W podlaskim wszystkie są zamknięte. I nie pisz mi, ze jest inaczej, bo ja jestem stąd.RU i UA hulają...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W podlaskim wszystkie są zamknięte. I nie pisz mi, ze jest inaczej, bo ja jestem stąd.RU i UA hulają...
Geografia się kłania...W podlaskim wszystkie są zamknięte. I nie pisz mi, ze jest inaczej, bo ja jestem stąd.
Ok, ale merytorycznie...Dobry wieczór, a propos projektu zmian do ustawy o KAS i ustawy o PIT w zakresie przyznania świadczenia mieszkaniowego dla FSCS, jest on w przygotowaniu i w najbliższą środę, najdalej w czwartek zostanie opublikowany na naszej stronie i zostanie przekazany do naszego prawnika.
W kwestii projektu przesłanego do Senatu:
a/ projekt nie jest procedowany,
b/ spotkanie na komisji senackiej zakończyło sie stwierdzeniem,że proces legislacyjny dotyczy wylącznie funkcjonariuszy MSWiA, zatem nasze pismo skierowane do Senatu jest a/a
Na dzień dzisiejszy:
Nie myli się ten, co nic nie robi - a ten co nic nie robi najcześciej ma najwięcej do powiedzenia i krytykowania.
- nie ma woli politycznej do przyznania świadczenia mieszkaniowego dla FSCS (chodzi o MInistra Finansów),
- w tym tygodniu związki zawodowe w KAS, które podpisały porozumienie wystosują pismo do SKAS w sprawie spotkania, które miało odbyć się zgodnie z zapowiedzią MF we wrzesniu br (sic!),
- będziemy mieć gotowy projekt zmian do ustawy o KAS i PIT w zakresie świadczenia mieszkaniowego dla FSCS,
- na granicy białoruskiej setki samochodów cięzarowych czeka na wjazd do kraju.
W czercwu 2017 r. była bardzo trudna sytuacja i daliśmy rade, na emerytury czekaliśmy wiele lat i sztab ludzi pracował na ich uchwaleniem.
Tym razem nie będzie inaczej. Liczymy, że po po opublikowaniu projektu zmian do ustawy - dokładnie go przeczytacie i dacie konstruktywne uwagi.
Link do projektu ustawy dla SW w sprawie świadczenia mieszkaniowego- https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12401702/katalog/13153603#13153603
Pozdrawiam
Myślisz że Jagodzińska i Skarbowcy załatwią dodatek mieszkaniowy ?ja dzisiaj zrezygnowałam z członkostwa w związku, to co przeczytałam powyżej odnośnie świadczenia mieszkaniówki wyłącznie dla osób, które nie posiadają mieszkania ani nie są współwłaścicielami to KPINA!! Większość z nas posiada mieszkanie i nie ważne czy w spadku, wygrał je na loterii czy jak większość w kredycie na 30 lat. Kto niby ma korzystać z takiego dodatku? Młodzi? i co mają nie kupować mieszkania bo stracą taki dodatek i być całe życie na wynajmie? Wystarczy spojrzeć jak jest to w wojsku- masz mieszkanie, nie masz, a może masz 3? nikogo to nie obchodzi mieszkaniówkę dostajesz. Nie mogę już dłużej należeć do takich związków bo to plucie mi w twarz.
Dzień dobry,"Ktoś" ten "projekt" zaakceptował, podpisał go i złożył. Nie wierzę, że odbyło się to bez przeczytania tego co się w nim znajduje.
Przypomnę tylko, że w tak ważnej kwestii Zarząd milczał przez tydzień (dlaczego?), dopiero po powszechnym oburzeniu dowiadujemy się o przygotowaniu "nowego" projektu.
Komunikacja pomiędzy Zarządem a członkami nie istnieje. Nie chcecie jako Zarząd umieszczać informacji w Internecie, wyślijcie je na skrzynki członków, ograniczcie dostęp do forum dla członków, wysyłajcie info przez SORGA.
Nie zdziwcie się (Zarząd) jak ludzie będą mieli dość takiego stanu rzeczy i się po prostu wypiszą i przejdą do "konkurencji". Na dole ludzie nie widzą sensu członkostwa jak to tak wygląda.
A właśnie, może Pan powiedzieć o co zawalczyliście dla młodych? Nie będę straszył, że się wypiszę, bo nie jestem waszym członkiem. Tylko nadal zastanawiam się czy warto się do was zapisać (jak masa innych młodych). Mieszkaniówkę - zakładam, bo teraz to już nie wiem czy tylko ci co mieszkają u rodziców czy teściów - dostaną wszyscy, ale najbardziej skorzystają na tym właśnie ci co najmniej zarabiają. Więc pytam: co zrobiliście dla ludzi, którzy zaczynają tutaj karierę?(...) Dobrze wiecie, że wiele razy Was nie zawiedliśmy - emerytury, ucywilnienie, dodatki motywacyjne i etc.(...)
Dzień dobry,
każdy członek ZG ma prawo do umieszczenia na tej stronie komunikatu, czy udzielenia odpowiedzi. Jeśli, w którejś z izb nie ma sprawnej komunikacji, to tylko dlatego, że wielu osób funkcyjnych działa juz od wielu lat - czasami od początku tego ZZ i nie ma chętnych do pracy w ZOI, a Oni są po prostu zmęczeni. Przypomnę, że jest to praca społeczna wykonywana poza godzinami pracy i tylko jedna z osób a w ZG ma pełny etat.
Żaden ze związków działajacych w KAS - z tego co wiem nie przedstawił projektu - wszystkie związki czekają na nasz ruch - a przecież mogło być inaczej, zatem szantażowanie nas wyjściem z ZZ i przejściem do innego związku świadczy o tym, że nie śledzicie Państwo działalności innych ZZ. Dobrze wiecie, że wiele razy Was nie zawiedliśmy - emerytury, ucywilnienie, dodatki motywacyjne i etc. Sytuacja jest wyjątkowa, bowiem MF misi znaleźć odpowiedź na pytanie: CO DAMY CYWILOM, jak DAMY FUNKCJONARIUSZOM ŚWIADCZENIA MIESZKANIOWE? My odpowiadamy Cywilom - modernizacja, funkom - swiadczenia mieszkaniowe i teraz to kwestia woli politycznej - bo na to potrzeba ok. 400 mln zł rocznie , czyli tyle ile otrzymała SW. Ale SW opiera się na funkach, a KAS na cywilach. Ale to funki zawalcza o siebie, bo cywile niestety jeszcze nie mają we krwi potrzeby walki o siebie.
W najbliższą środę ropzoczyna sie dwudniowe spotkanie ZG w Warszawie, jeśli ktoś z Was ma ochotę na uczestniczenie zapraszamy - tam na pewno będziemy dyskutować, o tym co się zadziało - ale nikogo nie ukrzyżujemy za to- tylko wyciągniemy wnioski i postaramy sie uszczelnić system wysyłki.
Pozdrawiam