Przeciętne roczne uposażenie za 2024 r

Projekt jest w fazie opiniowania.
Może ktoś mi wyjaśni po co nasz projekt jest przesyłany do zaopiniowania "Porozumieniu Zielonogórskiemu"? Jest to przecież federacja ZZ pracowników służby zdrowia, a właśnie zamieszczono ich opinię (na szczęście bez uwag).

Projekt jest w fazie opiniowania.
Może ktoś mi wyjaśni po co nasz projekt jest przesyłany do zaopiniowania "Porozumieniu Zielonogórskiemu"? Jest to przecież federacja ZZ pracowników służby zdrowia, a właśnie zamieszczono ich opinię (na szczęście bez uwag).
Może chodzi o to, że niektórzy nie są "zdrowi" i potrzebują opinii specjalistów ...

Jest kolejny krok w procedowaniu. Projekt przesłano do KS RM do rozpatrzenia w trybie obiegowym.
Jest szansa są, że wyrobią się z publikacją w pierwszym półroczu.

Czy jest ktoś w stanie określić jaki będzie wskaźnik kwoty bazowej w 2025 r. po uwzględnieniu modernizacji i waloryzacji? Oczywiście w przybliżeniu.

waloryzacja idzie do kwoty bazowej. a przeciętne? cóż obecnie to jakieś 4.48x2300 ok zaś modernizacja średnio 499 czyli wzrost przeciętnej ok 5% czyli ok 4,704 ale zwykle jest nieco więcej (o dziwo) no i może mieć zaniżający wpływ ilość młodych stażem (z mniejszymi mnożnikami względem przeciętnej) a malejąca ilość tych starszych stażem (czyli z mnożnikami wyższymi) teraz dokładnie nie da się przewidzieć. no mnie tak wyszło bliżej 11500 łącznie :)

czy IAS płaci wszystkie elementy wynagrodzenia w grudniu, czy standardowo dodatki i swiadczenia w nastepnym miesiacu, styczniu?

Back
Do góry