Kolejny który będzie ustalał co można a czego nie można mówić, nawet nikogo przy tym nie obrażając czy choćby krytykując. Halo Panie @Administrator bardzo proszę mnie usunąć, bo już nie mam siły dyskutować z tymi wszystkimi imbecylami!To zapomnij o tym co uważasz. Będzie jak w innych służbach - miejsce zamieszkania. Tak samo jak z dojazdami - z miejsca zamieszkania. Teraz nie trzeba mieć adresu zameldowania - to relikt przeszłości. Można mieć dowód osobisty bez żadnego adresu.
Jeszcze raz - w innych służbach jest miejsce zamieszkania. Nie rozmywaj tematu swoimi propozycjami wbrew temu co mają inne służby a czego się wszyscy domagacie na taki właśnie wzór. Nie rozmywaj znowu tematu, daruj sobie to.
wszystkich proszę by od razu ucinali wszelkie próby takich niewiadomo jakich propozycji dzielenia i przyznawania. Dodatek taki jak w innych służbach (SG, ŚW, Policja) i tak samo przyznawane.
U was łatwiej będzie z negocjacjami z ministrem, bo nie macie dopłat do zakupu mieszkania, do remontów itp. Nie trzeba ustalać zasad zwracania zapomóg bo takowych nie ma i nie było.
A temat podniosłem, bo część użytkowników twierdzi że świadczenie odnosi się do miejsca zamieszkania a cześć - do miejsca pełnienia służby. Warto ustalić to wcześniej, bo takie różnicowanie tylko nas poróżni a nie zjednoczy w walce o jakiekolwiek pieniądze i wyjdzie jak z dodatkiem antykorupcyjnym.