Prowokacje-Proxy

jabol

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
259
Miasto
RP
Forum to często prowokacje, aranżacje i animacje.
Przeglądam często wpisy, ale wczoraj (gruszka) i dzisiaj (cipa) (dobrze, że te wpisy zostały usunięte, bo moim zdaniem były obraźliwe) po raz wtóry utwierdzili mnie, że anonimowość na forum, szczególnie w tak wrażliwym okresie jak EMERYTURY/KAS może być nadużywana przez osoby kierowane różnymi pobudkami.

Wiem, że kiedyś postulowałem, aby forumowicze byli weryfikowani i występowali tylko z imienia i nazwiska. Rozumiem, że z różnych względów może to nie być możliwe, chociaż nie nierealne.

Proszę, aby administratorzy byli czujni i może warto by do końca 2016r uzależnić dopisywanie nowych forumowiczów po weryfikacji adminstratora np z e-maila służbowego i proszę być czujnym z nickami spiochami!

PS osoba dokonująca ostatnio wpisów pod nickiem gruszka powinna ponieść konsekwencje za swoje obraźliwe wpisy.
Niech sobie popierdółki nie myślą, że proxy to anonimowość!

Ostatnia edycja:
Przyłączam się do jabola... Masz rację... Coś trzeba z tym zrobić... Nie może być tak, że anonimowość daje zupełne poczucie bezkarności... Każdemu z nas zdarza się, że emocje biorą górę, wiem to z autopsji, ale są jakieś granice... Myślę, że jakakolwiek forma weryfikacji forumowiczów powinna zostać wprowadzona.

jestem za
nie widzę przeszkód żeby się zweryfikować jeśli administrator forum wprowadzi taki obowiązek

myślę, ze ważniejsze dla dyskusji wątki takie jak emerytury czy konsolidacja można ograniczyć dla wpisów jedynie z kont zweryfikowanych natomiast całkowita weryfikacja wg mnie będzie raczej niemożliwa, bo wielu forumowiczów może nie mieć adresów służbowych, choćby przybywający tu koledzy z US czy UKS, a konta z FC mogą niestety być fikcyjne, na większości forach działają intensywnie moderatorzy, których rolą jest trzymanie porządku, myślę, ze u nas można było by również coś takiego wprowadzić. forum jak widać ma popularność, liczba odsłon zwiększa się, jeżeli nie chcemy zamienić go w śmietnik, poziom muszą trzymać osoby aktywne i co tu pisać bezwzględnie wymuszające respektowanie regulaminu, popatrzmy choćby na Skarbowców czy policje, tam nie widać swarów, waśni i obrażania innych, takie rzeczy niestety odstraszają wiele ludzi od pisania

Proszę, aby administratorzy byli czujni i może warto by do końca 2016r uzależnić dopisywanie nowych forumowiczów po weryfikacji adminstratora np z e-maila służbowego i proszę być czujnym z nickami spiochami!

PS osoba dokonująca ostatnio wpisów pod nickiem gruszka powinna ponieść konsekwencje za swoje obraźliwe wpisy.
Niech sobie popierdółki nie myślą, że proxy to anonimowość!
he, he dobre,
postuluje bez zwłoki rozstrzelac bo to pewnie putinowskie zielone ludziki

wszyscy forumowicze powinni być znani z imienia i nazwiska dla administratora i tylko dla niego, taki wymóg regulaminowy powinien być. To powstrzymałoby zapędy prowokatorów i mącicieli... Proponuję zmianę regulaminu i lustrację :) forumowiczów...

Guciu Drogi :) Ubawiłeś mnie setnie :) (bez złośliwości - raczej w stronę sympatii :) ) Nie przejdzie.

Po pierwsze, część ludzi chce być anonimowa - może się boją, może z innych przyczyn.
Po drugie, skąd wiesz że taka baza nie wpadnie w niepowołane ręce ? W dzisiejszych czasach jest to możliwe
Po trzecie, uczciwy poda dane prawdziwe, zaś trol to obejdzie

Jest inna opcja - status forumowicza zaufanego. Od strony technicznej - bez problemu. Co to da?
- można ustawić dla takiego posty moderowane, to znaczy mod czy admin zatwierdza je
- można ograniczyć dostęp do działów/tematów
Oczywiście po odbyciu stażu (ilość postów/czas) uzyskiwał by status zaufanego...

Pamiętajcie "po czynach ich poznacie"

Guciu Drogi :) Ubawiłeś mnie setnie :) (bez złośliwości - raczej w stronę sympatii :) ) Nie przejdzie.

Po pierwsze, część ludzi chce być anonimowa - może się boją, może z innych przyczyn.
Po drugie, skąd wiesz że taka baza nie wpadnie w niepowołane ręce ? W dzisiejszych czasach jest to możliwe
Po trzecie, uczciwy poda dane prawdziwe, zaś trol to obejdzie

Jest inna opcja - status forumowicza zaufanego. Od strony technicznej - bez problemu. Co to da?
- można ustawić dla takiego posty moderowane, to znaczy mod czy admin zatwierdza je
- można ograniczyć dostęp do działów/tematów
Oczywiście po odbyciu stażu (ilość postów/czas) uzyskiwał by status zaufanego...

Pamiętajcie "po czynach ich poznacie"

brzmi nieźle - co jakiś czas jesteśmy zaskakiwani przez zupełnie nowych forumowiczów ich nienaturalną aktywnością - nie będę tu wskazywał przykładowych nicków, ludzie, którzy nie mieli nic do napisania w trakcie protestów, zmiany SSC, dialogu z jk, nowych stopni, wartościowania, walki o gruszę, emek, podwyżek, nagle pojawiają się na forum i w ciągu kilku dni stukają po kilkadziesiąt postów, czasami po cztery - pięć jeden za drugim, dominując na forum i zagłuszając wszelkie inne głosy, wprowadzając co tu dużo mówić duży zamęt i wrażenie ich nienaturalnego przywództwa i dominacji, czasami posuwając się do mało wybrednych ataków

Ja co prawda zupełnie nie znam się na kwestiach technicznych, ale jakikolwiek sposób na kontrolę forum byłby dobry

ilu z tych nadaktywnych to hejterzy zatrudniani przez peło?

Jest inna opcja - status forumowicza zaufanego
ja bym do tego dodał jeszcze status związkowiec - do zweryfikowania i nadania przez Sławka :) kontaktujesz się z nim, przedstawiasz się, podajesz nick z forum, zostajesz zweryfikowany i otrzymujesz status :)

cenzura na otwartym forum internetowym ?
obowiązuje wszystkich regulamin strony.
..... i zawsze warto nie karmić trolli.
ważne sprawy przed nami i nie czas na prowokowane polemiki.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

to żadna cenzura... chyba, że dla kogoś cenzura to konieczność podpisania się swoim nazwiskiem pod swoimi słowami...

nie ma zakazu jawności, mamy więc wybór.
korzystamy z otwartej formuły forum.
naszym wrogom również wolno tu brylować.
można ich karmić lub nie.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

to żadna cenzura... chyba, że dla kogoś cenzura to konieczność podpisania się swoim nazwiskiem pod swoimi słowami...

dokładnie - nick bedzie dla wszystkich, ale forumowicz będzie zarejestrowany jako np członek związku, a posty gości niezarejestrowanych będą podlegały moderacji - powszechnej na wielu forach - a to nie cenzura, trzeba wprowadzić odrobinę ładu i powstrzymać falę hejtu

gut jawohl

Gutek to Twoje nazwisko, imię ?
Ponieważ niektórzy dyrektorzy próbowali z pomoca policji (zapewne zaprzyjaźnionej na wysokich szczeblach jeszcze z MO ) uciszyć forum a nawet ukarać to anonimowość miała swoje uzasadnienie.
Dopóki nie zostaną za takie swoje działania rozliczeni dyrektorzy to miej świadomość, że kierownicy i naczelnicy osobom niesubordynowanym o których mają wiedzę lub mogą przypuszczać, że są aktywne na forum, zawsze będą utrudniać awanse i dawać najniżesz z mozliwych nagród.
Podobnie ma się sytuacja z informatykami, którzy brali udział w namierzaniu forumowiczów.
Musi boleć tak jak bolały dyrekcję wpisy na forum .

Jarosław Kaczyński Człowiekiem Roku "Gazety Polskiej". Nagroda również dla prezydenta Dudy
luna 29.01.2016 20:24
A A A
Laureaci nagród
Laureaci nagród "Gazety Polskiej": Bogusław Nizieński, prezydent Andrzej Duda i prezes PiS Jarosław Kaczyński (Fot. Vod.gazetapolska.pl)
Prezes PiS Jarosław Kaczyński otrzymał nagrodę Człowieka Roku "Gazety Polskiej Codziennie" za rok 2015. - Cenię ją wysoko, bo dostałem ją od gazety, która jest twarzą wolnego słowa - mówił.
Gala "Gazety Polskiej" odbyła się dziś w Warszawie. Była transmitowana w internecie, a jej fragmenty pokazała również TVP Info.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,19556370...-gazety-polskiej-laureatem.html#ixzz3yoyOiTCY

[/B]Prezes PiS Jarosław Kaczyński otrzymał nagrodę Człowieka Roku "Gazety Polskiej Codziennie" za rok 2015. - Cenię ją wysoko, bo dostałem ją od gazety, która jest twarzą wolnego słowa - mówił.

Back
Do góry