Protest - dodatek mieszkaniowy

Nie wiem czemu - powyższy post @Macristo "wyparował". Ale nic to, bo do tych słów należy się odnieść także inaczej!

Skoro przy jednym poście na FB jest więcej wpisów W JEDNYM DNIU, niż tu we wszystkich wątkach przez miesiąc, to zadam proste pytanie:
jakiż to "Chuck Norris" BYŁ W STANIE je wszystkie przeczytać ?! 🤣😂🤣

W dodatku na FB nie istnieje (jak tu) tak systematyczne, uporządkowane i przejrzyste rozdzielenie poszczególnych tematów, aby w każdej chwili móc sięgnąć do poszczególnych kwestii. To niby nic ale za żadne skarby nie uwierzę, że nie tyle "starym", co właśnie "młodym" notorycznie "brak czasu" na powroty do jakiegoś tematu i nawet opcja "śledzenie" nie pomoże tu, gdy choćby POCZĄTKOWO mało interesujący kogoś temat, zaczyna nabierać znaczenia i wbrew pozorom okazuje się istotny dla wcześniej niezainteresowanego. Pewnie są i tacy, co każdy niezajęty (świadomie nie piszę "wolny") czas poświęcają na "życie" w Matrix'owej rzeczywistości FB czy innych, internetowych "światach" ale chyba właśnie oni - w razie potrzeby - nie ruszą tyłka sprzed komputera ...

Dlatego - OWSZEM - "SYGNALIZOWANIE" (nawet wielokrotne) tematów na FB czy w innych mediach społecznościowych jest KONIECZNE, niezbędne i jak najbardziej potrzebne ale MUSI też odsyłać do miejsca - uporządkowanego, precyzyjnie DEDYKOWANEGO środowisku - jakim jest to Forum.
Heh d
Nie wiem czemu - powyższy post @Macristo "wyparował". Ale nic to, bo do tych słów należy się odnieść także inaczej!

Skoro przy jednym poście na FB jest więcej wpisów W JEDNYM DNIU, niż tu we wszystkich wątkach przez miesiąc, to zadam proste pytanie:
jakiż to "Chuck Norris" BYŁ W STANIE je wszystkie przeczytać ?! 🤣😂🤣

W dodatku na FB nie istnieje (jak tu) tak systematyczne, uporządkowane i przejrzyste rozdzielenie poszczególnych tematów, aby w każdej chwili móc sięgnąć do poszczególnych kwestii. To niby nic ale za żadne skarby nie uwierzę, że nie tyle "starym", co właśnie "młodym" notorycznie "brak czasu" na powroty do jakiegoś tematu i nawet opcja "śledzenie" nie pomoże tu, gdy choćby POCZĄTKOWO mało interesujący kogoś temat, zaczyna nabierać znaczenia i wbrew pozorom okazuje się istotny dla wcześniej niezainteresowanego. Pewnie są i tacy, co każdy niezajęty (świadomie nie piszę "wolny") czas poświęcają na "życie" w Matrix'owej rzeczywistości FB czy innych, internetowych "światach" ale chyba właśnie oni - w razie potrzeby - nie ruszą tyłka sprzed komputera ...

Dlatego - OWSZEM - "SYGNALIZOWANIE" (nawet wielokrotne) tematów na FB czy w innych mediach społecznościowych jest KONIECZNE, niezbędne i jak najbardziej potrzebne ale MUSI też odsyłać do miejsca - uporządkowanego, precyzyjnie DEDYKOWANEGO środowisku - jakim jest to Forum.
Heh dziękuję za informację, faktycznie mój wpis "wyparował" dlatego nie będę już zabierał więcej głosu tutaj, skoro można napisać tylko to co moderacja uzna za stosowne. Nikogo nie obraziłem, odniosłem się do tematu i chciałem wskazać w czym tkwi problem, że o wielkiej akcji z 17.03 wiedziało tylko kilka osób z tego forum. Nawet ludzie którzy są w tym związku jak ich w piątek powiadomiłem o planowanych działaniach 17.03 nic nie wiedzieli. Więc jak ktoś spoza związku mógł mieć o tym świadomość. Żegnam i powodzenia życzę.

Heh d

Heh dziękuję za informację, faktycznie mój wpis "wyparował" dlatego nie będę już zabierał więcej głosu tutaj, skoro można napisać tylko to co moderacja uzna za stosowne. Nikogo nie obraziłem, odniosłem się do tematu i chciałem wskazać w czym tkwi problem, że o wielkiej akcji z 17.03 wiedziało tylko kilka osób z tego forum. Nawet ludzie którzy są w tym związku jak ich w piątek powiadomiłem o planowanych działaniach 17.03 nic nie wiedzieli. Więc jak ktoś spoza związku mógł mieć o tym świadomość. Żegnam i powodzenia życzę.

Ech chłopie, co się tak od razu obrażasz ?!
Zwróć uwagę, że odniosłem się (nie tylko ja) do Twojego wpisu, bo sam w sobie nie był nieistotny!

Nie dziw się też usunięciu postu, nieszczęśliwie nawiązującego także do innego ZZ, który z naprawdę
wielu różnych, a niewyimaginowanych powodów nie należy do naszych "najlepszych przyjaciół".

Wobec tego konkluzja istnieje, a co więcej wygląda na to, że zgadzają się z nią zarówno "młodzi", starzy",
jak i przedstawiciele Zarządu - FB i inne media są niezbędne ale to tutaj jest centrum naszych relacji ...

Dzień dobry. Mickiewiczowska walka "młodych" ze "starymi" trwa :). Chcemy tylko zaproponować więcej kanałów informacyjnych niż to FORUM. Tak, aby każdy mógł korzystać z takiej formy jak lubi i jest przyzwyczajony. FORUM BEDZIE WIODĄCE - ale nie może byc jedynym kanałem, bo mamy małe zasiegi. Zaproponuję ZG ankietę w tej sprawie skierowaną do członków - bo ZWIĄZEK TO CZŁONKOWIE , a nie władze związku. Pozdrawiam

Jaka znowu "walka" ?!
Spokojnie i coraz bardziej rzeczowo sobie rozmawiamy, a co najwyżej WSPÓLNIE i "starzy" i "młodzi",
czasem ponarzekamy na mizerną komunikację z Zarządem ...

edit - ps
zaraz ... zaraz ... To nasz Związek ma jakieś "władze", a nie "przedstawicieli" ?!

Ostatnia edycja:
Heh d

Wpis może wyparował, ale wiele osób go przeczytało, wiele osób zauważyło też jego usunięcie. I wiele osób zadało sobie pytanie o co chodzi? Czy tzw. moderacja chce wyciszyć coś co zaczyna wybrzmiewać. O to tu chodzi? I jeszcze wpisy typu: "związek to członkowie na nie zarząd". Czyli teraz zarząd chce zwalić wszystko na członków związku. To po co ten zarząd.

Mam pytanie w sprawie pisma o wzięciu wolnego 21.03 oraz dalszych krokach czyli strajk w Warszawie itd, Widzieliście to pismo? Czy to jest jakiś faktyczny krok? Czy ludzie będą się angażować? Bo na razie tylko słyszę głosy, że w sumie to nie wiadomo kto to napisał co to jest i że podobno zawsze związki wysyłały coś na e-mail a teraz nic i ludzie nie wiedzą co o tym myśleć

Nie było żadnego "pisma", lecz post nieznanego samozwańcy podającego się za "przedstawiciela" Zarządu, usilnie starającego się
wymyślonymi "ustaleniami", rozbić inicjatywę 17.03 i wprowadzić między nami chaos. Jak widać - temat już nie istnieje ...

Dzień dobry. Mickiewiczowska walka "młodych" ze "starymi" trwa :). Chcemy tylko zaproponować więcej kanałów informacyjnych niż to FORUM. Tak, aby każdy mógł korzystać z takiej formy jak lubi i jest przyzwyczajony. FORUM BEDZIE WIODĄCE - ale nie może byc jedynym kanałem, bo mamy małe zasiegi. Zaproponuję ZG ankietę w tej sprawie skierowaną do członków - bo ZWIĄZEK TO CZŁONKOWIE , a nie władze związku. Pozdrawiam
Ale ja z nikim nie chce walczyć 😅 tylko mówię jak widzę sprawę Facebooka, fajnie by było jednak zrobić taką grupę na fb i tam pisać rzeczy, które są tutaj, bo łatwiej je udostępnić czy zobaczyć przez większe grono. Jestem za grupą na Facebooku

Nie było żadnego "pisma", lecz post nieznanego samozwańcy podającego się za "przedstawiciela" Zarządu, usilnie starającego się
wymyślonymi "ustaleniami", rozbić inicjatywę 17.03 i wprowadzić między nami chaos. Jak widać - temat już nie istnieje ...
Czyli rozumiem że jutro tj 21.03 nie mamy brać wolnego i żadnego protestu w Warszawie w pierwszej połowie kwietnia nie będzie?

Również popieram grupe FB, zrobić ją prywatną i ew. weryfikować członków którzy chcą dołączyć czy nalezą do związku. Dużo większy zasięg będzie, a posty również da się tam uporządkować by to się nie rozmywało.

Również popieram grupe FB, zrobić ją prywatną i ew. weryfikować członków którzy chcą dołączyć czy nalezą do związku. Dużo większy zasięg będzie, a posty również da się tam uporządkować by to się nie rozmywało.
A czemuż to wiadomości istotne dla środowiska zawodowego miałyby być zamknięte dla osób nie będących członkami związku? Czy w protestach, akcjach, spływach, wspinaczkach uczestniczą tylko i wyłącznie członkowie ZZ?

Super "tajne", operacyjne materiały związkowe powinny być rozpropagowywane tylko i wyłącznie wśród członków, np. pocztą e-mail przez ZOI!

Mogę zapraszać wszystkich funkcjonariuszy naszej służby tak?

Jeśli (jak zrozumiałem) założyłeś "grupę", to możesz robić, co chcesz.
Tyle, że "grupa" została już dawno założona przez nasz ZZ i powstawanie nowych "rozmydli" kontakty ...

IMG_8958.jpegIMG_8959.jpeg
Było coś takiego, co prawda nie wiem skąd i do kogo doszło bo ja dostałem informację o tym drogą pantoflową.

Również był post związany z tą akcją ale chyba i autor i wątek został wymazany.

Jeśli (jak zrozumiałem) założyłeś "grupę", to możesz robić, co chcesz.
Tyle, że "grupa" została już dawno założona przez nasz ZZ i powstawanie nowych "rozmydli" kontakty ...
Może wiedzą co robią, jak redagować i moderować, aby wątki były czytelne i pogrupowane. @Lord Vader nasi młodsi koledzy naprawdę znają się na tych wynalazkach! Ufajmy Im!
Ps. Pokolenie Z urodziło się że smartfonem w beciku!😉

A widziałeś tam jakiś podpis "autora" lub osoby upoważnionej przez Zarząd do występowania w JEGO lub NASZYM imieniu ?!
Oczywiście, że nie, stąd pytania innych osób powyżej czy brać jutro wolne czy nie. Mimo wszystko informacja o 21.03 dotarła do wielu osób jednak nikt nie wie czy brać to na serio.

Może wiedzą co robią, jak redagować i moderować, aby wątki były czytelne i pogrupowane. @Lord Vader nasi młodsi koledzy naprawdę znają się na tych wynalazkach! Ufajmy Im!

Jesteś pewien Koluniu, że "się znają" ?!
To czemu masz wątpliwości co do ostatnich "udogodnień" w dostępności, zaistniałych na tym Forum ??

Back
Do góry