Protest -brak informacji

Oj volcik, volcik widzę że zszokowały Cię działania nasych organów państwowych - mnie też, ale dlaczego od razu to upolityczniłeś, nie rozumiem.

Inny przykład: Wstrzymanie urlopów. Ustawa mówi kiedy można, te sytuacje nie występują, a jednak wstrzymane.
Co z tego, ze trafi to może nawet do Prokuratury, póki co nie mamy urlopów i niekoniecznie organy państwowe działają w tym zakresie na podstawie i w granicach prawa.

Co gorsze jednak, to polecenie SSC, jest powielane z pominięciem trybu określonego w art.127 ustawy o SC przez niżsych przełożonych, a to już jest groźne dla funkcjonowania Państwa.

TRWA PROTEST SŁUŻBY CELNEJ.

Poniżej mail, jeden z kilku jaki do mnie wpłynął.

"Na moim OC dzisiaj rano zostało 80 importów z podpisem elektronicznym do przyjęcia, my zostawiliśmy na jutro prawie 130. Nikt nas nie goni, nikt nie mówi, że to nie ma sensu. Nie wiem ile jest roboty na innych oddziałach, ale sporo ludzi popiera ten protest i „pracuje ze szczególną starannością”. Specjalnie nie umieszczam na ten temat żadnych wpisów na forum bo wiem, że kadra naszego UC czyta forum i zrobiłbym tylko ludziom „pod górę”, to jest potwierdzona informacja – nie plota."

Ponadto otrzymałem zapewnienia telefoniczne o działaniach w kilku innych miejscach wewnątrz Kraju.
Celnicy normalnie pracują, wypełniając wszystkie dyrektywy i przejawiają inicjatywę własną w razie podejrzeń.
Co z resztą komórek wewnętrznych i częścią granic? Piszcie i dzwońcie.
Nie muszą tworzyć się kolejki, nie muszą zostawać transporty na następny dzień, nie chodzi o utrudnienia, to nie jest cel naszych działań.
Po prostu skrupulatnie, ze szczególną starannością realizujemy rzetelnie swoje obowiązki i informujcie o tym.

Na forum ludzie nie będą pisać podając swoje OC, z wiadomych względów.
Proszę piszcie i dzwońcie do mnie, albo do innych związkowców, a ja będę przekazywał na forum nie podając lokalizacji.
Ta informacja jest potrzebna dla czynnie działających.

Dlaczego tak cicho jest o dozorze, GM, innych?

Oj volcik, volcik widzę że zszokowały Cię działania nasych organów państwowych - mnie też, ale dlaczego od razu to upolityczniłeś, nie rozumiem.

Inny przykład: Wstrzymanie urlopów. Ustawa mówi kiedy można, te sytuacje nie występują, a jednak wstrzymane.
Co z tego, ze trafi to może nawet do Prokuratury, póki co nie mamy urlopów i niekoniecznie organy państwowe działają w tym zakresie na podstawie i w granicach prawa.

Co gorsze jednak, to polecenie SSC, jest powielane z pominięciem trybu określonego w art.127 ustawy o SC przez niżsych przełożonych, a to już jest groźne dla funkcjonowania Państwa.

a co z urlopami opieką, okolicznościowe są a opieki nie można:(mamy politykę prorodzinną w SC!?

Back
Do góry