ munduru/firmy, dzięki której opłacamy rachunki i mamy na chleb. Nie znajduję na stronach naszej izby śladów walki obywatela-związkowca-Kmicica za nas - w ważnych dla Związku Celnicy.pl zagadnieniach. Jest natomiast cała reszta niestrawnych gadek niskich lotów.

W odpowiedzi na hasło " Celniku - zdeklaruj się", moją odpowiedzią będzie rezygnacja z przynależności związkowej, bo nie godzę się na takich reprezentantów jak Kmicic i na opłacanie z mojej składki adwokatów dla obrony kogoś, kto o naszym dyrektorze ( i nie tylko)pisze "mielecki śmieciu".

Dla mnie prawdziwy związkowiec to Krzysiek B. - "pierwsza kawa" (pozdrwaiam :)).

Kmicic, Twoje sny nikogo nie interesuja (może poza Tobą samym) i próżnością jest takie wywnetrznianie się na forum publicum. Sadząc po godzinach "nadawania" jak i tresciach Twoich komunikatów masz problemy ze snem i nie tylko. Jeżeli opisywanie swoich wewnetrznych przezyć/przemysleń działa na Ciebie jak swoiste katharsis, to zastanów sie nad prowadzeniem pamietnika.
Po zapoznaniu się z Twoimi wpisami nasuwa mi się pewne pytanie -dlaczego ktos, kto przeżywał w pracy zawodowej takie "katusze" trzyma sie tejże pracy pazurami, wylewając przy tym morze pomyj na kogo popadnie, zgodnie z głoszoną przez siebie zasadą, że" na wojnie giną również niewinni"?

Nienawiść i żółć lana na tym forum, niestety głównie na stronach naszej Izby przekroczyła juz dawno poziom alarmujący. Jak długo jeszcze samozwańczy watażka będzie załatwiał prywatne interesy pod związkowym parasolem, bazując na naszej naiwności? Na to pytanie koleżanki i koledzy musicie odpowiedzieć sobie sami. Ale najpierw zajrzyjcie na inne fora i porównajcie zawartość i formę z tym, co dzieje sie tutaj.

Zamiast działać w obronie naszych zawodowych interesów - patrz m.in. temat emerytur. pozwalamy na opluwanie formacji/ munduru/firmy, dzięki której opłacamy rachunki i mamy na chleb. Nie znajduję na stronach naszej izby śladów walki obywatela-związkowca-Kmicica za nas - w ważnych dla Związku Celnicy.pl zagadnieniach. Jest natomiast cała reszta niestrawnych gadek niskich lotów.

W odpowiedzi na hasło " Celniku - zdeklaruj się", moją odpowiedzią będzie rezygnacja z przynależności związkowej, bo nie godzę się na takich reprezentantów jak Kmicic i na opłacanie z mojej składki adwokatów dla obrony kogoś, kto o naszym dyrektorze ( i nie tylko)pisze "mielecki śmieciu".

Dla mnie prawdziwy związkowiec to Krzysiek B. - "pierwsza kawa" (pozdrwaiam :)).

Po ładnych kilku latach jakiś normalny wpis. Oby nie ostatni .

NIEDZIELA-Wiem, dobrze by było, żeby Sławek wypruł sobie żyły załatwił emerytury a wy spokojnie po latach rabowania mając fortuny, firmy, interesy, spędzili sobie resztę życia spokojnie na emeryturze. Emerytur nie wywalczy się na forum, tylko na pasie. Kto z was ma odwagę postawić się przełożonemu? Kto chcę protestować? Czyimiś rękami, anonimowo, żeby tylko nie podpaść, bo przeniosą z granicy. Związek nie finansuje prywatnych kłopotów funkcjonariuszy, nie udostępnia kancelarii w sprawach niezwiązanych ze służbą, WIĘC NIE KŁAM JAK TWÓJ DYREKTOR. Skoro uważasz Krzysztofa B. za super związkowca, to walczcie o emerytury. Tylko uważaj jak on się rozgada to możesz czekać dłużej niż do 67 roku. Na koniec dodam, że masz też złe zdanie o dyrektorze, wystarczy wpisać mielecki śmieciu a już myślisz o nim, w Mielcu mieszka 65 tysięcy mieszkańców i bardzo wielu celników. Przestań każdy wpis łączyć ze ZZCelnicyPL, robisz to celowo, to nic nie da Podkarpacie zaczęli sprzątać i może tego się właśnie boisz.

Pozwolę sobie zacytować i się odnieść.
To ładnie,że piszesz" Sławek", pomijając swoją "skromną"osobę - a gdzie byłeś Ty- ZWIĄZKOWIEC, żeby w tej sprawie wspomóc Sławka? On nie użala się na łamach prasy jaki był/jest pokrzywdzony, bo Go przenieśli, bo musi dojeżdżać (jak niemal my wszyscy), etc.
Masz rację - o emerytury trzeba walczyć na pasie, ale tam również Cię nie było,... ogólnie mało bywałeś w pracy.
A kiedy to Ty miałeś odwagę postawić się przełożonemu? Dopiero jak wskoczyłeś pod parasol związkowy.
NIE KŁAMIĘ również w kwestii udostępniania kancelarii w Twojej obronie - na tym forum Pan Sławek pisał o tym w kontekscie Twojej obrony i "udzielenia Ci pomocy prawnej".
Ale abstrahując - gdybyś tyle energii włożył w prace związkowa, co w toczenie swojej, prywatnej wojny z Kier. OC Korczowa i jego zastepcą, to emerytury i inne przywileje mielibyśmy już dawno w garści - bo pokazujesz,że jak chcesz, to potrafisz, dlaczego więc nie dla dobra wszystkich?

Odnośnie obrażania Dyrektora - cytat ów zaczerpniety został z Twojego wczesniejszego, a usunietego właśnie przez Pana Siwego posta na temat "mielecki" - kontekst nie pozostawiał żadnych watpliwości - powinieneś mieć więcej wiary w inteligencję czytających to forum kolezanek i kolegów.

Szydzisz z Krzyska, a szkoda że jako przykładny, posiadajacy liczne zalety działacz-społecznik nie stawałeś w jego obrononie gdy właśnie za działalność związkową Mu się dostawało. Na szczęście byli inni, którzy tę Jego pracę doceniali i doceniają. Nie znajduję tu żadnego wpisu Jego autorstwa, dotyczącego ciężkiego losu pokrzywdzonego działacza. Bo że jest ciężko, to wiemy. Ale osoby które na taka formę działalności się decydowały powinny wpisać to w ryzyko. I mam pewność,że przez wielu z nas sa doceniani i mogą na nas liczyć. Nie każdy ma jednak potrzebę (jak Ty) wywnętrzniania się tutaj, gdyż zgodnie z teorią :" Krowa, która dużo ryczy mało mleka daje".

Nie wiem też dlaczego piszesz do mnie "wy" - nie jest to raczej forma grzecznościowa, bo z małej litery. Zamieszczam tu swoje spostrzezenia jako samodzielnie myśląca jednostka i nie jest moim celem bawienie się z Tobą w przepychanki, bo moim zdaniem Forum nie po to powstało i nie temu ma służyć.

I ostatnia propozycja na ten moment - nie wiem czy sprostam wymaganiom, ale postaram się załozyć dla Ciebie Kmicicu nowy watek, w którym będziesz sobie mógł piać peany na temat własnej uczciwości, wspaniałomyslności, snów i przeczuć bez zasmiecania innych watków i uzurpowania sobie prawa do bycia głównym aktorem tego forum. Myslę bowiem, że większość z nas ma już dość tego, w jakim kierunku zmierza Forum i w jakim stylu piszą tu o sobie "koledzy i kolezanki" z pracy.

Ostatnia edycja:
Wiem, kto to NIEDZIELA, powiedzmy to osoba zorientowana w kestii mięsa i cukru. Za zasłoną ataków na ZZCelnicyPL, próbuje ukrócić wpisy na niewygodne tematy.

Nic nowego, przecież wszyscy wiemy kto tu jest kim:). Nie atakuję ZZCelnicyPL, to Ty wycierasz sobie gębę tą przynaleznością w każdej gazecie, czym robisz wiecej szkody niż pożytku. I w tym cały problem

Back
Do góry