Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czegoś innego się spodziewałeś? Przecież to Forum powołane jest dla frustratów, którzy tu zaglądająNajciekawsza jest reakcja zarzadu![]()
Jednej grupie, wszystkim bez wyjątku, rząd daje samochody. No to my weźmy hulajnogi, tylko dla nielicznych i w dodatku zapłaćmy z naszych wspólnych pieniędzy (przypominam, że obecnie na stole jest projekt MF z fakultatywnym dodatkiem ze środków własnych DIAS). Genialny pomysł, Milordzie.A może pójście tą drogą, co proponuje zarząd,być może to jedyna realna szansa otrzymania dodatku mieszkaniowego w przyszłości na takich warunkach jak w innych służbach ?
Wpis do ustawy a później do TK.
Dyskryminacja rażąca, podobnie było z emeryturami mundurowymi dało radę.
... z tego dodatku nic nie będzie bo związek Celnicy.pl praktycznie nie istnieje!!! Związek został przejęty przez MF a cały zarząd tańczy tak jak im MF zagra. ...
Czy aby dobrze nasmarowaliście się wewnętrznie? dziękuje za pozdrowienie ja jestem emerytem od urodzenia do dziś i w SCS przebywałem na emeryturze nie wiedzieć czemu.Jestem już na emeryturze ale ostatnio rozmawiałem z kolegą / również emerytem celnym / który uczestniczy w większości imprez organizowanych przez związek / wycieczki , zloty górskie itp /. Spotyka tam się z wieloma byłymi i obecnymi celnikami / również ze Sławkiem Siwym /. Gdy ostatnio rozmawiałem z nim na temat "dodatku mieszkaniowego" w takiej formie jaki ma obiecane MSWiA a o który obecnie walczycie to powiedział mi że z tego dodatku nic nie będzie bo związek Celnicy.pl praktycznie nie istnieje!!!Związek został przejęty przez MF a cały zarząd tańczy tak jak im MF zagra.Czasy niezależności i walki o przywileje jakie były pod przewodnictwem Sławka się skończyły i już nigdy nie wrócą.Nie dziwcie się że Sławek w tym temacie praktycznie zamilkł i w ogóle się nie wypowiada.Cześć i chwała Sławkowi za to co dla nas zrobił bo bez niego nie było by żadnych emerytur mundurowych i wszyscy byśmy dymali do powszechnego wieku emerytalnego w ZUS-ie!!!
Pozdrawiam gorąco wszystkich obecnych i przyszłych emerytów celnych.![]()
A więc jak przypuszczałem historia zatoczyła koło - pora spuścić na ZZ Celnicy kurtynę historii tak jak na potężne niegdyś ZZ jak Porozumienie Białostockie czy Federacja i powołać nowy ZZ tylko czy ktoś będzie chciał oto jest pytanie.Jestem już na emeryturze ale ostatnio rozmawiałem z kolegą / również emerytem celnym / który uczestniczy w większości imprez organizowanych przez związek / wycieczki , zloty górskie itp /. Spotyka tam się z wieloma byłymi i obecnymi celnikami / również ze Sławkiem Siwym /. Gdy ostatnio rozmawiałem z nim na temat "dodatku mieszkaniowego" w takiej formie jaki ma obiecane MSWiA a o który obecnie walczycie to powiedział mi że z tego dodatku nic nie będzie bo związek Celnicy.pl praktycznie nie istnieje!!!Związek został przejęty przez MF a cały zarząd tańczy tak jak im MF zagra.Czasy niezależności i walki o przywileje jakie były pod przewodnictwem Sławka się skończyły i już nigdy nie wrócą.Nie dziwcie się że Sławek w tym temacie praktycznie zamilkł i w ogóle się nie wypowiada.Cześć i chwała Sławkowi za to co dla nas zrobił bo bez niego nie było by żadnych emerytur mundurowych i wszyscy byśmy dymali do powszechnego wieku emerytalnego w ZUS-ie!!!
Pozdrawiam gorąco wszystkich obecnych i przyszłych emerytów celnych.![]()
Większość z nich zaraz trafi do Policji gdzie takie dodatki dostaną. A Ci co trafią do nas... no cóż peszek.Napiszę trochę przewrotnie, młodzi chcą wszystko od razu jak za dotknięciem magicznej różczki.
Dla przypomnienia emerytury mundurowe protest ogólnokrajowy 1999, ogólnokrajowy 2008, dopiero TK w 2015 otworzył dalszą drogę.
Wydaje się że na ten moment nie ma woli politycznej żeby dali te dodatki.
Może drogą przez TK nie jest złym rozwiązaniem.
A tu już wszyscy chcą się wypisywać, nie siejcie defetyzmu.
CBA też nie dostało dodatków mieszkaniowych.
CZAS NA PRZYPOMNIENIE HISTORII.