Protest - dodatek mieszkaniowy

Mam postulat, aby Związek wystosował oficjalne pisma do kandydatów na prezydenta z pytaniem czy popierają nasze postulaty, a jeśli tak to czy skorzystają z inicjatywy ustawodawczej i pomogą nam w walce z Rządem i Ministerstwem?
To nie jest moim zdaniem dobry pomysł.

Wybacz @Falcon. Znów zapomniałem, że ten pyszałek nie potrafi kulturalnie prowadzić dyskusji
i wykorzystuje każde słowo, by komuś dopiec, samemu nie wskazując argumentów, prócz kpiny,
bluzgań czy pospolitego chamstwa.
A ja go jeszcze "podkręciłem" ...

Za mordy chwycimy się po staropolsku po osiągnięciu celu i tradycyjnie roztrwonimy cały dorobek też po starpolsku zgodnie z tradycjami polskiego bałaganu.....albo zrobimy coś konstruktywnie i w zgodzie NIEZGODNIE Z POLSKĄ WIELOWIEKOWĄ TRADYCJĄ. Ja obstawiam ZGODĘ. Należy przełamać tą wielowiekową tradycję. Mamy CEL !!!!! A później po osiągnięciu tego celu GARDŁA RĘCE TĘTNICE no kłóćmy się NA MAXA tak po polsku... Ale nie teraz !!!!

Wybacz @Falcon. Znów zapomniałem, że ten pyszałek nie potrafi kulturalnie prowadzić dyskusji
i wykorzystuje każde słowo, by komuś dopiec, samemu nie wskazując argumentów, prócz kpiny,
bluzgań czy pospolitego chamstwa.
A ja go jeszcze "podkręciłem" ...
Żeby być konsekwentnym powinieneś odlublić mój postulat. A nie czekaj, przecież ty nie jesteś konsekwentny.

PS. Zero polityki na forum to znaczy, że nie wypowiadamy się o sympatiach lub antypatiach politycznych, ale stanowiska poszczególnych kandydatów zdaje się można publikować. Chyba, że to forum totalitarne, to w pełni rozumiem brak takiej możliwości. Chociaż jeszcze niedawno Zarząd postulował odpowiednie wybranie kandydatów pry urnie wyborczej, czy nie to polityka w czystej postaci?

Żeby być konsekwentnym powinieneś odlublić mój postulat. A nie czekaj, przecież ty nie jesteś konsekwentny.

PS. Zero polityki na forum to znaczy, że nie wypowiadamy się o sympatiach lub antypatiach politycznych, ale stanowiska poszczególnych kandydatów zdaje się można publikować. Chyba, że to forum totalitarne, to w pełni rozumiem brak takiej możliwości. Chociaż jeszcze niedawno Zarząd postulował odpowiednie wybranie kandydatów pry urnie wyborczej, czy nie to polityka w czystej postaci?

Jestem BARDZO KONSEKWENTNY, więc nie cofam poparcia dla pomysłu, który uważam za niegłupi,
co może się zdarzyć nawet ostatniemu ...
Ty sam nie wiesz, czego chcesz, a ja staram się zapomnieć, że jesteś zwykłym gołębiem i wciąż
mam (chyba już płonną) nadzieję, że od-chamiejesz.

Co do "polityki" w kwestii rzeczonego pomysłu wyraziłem się wystarczająco jasno, zatem twoje
post scriptum ma się do tego nijako i jest raczej strzałem w kolano, niż rzeczowym argumentem.

Ponieważ chyba jednak nie potrafisz odstąpić od prymitywnego chamstwa (skoro nie chciałeś
zauważyć słów @Falcon'a "MOIM ZDANIEM", wystarczyło go po prostu spytać o argumenty,
zamiast typowych dla siebie "przysrywek"), nie usiłuj mi się tłumaczyć i cokolwiek odpowiadać,
bo póki nie zaczniesz szanować innych userów, żadną miarą sam na szacunek lub tylko uwagę
nie zasłużysz ...

nie rozumiem tej apolityczności na forum. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego nie należy przedstawiać swojego zdania na temat tego, która opcja szkodzi Polsce? Oczywiście z kulturą i uzasadniając kogo uważamy za szkodnika.

nie rozumiem tej apolityczności na forum. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego nie należy przedstawiać swojego zdania na temat tego, która opcja szkodzi Polsce? Oczywiście z kulturą i uzasadniając kogo uważamy za szkodnika.
Też tego nie rozumiem. Tylko czekać aż zabronią nam głosować w wyborach. Jakież to by było piękne rozwiązanie. Gdzie można pomijać, nie rozmawiać, nie szanować swoich podwładnych bo i tak nic nie możemy zrobić.... A nie czekaj przecież już tak jest, że ani Premier, ani MF, ani Szef KAS nie zamierza prowadzić z nami dialogu. Jak ktoś chce to niech mnie zbanuje ale mam nadzieję, że 60 tys. głosów z KAS oraz kilkaset tysięcy głosów innych mundurów (bo już chodzą pogłoski, że mieszkaniówka to kiełbasa wyborcza, a modernizacja ma w ogóle nie uwzględniać wynagrodzeń) zadecyduje o wynikach wyborów.

Ostatnia edycja:
Dlatego że jesteśmy Służbą Midurową. Jaśniej się da tego wytłumaczyć.

Też tego nie rozumiem. Tylko czekać aż zabronią nam głosować w wyborach. Jakież to by było piękne rozwiązanie. Gdzie można pomijać, nie rozmawiać, nie szanować swoich podwładnych bo i tak nic nam nie mogą zrobić.... A nie czekaj przecież już tak jest, że ani Premier, ani MF, ani Szef KAS nie zamierza prowadzić z nami dialogu. Jak ktoś chce to niech mnie zbanuje ale mam nadzieję, że 60 tys. głosów z KAS oraz kilkaset tysięcy głosów innych mundurów (bo już chodzą pogłoski, że mieszkaniówka to kiełbasa wyborcza, a modernizacja ma w ogóle nie uwzględniać wynagrodzeń) zadecyduje o wynikach wyborów.
Tak jak powyżej. Jesteśmy Służbą Mundurową .

Tak jak powyżej. Jesteśmy Służbą Mundurową .
No chyba wg niektórych nie jesteśmy. Przypomnę, że SCS jako jedyna służba mundurowa została pominięta w przyznaniu dodatków mieszkaniowych. W dodatku nie objęto nas modernizacją, która objęła by chociaż poprawę warunków lokalowych, pojazdów czy wyszkolenia funkcjonariuszy SCS. Ludzie przychodząc do naszego Urzędu cofają się do czasów PRL-u, jeździsz pojazdami z 400 tys. przebiegu na blacie (chociaż jeździsz to za dużo powiedziane, bo te samochody stoją częściej w serwisie niż są w ruchu), nie bierzesz udziału z wyszkolenia z TITI bo sala rozwalona i nie ma gdzie ich przeprowadzić. To jest ta noweczesna administracja skarbowa, o której tak dumnie się opowiada w świecie?? Niech ludzie u góry( bez względu kto tam jest), którzy oczekują od nas, że będziemy się zachowywać jak profesjonalna służba umożliwi nam to poprzez zapewnienie odpowiednich szkoleń i infrastruktury i niech nas traktuje jak służbę, bo na razie to wygląda mizernie.

No chyba wg niektórych nie jesteśmy. Przypomnę, że SCS jako jedyna służba mundurowa została pominięta w przyznaniu dodatków mieszkaniowych. W dodatku nie objęto nas modernizacją, która objęła by chociaż poprawę warunków lokalowych, pojazdów czy wyszkolenia funkcjonariuszy SCS. Ludzie przychodząc do naszego Urzędu cofają się do czasów PRL-u, jeździsz pojazdami z 400 tys. przebiegu na blacie (chociaż jeździsz to za dużo powiedziane, bo te samochody stoją częściej w serwisie niż są w ruchu), nie bierzesz udziału z wyszkolenia z TITI bo sala rozwalona i nie ma gdzie ich przeprowadzić. To jest ta noweczesna administracja skarbowa, o której tak dumnie się opowiada w świecie?? Niech ludzie u góry( bez względu kto tam jest), którzy oczekują od nas, że będziemy się zachowywać jak profesjonalna służba umożliwi nam to poprzez zapewnienie odpowiednich szkoleń i infrastruktury i niech nas traktuje jak służbę, bo na razie to wygląda mizernie.
Dziękuję za wpis. U mnie wszyscy młodzi przechdzą TiTi i mają uprawnienia na broń. W temacie świadczenia mieszkaniowego PEŁNA ZGODA . Samochody mamy w miarę nowe. Nie wiem gdzie pełnisz służbę. U nas Szef zadbał i jest naprawdę ok. Szef też kieruje tak na TiTi jak i na kursy oficeskie. Ludzie regularnie awansują.Nie jesteśmy też administracją skarbową. Z całym Szacunkiem ale nie masz farta do przełożonych. W mojej jednostce wszystko chodzi jak żyleta. Co do minimum uchwały chociaż wolałbym Usrawę modernizacyjną to zgoda świadczenie mieszkaniowe również zgoda.

U mnie jest tak że w tematach na które Szef i Dyrekcja ma wpływ jest ok. Sprzęt jest ok. Świadczenie mieszkaniowe jest poza wpływem Szefa ale o nas dba. Nie wiem gdzie pełnisz służbę ale w świetle tego co napisałeś to masz ciężko. Reasumując : życzę Nam wszystkim takiego przełożonego. Serio. Bez wazeliny.

Ostatnia edycja:

Cieszę się że nadal tu jesreś kłamco...

Czas na męskie zachowanie...

Czas najwyźszy na twoją reakcję na posty 739-742, a w szczególności 743...

Albo miałeś prawo przypisywać mi haniebne zachowania, i w takim razie proszę o dowody, karty na stół, cytaty dawaj...

Albo kłamałeś, skrucha i przeprosiny to minimum czego oczekuję od mężczyzny...

Pomijanie, milczenie, to uciekanie i dowód braku odwagi cywilnej...
.
P.S. A wszystkich pozostałych proszę o niewychodzenie z adwarem w żadne polemiki i reakcje, do czasu aż udowodni, że jest powaźnym uczestnikiem dyskusji, biorącym odpowiedzialność za swoje słowa

Back
Do góry