Protest - dodatek mieszkaniowy

Nie było żadnego "pisma", lecz post nieznanego samozwańcy podającego się za "przedstawiciela" Zarządu, usilnie starającego się
wymyślonymi "ustaleniami", rozbić inicjatywę 17.03 i wprowadzić między nami chaos. Jak widać - temat już nie istnieje ...
Trzeba przyznać, że w tym poście była fajnie opisana akcja protestacyjna ze szczegółami, która przy poparciu wszystkich mogła bardziej się udać niż 17go,, było też więcej czasu. Post ten zniknął nikt go nie zanegował, ani nie poparł co rzeczywiście zasiało dezinformację.

Trzeba przyznać, że w tym poście była fajnie opisana akcja protestacyjna ze szczegółami, która przy poparciu wszystkich mogła bardziej się udać niż 17go,, było też więcej czasu. Post ten zniknął nikt go nie zanegował, ani nie poparł co rzeczywiście zasiało dezinformację.

Nawet Ty ?!
:censored:

A co Tobie do tego? Wymyśl nowszą, lepszą wersję. Nieładnie powielać czyjś pomysł. W dalszym ciągu bez odbioru. Out!
A co tobie do tego jaki protest prowadzę?! I niby dlaczego nieładnie powielać czyjś pomysł? Masz go opatentowany? To mnie pozwij. "W dalszym ciągu bez odbioru", a jednak nadal mi odpisujesz, podobnie jak @Lord Vader . Co z wami, nie możecie mnie zwyczajnie ignorować skoro tyle razy się tym chełpiliście? Nawet @bolo1999 potrafił się ode mnie odczepić, choć nie ukrywam, że lepiej się czytało forum gdy był zbanowany (oczywiście bezpodstawnie, tak samo jak w więzieniach siedzą sami niewinni).

A co tobie do tego jaki protest prowadzę?! I niby dlaczego nieładnie powielać czyjś pomysł? Masz go opatentowany? To mnie pozwij. "W dalszym ciągu bez odbioru", a jednak nadal mi odpisujesz, podobnie jak @Lord Vader . Co z wami, nie możecie mnie zwyczajnie ignorować skoro tyle razy się tym chełpiliście? Nawet @bolo1999 potrafił się ode mnie odczepić, choć nie ukrywam, że lepiej się czytało forum gdy był zbanowany (oczywiście bezpodstawnie, tak samo jak w więzieniach siedzą sami niewinni).
Nie masz wiedzy, prawa i zdolności honorowej by mnie osądzać...

Decydować, czy ban był zasadny czy nie...

Nie znasz treści privów z SS...

Musisz mieć wielką pustkę wokół siebie, skoro tak szanujesz innych i odrębne poglądy...

Pewnie dlatego to olbrzymia frustracja znajduje ujście na forum... bo gdzie...

Odpierwiastkuj się ode mnie...

Nie komentuj, nie zaczepiaj...

Nie masz wiedzy, prawa i zdolności honorowej by mnie osądzać...

Decydować, czy ban był zasadny czy nie...

Nie znasz treści privów z SS...

Musisz mieć wielką pustkę wokół siebie, skoro tak szanujesz innych i odrębne poglądy...

Pewnie dlatego to olbrzymia frustracja znajduje ujście na forum... bo gdzie...

Odpierwiastkuj się ode mnie...

Nie komentuj, nie zaczepiaj...
Dobrze że ty...

masz prawo....

osądzać wszystkich...

i wszystko....

Chłopie, nikogo nie bawią twoje wielokropki, w dodatku pisane całkowicie niezgodne z zasadami języka polskiego. I zdradzę ci pewną tajemnicę: nie stajesz się przez to ani fajny ani mądry. Twoje wpisy irytują nie tylko mnie, dlatego napisałem, że lepiej czytało się forum bez ciebie, bo było zwyczajnie czystsze, a ty nie możesz się z tym pogodzić tylko znowu mnie atakujesz. Nie pasują cię moje wpisy? Nie czytaj i nie odpowiadaj na nie, może będziesz pierwszym który to uczyni, bo reszta jakoś nie może oprzeć się pokusie głupich zaczepek w moją stronę.

Jeśli ma być na zasadach tożsamych z MON, powinno tyczyć się miejsca pełnienia służby i tak zapewne jest.
W sumie jest to zasadne, gdyby było inaczej to dziwnym trafem większość funkcjonariuszy zaczęłaby dojeżdżać z Warszawy, nawet pracując w Krakowie. Problem w tym, że najwięcej ludzi pracuje u nas chyba na granicy i zaraz podniosą larum, że dostają najmniejsze pieniądze.

Dobrze że ty...

masz prawo....

osądzać wszystkich...

i wszystko....

Chłopie, nikogo nie bawią twoje wielokropki, w dodatku pisane całkowicie niezgodne z zasadami języka polskiego. I zdradzę ci pewną tajemnicę: nie stajesz się przez to ani fajny ani mądry. Twoje wpisy irytują nie tylko mnie, dlatego napisałem, że lepiej czytało się forum bez ciebie, bo było zwyczajnie czystsze, a ty nie możesz się z tym pogodzić tylko znowu mnie atakujesz. Nie pasują cię moje wpisy? Nie czytaj i nie odpowiadaj na nie, może będziesz pierwszym który to uczyni, bo reszta jakoś nie może oprzeć się pokusie głupich zaczepek w moją stronę.

Merytorycznie nic ?

Dwa posty pod rząd?

Zaczynasz rozmawiać sam ze sobą chłopczyku?

Niepokoi mnie to...

Mam nadzieję że nie będziesz duplikował genów i zaniechałeś prokreacji...

A co to jest jak nie dziecinna, prostacka zaczepka:

"choć nie ukrywam, że lepiej się czytało forum gdy był zbanowany (oczywiście bezpodstawnie, tak samo jak w więzieniach siedzą sami niewinni)."

Nie podoba ci się mój styl pisania? Wielokropki?

Ojoj...

Dodaj mnie do ignorowanych, unikniesz morderczego stresu...

Zaniechaj replik i odpuść sobie...

Chyba że niczego cię nie nauczyła historia zaczepek i znowu to ja będę zmuszony okazać się mądrzejszy...

...

...

P.S. ...

🤣

Merytorycznie nic ?

Dwa posty pod rząd?

Niepokoi mnie to...

"choć nie ukrywam, że lepiej się czytało forum gdy był zbanowany (oczywiście bezpodstawnie, tak samo jak w więzieniach siedzą sami niewinni)."

Ojoj...

Chyba że niczego cię nie nauczyła historia zaczepek i znowu to ja będę zmuszony okazać się mądrzejszy...

...

...

P.S. ...

🤣
Dwa posty, bo jeden był skierowany do ciebie, a drugi do innego użytkownika, na prawdę jesteś tak głupi żeby to zrozumieć? Co do duplikacji genów to za późno bo są już takie i to w kilku wersjach, więc możesz się dalej obawiać. Albo "okazać się mądrzejszy" i odpuścić.

PS "z rzędu", a nie "pod rząd".

W sumie jest to zasadne, gdyby było inaczej to dziwnym trafem większość funkcjonariuszy zaczęłaby dojeżdżać z Warszawy, nawet pracując w Krakowie. Problem w tym, że najwięcej ludzi pracuje u nas chyba na granicy i zaraz podniosą larum, że dostają najmniejsze pieniądze.
Myślę, że nawet gdyby dostali najmniejszą kwotę, czyli 900 zł, to nie są małe pieniądze. W SG też większość pracuje na granicy.

Ostatnia edycja:
Już zaczęli najwięksi pesymiści negujący szansę na uzyskanie dodatki dzielić ten dodatek, co i komu. Strzelam, ze mieszkają na wiosce obok stolicy i służą w stolicy. Jak będzie płacone od miejsca zamieszkania to tylko 900. Więc lepiej dla nich aby było od miejsca pełnienia służby, wtedy mieszkający w Rzeszowie, Lublinie, Białymstoku czy Olsztynie czy też w innych miastach nie wojewódzkich a jeżdżący na granicę mieliby najmniej.

Znaczy się dodatek jest już pewny skoro ekipa już aktywnie zaczyna go dzielić. Tu odezwa się jednostki w interesie tzw. Wierchuszki, która nie koniecznie mieszka w miastach a w rezydencjach po nimi. Oj będzie się działo przy dzieleniu. Każdy sobie będzie ciągnął. Dobrze, że wszystkie służby już mają i ustalony podział. Wystarczy skopiować z najbliższej sg. Jak na dłoni teraz wyjdą zakamuflowani :-)

Jak dodatek będzie to będą związki ustalały porozumienie z mf i zapewne będzie to identycznie jak w policji, sg i sw. Dodatek w MON był tylko pretekstem do wprowadzenia zbliżonego rozwiązania w pozostałych służbach. Słowo klucz: zbliżonego.

Merytorycznie nic ?

Dwa posty pod rząd?

Niepokoi mnie to...

Ojoj...

...

...

P.S. ...

🤣

Irytacja - stan psychiczny, w którym człowiek łatwo wpada w złość, wywołany niezadowoleniem z czegoś, przykrą sytuacją lub zmęczeniem. Irytacja może mieć kilka wymiarów: wewnętrzny, zewnętrzny i angażujący.

Drogi @bolo1999. Nie obawiam się o Ciebie - tym bardziej, że mnie absolutnie nie irytujesz.

Boję się jednak, o jednego z userów, bo wyraźnie zdradza objawy wszystkich trzech wymiarów irytacji i niebawem znów może wybuchnąć i zalać nas swoją żółcią, jadem oraz smrodem wyimaginowanych, wulgarnych i obraźliwych "przemyśleń".

Ponieważ jego "mądrości" zwykle u wielu z nas wywołują wymioty, bardzo Cię proszę - odpuść - nie dawaj gołębiowi pretekstu do udawanej gry w szachy i zanieczyszczania szachownicy ...

Już zaczęli najwięksi pesymiści negujący szansę na uzyskanie dodatki dzielić ten dodatek, co i komu. Strzelam, ze mieszkają na wiosce obok stolicy i służą w stolicy. Jak będzie płacone od miejsca zamieszkania to tylko 900. Więc lepiej dla nich aby było od miejsca pełnienia służby, wtedy mieszkający w Rzeszowie, Lublinie, Białymstoku czy Olsztynie czy też w innych miastach nie wojewódzkich a jeżdżący na granicę mieliby najmniej.

Znaczy się dodatek jest już pewny skoro ekipa już aktywnie zaczyna go dzielić. Tu odezwa się jednostki w interesie tzw. Wierchuszki, która nie koniecznie mieszka w miastach a w rezydencjach po nimi. Oj będzie się działo przy dzieleniu. Każdy sobie będzie ciągnął. Dobrze, że wszystkie służby już mają i ustalony podział. Wystarczy skopiować z najbliższej sg. Jak na dłoni teraz wyjdą zakamuflowani :-)

Jak dodatek będzie to będą związki ustalały porozumienie z mf i zapewne będzie to identycznie jak w policji, sg i sw. Dodatek w MON był tylko pretekstem do wprowadzenia zbliżonego rozwiązania w pozostałych służbach. Słowo klucz: zbliżonego.

BRAWO @gutek_pl ...

Ktoś tu podawał klucz z SW - liczy się m-sce zamieszkania
-Warszawa -1800
-miasta wojewódzkie- 1500
-miasta powiat - 1200
-reszta -900

-Warszawa -1800
-miasta powiat - 1200
-reszta -900
Całkiem logiczne i sprawiedliwe rozwiązanie. Teraz kwestia czy zamieszkanie równoznaczne jest z zameldowaniem? No to się zaczną nagłe i niespodziewane zmiany miejsc 😉
Może dojdzie nawet do bardzo przykrych w skutkach rozwodów?😔

-Warszawa -1800
-miasta powiat - 1200
-reszta -900
A tak abstrahując trochę, to wolę mieszkać tu gdzie mieszkam, w ciszy i spokoju, we własnym domu, w mieścince małej ale gdzie wszystko mam pod nosem, no może poza wielkimi galeriami, teatrem i filharmonią - wszystko inne mam pod ręką. Do roboty mam blisko - jadę 8 minut i jestem z tego zadowolony. Wolę to, niż mieszkanie w jakimś blokowisku typu "miasteczko Wilanów" gdzie każdy na każdego patrzy wilkiem, szukanie miejsca parkingowego (jak sobie placyku za 30 koła nie wykupiłeś) zajmuje 15 minut i trzeba później piechtą lecieć 10 minut do domu. Takie atrakcje za 900 zł ekstra? Dziękuję. Pieniądze są ważne, ale nie wszystko za nie kupisz, np. czasu i spokoju... Ale co kto lubi (lub czasem, niestety, musi).

Dlatego też wolę wróbla w garści niż gołębia na dachu. Czyli 900 zł.

I o nie będę walczył i zachęcam resztę użytkowników tego forum.

Ja nie neguję samych szans na uzyskanie dodatków tylko sposób w jaki związek o nie walczy - pisanie kolejnych pism, które pozostają bez odpowiedzi. Rozumiem jedno, bo tak jest oficjalna droga. Rozumiem drugie ponaglajace. Ale przy trzecim na które nikt nie raczył odpisać należy przedsięwziąć radyklane kroki. Jeden z użytkowników napisał bardzo sensowny cały plan działania obejmujące REALNY protest, a nie branie wolnego w jeden dzień. Niestety z jakichś względów został usunięty...

A wracając do samych dodatków, to oczywiście, że lepiej mieć 900 zł niż 0 zł. Ale jeszcze lepiej mieć 1200 zł albo 1500 zł niż tylko 900 zł. Myślę, że podział od miejsca pełnienia służby (a nie zamieszkania) jest słuszny, ale powinien zostać zmodyfikowany, bo w takiej formie jeszcze bardziej nas poróżni. No chyba, że zamierzamy nadal pisać pisma, to nawet nie ma co myśleć o sprawiedliwym lub nie podziale środków, których nigdy nie będzie.

To zapomnij o tym co uważasz. Będzie jak w innych służbach - miejsce zamieszkania. Tak samo jak z dojazdami - z miejsca zamieszkania. Teraz nie trzeba mieć adresu zameldowania - to relikt przeszłości. Można mieć dowód osobisty bez żadnego adresu.

Jeszcze raz - w innych służbach jest miejsce zamieszkania. Nie rozmywaj tematu swoimi propozycjami wbrew temu co mają inne służby a czego się wszyscy domagacie na taki właśnie wzór. Nie rozmywaj znowu tematu, daruj sobie to.

wszystkich proszę by od razu ucinali wszelkie próby takich niewiadomo jakich propozycji dzielenia i przyznawania. Dodatek taki jak w innych służbach (SG, ŚW, Policja) i tak samo przyznawane.

U was łatwiej będzie z negocjacjami z ministrem, bo nie macie dopłat do zakupu mieszkania, do remontów itp. Nie trzeba ustalać zasad zwracania zapomóg bo takowych nie ma i nie było.

Back
Do góry