Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Proszę mi w takim razie powiedzieć, jakim sposobem cały dział dowiaduje się o 14:30 w piątek, że będzie organizowany protest w poniedziałek. Czy to była tajemnica państwowa ?
Żadna tajemnica, mało czasu i trzeba działać szybko, nadal da rade wziąć UŻ czy L4 nawet dowiadując się w niedzielę. Proszę zamiast narzekać spróbuj, żeby jak najwięcej osób o tym usłyszało i zrobiło co trzeba zrobić.Proszę mi w takim razie powiedzieć, jakim sposobem cały dział dowiaduje się o 14:30 w piątek, że będzie organizowany protest w poniedziałek. Czy to była tajemnica państwowa ?
Ten jeden dzień można uznać jako "ostrzeżenie" a kolejne mogą być tak jak mówisz. Organizacja leży bo to nie związki organizują to wszystko tylko my oddolnie, nikt z nas nie wyśle do wszystkich maila na skrzynkę służbową, dlatego też każdy sam powinien zadbać o to, żeby się to jak najbardziej rozniosło.To nie chodzi o narzekanie, absolutnie. Tak jak wcześniej zostało przeze mnie wspomniane - idea jest świetna, tylko organizacja leży. Moim zdaniem i chętnie pomogę w organizacji i będę starać się podejmować działania w tym kierunku, jest zorganizowanie protestu w Warszawie, bądź nakłonienie do dłuższego - conajmniej 5 dniowego L4. Już wyjaśniam dlaczego. Być może na granicy, lotnisku faktycznie jeden dzień bezczynności spowoduje paraliż funkcjonowania danego obiektu. Bądźmy realistami w Urzędach Celno -Skarbowych, Oddziałach Celnych jeden dzień paraliżu nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Mają Państwo rację, trzeba działać szybko, a przede wszystkim powinny zająć się tym młode osoby- nie ukrywam, że jestem młodym funkcjonariuszem i bardzo popieram taka inicjatywę. Trzeba też działać dosadnie. Uważam, że bez mobilizacji funkcjonariuszy do protestu w Warszawie, bądź conajmniej 5dniowego po raz kolejny zostaniemy pominięci.
Związek Celnicy.pl jest niestety już fikcyjnym związkiem,niezdolnym do podjęcia działańCzy ZZ Celnicy ma świadomość, że w temacie dodatku mieszkaniowego podobno funkcjonariusze piszą do ZZ Alternatywa, żeby ta podjęła temat? Czy nasz kochany ZZ nadal będzie chował głowę w piach, czy jednak pokaże, że jest ZZ z krwi i kości?
Ja pomijam fakt mocnej polityki uprawianej przez związkową Alternatywę, ale szumu narobić potrafią, a u nas cicho, głucho tylko latają jakieś pisma, którymi nikt specjalnie się nie przejmuje.
Przykro mi w takim razie powiedzieć, że dużo funkcjonariuszy nie wie o proteście i możemy nie uzyskać oczekiwanego rezultatu. To co udało się przekazać, dotarło do innych. Natomiast jest duży odsetek, co sobie nie zdaje sprawy z organizowanego protestu.Ten jeden dzień można uznać jako "ostrzeżenie" a kolejne mogą być tak jak mówisz. Organizacja leży bo to nie związki organizują to wszystko tylko my oddolnie, nikt z nas nie wyśle do wszystkich maila na skrzynkę służbową, dlatego też każdy sam powinien zadbać o to, żeby się to jak najbardziej rozniosło.
Związek Celnicy.pl zajmuje się emeryturami dla starych funkcjonariuszy, którzy są jedną nogą już na emeryturach. Młodzi funkcjonariusze, którzy do emerytury mają ho ho i trochę, bądź są trochę dłużej stażem, ale dalej w odległym terminie są dla nich prawa emerytalne muszą walczyć o swoje! Bo jeszcze długa droga przed nami!!Związek Celnicy.pl jest niestety już fikcyjnym związkiem,niezdolnym do podjęcia działań
Pozwalam sobie zwrócić uwagę Koleżanek i Kolegów, że "pomysł" 17.03.2025 jest PRAWDZIWIE ODDOLNYM ruchem zwykłych Funkcjonariuszy, JEDNOCZĄCYCH SIĘ z potrzeby ducha i serca, nie zaś odgórnych nakazów.
Dlatego NIE PODDAWAJMY SIĘ !! Zróbmy sobie "wolne" 17.03.2025
ps
oczywiście - propozycja powtórki "wolnego" 21.03.2025 jest jak najbardziej uzasadniona jako potwierdzenie determinacji naszego środowiska, lecz poprzez skuteczność 17.03.2025 może być już niepotrzebna ...
Już widzę jak młodzi na przejściach granicznych idą na wolnePozwalam sobie zwrócić uwagę Koleżanek i Kolegów, że "pomysł" 17.03.2025 jest PRAWDZIWIE ODDOLNYM ruchem zwykłych Funkcjonariuszy, JEDNOCZĄCYCH SIĘ z potrzeby ducha i serca, nie zaś odgórnych nakazów.
Dlatego NIE PODDAWAJMY SIĘ !! Zróbmy sobie "wolne" 17.03.2025
ps
oczywiście - propozycja powtórki "wolnego" 21.03.2025 jest jak najbardziej uzasadniona jako potwierdzenie determinacji naszego środowiska, lecz poprzez skuteczność 17.03.2025 może być już niepotrzebna ...
Już widzę jak młodzi na przejściach granicznych idą na wolneOni mogą co najwyżej przyjść na dodatkowe służby
Walcz o swoje!Związek Celnicy.pl zajmuje się emeryturami dla starych funkcjonariuszy, którzy są jedną nogą już na emeryturach. Młodzi funkcjonariusze, którzy do emerytury mają ho ho i trochę, bądź są trochę dłużej stażem, ale dalej w odległym terminie są dla nich prawa emerytalne muszą walczyć o swoje! Bo jeszcze długa droga przed nami!!
Się nakręcacie, nic z tego nie wyjdzie. Ja idę i będę na 17 służbie, jakbym dla kasy służył, to dawno bym coś innego robił…
będę na wolnym ale sprawdź sobie obsadę na granicy w tym dniu.Zbyt dobrze znam temat!Nie zasłaniaj się "młodymi". Sam weź wolne przyłączając się do nas ...
Bardzo słusznie, niech inni walczą - "a Ty wybierasz święty spokój". Jeśli naszemu środowisku nie są potrzebne uprawnienia adekwatne jak w innych służbach, to znaczy, że sami umieszczamy się na marginesie. Można w różny sposób manifestować swoje poparcie. Przekaż i porozwieszaj plakaty.Się nakręcacie, nic z tego nie wyjdzie. Ja idę i będę na 17 służbie, jakbym dla kasy służył, to dawno bym coś innego robił…