Protest - dodatek mieszkaniowy

Chyba raczej brak reakcji na wasze wolne skusiły zarząd do działania.
To Pan Kredkowy chyba zaczął?
To nie ja zacząłem od wycieczek osobistych i wyzywania innych od "gołębia-egocentryka".

Ja będę!. Mam nadzieję, że @Lord Vader @bolo1999 i @soldat będą na drugim końcu tej pikiety.
EDIT: o ile w ogóle wezmą udział, bo do tej pory twierdzili, że pisanie pism i branie wolnego jest w pełni wystarczające.
Cieszę się, że przeszły Panu kredki i wykresy. Cieszę się, że będzie Pan obecny na pikiecie. Za moich Koluni (których proszę nie obrażać) nie ręczę (ale znając ich przeszłość w działaniach ZZ, jestem ich pewien). Za siebie mogę powiedzieć, że wspieram mentalnie. Mnie sprawa już nie dotyczy, ale jako emeryt, (w korpo), mam swoje zadania do wykonania. I pewnie Pan Kredkowy też z tych usług korzysta.
Ps. Nie jest Pan w ignorowanych.

To nie ja zacząłem od wycieczek osobistych i wyzywania innych od "gołębia-egocentryka".

Ja będę!. Mam nadzieję, że @Lord Vader @bolo1999 i @soldat będą na drugim końcu tej pikiety.
EDIT: o ile w ogóle wezmą udział, bo do tej pory twierdzili, że pisanie pism i branie wolnego jest w pełni wystarczające.
Odpierwiastkuj się ode mnie...

Cisną się zgoła inne słowa...

Kultura i wychowanie powstrzymują...

W jednym masz rację...

Lepiej dla ciebie, żebyśmy się nie spotkali w realu albo żebym nie dowiedział się, że mam z tobą do czynienia...

Jesteś prostym kłamcą...

Udowodnij chociaż jednym cytatem z moich postów że wypowiadałem się w tym duchu...

To ty wieloma malkontenckimi postami marudziłeś że nie ma dla nas szans na świadczenie...

Ty pisanie klejnych pism a potem użalanie się jak są przez decydentów ignorowane.. to niezły kabaret. A no co liczyliście ?!

Kolego @perin, my też czytamy prasówki ale o naszej służbie artykułów nie znajdujemy,
więc może znajdziesz coś dla nas, nie wrzucając systematycznie powszechnie dostępnych
wiadomości ?!

Się porobiło...

Przy takiej równowadze i raczej pewnym głosowaniu zwolenników Mentzena i Brauna, jakie sarmackie nazwiska notabene, to nasze kilkadziesiąt tysięcy głosów moźe być kluczowe...

Zawalczą o te głosy czy dalej będą murem tylko za niektórym mundurem?

Tak, wczorajszy dzień to punkt zwrotny, nasz ZZ miał nosa. Myślę że decydenci w stosunku do Nas nie będą już tacy pewni siebie i bezwzględni, trzeba dobrze wypromować akcję 28.05 i za chwilę to my będziemy rozdawać karty, trzeba będzie nawet dorzucić parę postulatów. :D

Zarząd o tym oczywiście wie i ma pomysł jak to wykorzystać?​

"Burza w służbach tuż przed finałem wyborów​

Komunikat Rady Krajowej Sekcji Pożarnictwa NSZZ "Solidarność" po posiedzeniu z 16 maja zapowiada pikietę 28 maja przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów lub Ministerstwem Spraw Wewnętrznych i Administracji. Dodatkowo, 22 maja ma się odbyć wspólne posiedzenie struktur czterech służb. Udział w nim zaproponowano m.in. ministrom finansów, sprawiedliwości oraz MSWiA. Przedstawiciele służb mundurowych zarzucają stronie rządowej brak realizacji ustaleń zawartych w porozumieniu z Ministerstwem Spraw Wewnętrznych z 6 marca."

Zarząd o tym oczywiście wie i ma pomysł jak to wykorzystać?​

"Burza w służbach tuż przed finałem wyborów​

Komunikat Rady Krajowej Sekcji Pożarnictwa NSZZ "Solidarność" po posiedzeniu z 16 maja zapowiada pikietę 28 maja przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów lub Ministerstwem Spraw Wewnętrznych i Administracji. Dodatkowo, 22 maja ma się odbyć wspólne posiedzenie struktur czterech służb. Udział w nim zaproponowano m.in. ministrom finansów, sprawiedliwości oraz MSWiA. Przedstawiciele służb mundurowych zarzucają stronie rządowej brak realizacji ustaleń zawartych w porozumieniu z Ministerstwem Spraw Wewnętrznych z 6 marca."

Co do tego czy o tym wie to wystarczy przeczytać początek artykułu. Co do tego czy wie jak wykorzystać zobaczymy. Ogólnie rzecz biorąc w ostatnim czasie związek zrobił naprawdę dużo. Ogloszenie pikiety, porozumienie z innymi związkami, pismo do Donalda T. informujące iż brak reakcji zmusi nas do szukania pomocy poza granicami kraju...Teraz ruch jest chyba po naszej stronie😉

Się porobiło...

Przy takiej równowadze i raczej pewnym głosowaniu zwolenników Mentzena i Brauna, jakie sarmackie nazwiska notabene, to nasze kilkadziesiąt tysięcy głosów moźe być kluczowe...

Zawalczą o te głosy czy dalej będą murem tylko za niektórym mundurem?
Nie dostaniecie mieszkaniówki jak w innych służbach od obecnej władzy sejmowej żebyście nie wiem co robili zrozumcie to wreszcie, jak kluczowe zostanie prezydentem pierwszą ustawą jaką podpisze to o mowie nienawiści, skończy się pisanie tu na forum i w necie co się chce a nawet jak się uda to może być sąd i syty wyrok, będziecie się bali słowo tu napisać, o reszcie przyjemności nie wspomnę pisać by długo.
Oni mają w dupie nasze pikiety, co robili jak był wielki strajk w 2008,ciężarówki stały prawie do warszawy, czekali aż się strajk skończy i się skończył nie zrobili nic, jak potem kasę podzielili to pamiętam granica dostała ale za swoje z postulatem emerytur tak załatwili z 60 do 67.
To teraz to nie wybory tylko test na inteligencję i to jedna niedziela a skutki będą na lata.

Tylko granica dostała z 60 na 67? 😉
Na tamten czas to nie była służba stricte mundurowa. Przecież wiemy... Dzisiaj chcemy jak reszta mundurowych bo mamy prawo nie być dyskryminowani, wtedy to nie była taka formacja jak dzisiaj, bo niby mianowani i służba ale bez uprawnień ale i…bez wielu obostrzeń, które są dzisiaj. Potrzebowaliśmy wsparcia służb z bronią, śpb, z uprawnieniami, które dopiero od 2018 mamy itp itd.
Wtedy nabieraliśmy rozpędu to zmian.
To co udało się pare lat później, to było Coś i mamy to, bo był S.Siwy, Ci którzy Go wspierali, wiele odważnych wspaniałych ludzi a wśród Nich Jola Haron, razem z masa ludzi, którzy wierzyli ze się uda wywalczyć cel. To nigdy nie jest od razu. To służba któreś niemal wszystko musi wyprotestowac wywalczyć wynegocjować. To aż nie do wiary ze to się nie kończy tylko zawsze ktoś nas sprawdza - a jak nie dostaną to tym razem odpuszcza czy nie?
Już mnie to cholernie meczy ale wyglada na to ze tak już tu jest i będzie.
A tymczasem nie pisz człowieku, ze nic nie dostaniemy, bo historia tej formacji pokazuje, ze mimo takich głosów i postaw jak Twoja właśnie osiągamy mnóstwo!
czasem cele pozornie są niemożliwe a jednak determinacja, odwaga i pewna intuicja i mądrość, prowadzących nas do celu, dają skutek i wygrane sprawy dla całej społeczności. Życzmy sobie powodzenia i w tej sprawie i zróbmy wszystko co się da!

W OC Budomierz i Korczowa z IAS Rzeszów pełna mobilizacja. Jest już ok. 50 osób na protest 28.05. A jak wygląda sytuacja u Was?
Nie chce gasić zapału ale jeśli na 292 f-szy w służbie w Budomierzu i Korczowej jedzie na protest 50 (czyli 17 % stanu)to trochę kiepsko to wygląda.

Nie chce gasić zapału ale jeśli na 292 f-szy w służbie w Budomierzu i Korczowej jedzie na protest 50 (czyli 17 % stanu)to trochę kiepsko to wygląda.
Spokojnie będzie więcej, codziennie ktoś się dopisuje. Jeśli przeliczamy już w procenty to 17% stanu wszystkich funkòw daje ok. 2 tys osób. Czy tyle wystarczy żebyśmy byli zauważeni?.(Zakładając, że jest nas ok. 11tys). Przywołując wyniki ankiety gdzie aktywność ograniczyła się do kliknięcia i zrobiło to 3335 osób nie spodziewajmy się, że zalejemy stolicę w liczbie 5tys mundurowych.

Spokojnie będzie więcej, codziennie ktoś się dopisuje. Jeśli przeliczamy już w procenty to 17% stanu wszystkich funkòw daje ok. 2 tys osób. Czy tyle wystarczy żebyśmy byli zauważeni?.(Zakładając, że jest nas ok. 11tys). Przywołując wyniki ankiety gdzie aktywność ograniczyła się do kliknięcia i zrobiło to 3335 osób nie spodziewajmy się, że zalejemy stolicę w liczbie 5tys mundurowych.

Ośmielam się zauważyć, że do manifestacji dołączają inne służby i "cywile" z KAS ...

Mam wielką prośbę i zarazem sugestię..jeśli nie jesteś przeciwnikiem i nie pomagasz to chociaż nie przeszkadzaj!!!!! Poza tym doinformuj się!

Ciekaw jestem jaki procent stanu pojedzie na manifestację z OC w Pile.

Ponury żart, bo pewnie będzie to równe 0%. Tyle statystyki, Tsubasa.

A tak a propos... Podaj, proszę, ilość osób zadeklarowanych do wyjazdu na ilość osób pełniących służbę w twojej komórce. Procent wyliczę sobie sam.

Back
Do góry