Protest -brak informacji

kotek

Użytkownik
Punkty reakcji
1
Do osob organizujacych protest SLUZBY CELNEJ.

Mam podstawowe pytanie Czemu granica wschodnia dowiaduje sie o protescie z tv badz w najlepszym przypadku z celnicy.pl. Czemu nie odwiedzil nas ktos z ZWIAZKOW ZAWODOWYCH i nie powiedzial "sytuacja jest nastepujaca, robimy to i to ". Kipeska organizacja przyczynia sie do kiepskich efektow, i malego zaangazowania celnikow.

Ostatnia edycja:
Przedstawiciele ZZ Celnicy na wschodzie nie mają szans działania, jak w normalnym demokratycznym kraju, ponieważ są dyskryminowani zarówno przez władzę, jak kolegów i koleżanki z innych związków, działają więc "w konspiracji". Nie można mieć pretensji o złą organizację, trzeba czytać informacje na stronie, rozmawiać...zapisać się do działającego koła i również przejawiać chęć!Najłatwiej mieć pretensję...to takie typowe, polskie...nic nie robić i mieć pretensję do wszystkich, tylko nie do siebie:(
Koleżanko, kolego ze wschodu zdeklaruj się i działaj, nikt Ci tego zabronić nie może!!!

Pracujemy normalnie, z godnością a nie tak jak w obozie pracy, bo tak wielu z Was słusznie określa warunki w jakich służycie. Naszym podstawowym obowiązkiem jest rzetelne wykonywanie obowiązków. Nie patrzymy na kolejki, bo tutaj dane są przedstawiane bardzo ale to bardzo odmiennie. Poza tym, co nas interesują kolejki.
Kolejki nie są wyznacznikiem tego protestu. To nie styczeń 2008, tam była absencja.
Spójrzcie jak zaczęła zachowywać się część kadry kiedy gro Funkcjonariuszy zaczęła normalnie wykonywać swoje obowiązki, a nie pod presją, pobieżnie, byle jak, w pośpiechu.
Działamy tak dalej, a zwyciężymy.
Przekaż to każdemu kogo spotkasz i powiedz, że to jest informacja ode mnie.
Co więcej mogę Wam przekazać?

Oczywiście stawię się wszędzie gdzie jest taka potrzeba. Proszę piszcie do mnie na maila, gdzie jest takie oczekiwanie.

Po analizie ALINY sugeruję Dorohusk. Albo im się emki nie kalkulują (?), albo mają wszystko w d... .
Rzeczywiscie w Dorohusku nie bylo protestu nawet 5 minut, ale zwiazki nic nie zrobily w tym temacie.Mysle, ze protestow nie bylo prawie wcale na granicach zgodnie z komunikatami MF. Same pisanie na forum przynosi efekty takie jak widac.Nie wierze, ze w demokratycznym kraju Szef zwiazku nie mogl sie spotkac z ludzmi na granicy.Jak sam sie bal to czego mial zadac od wiekszosci mlodej kadry odzialow granicznych.Moze to o to chodzilo by bylo duzo dymu, a malo ognia!Wiktor,najpierw spojrz w swoje podworko,a dopiero pozniej wytykaj biernosc innych, sugerujac czasy poprzedniego ustroju.Kalkuluje sie myslec.

robcio - już kilka osób cię prosiło byś nie mieszał

róbmy swoje - dbajmy troskliwie o budżet, wykonujmy skrupulatnie swoje obowiązki, nie dajmy zrobić z siebie łysych kobył

Byłem w Dorohusku pod koniec kwietnia.
Zaplanowaliśmy spotkania z Funkcjonariuszami w salach należących do Zarządu Przejść Granicznych w Koroszczynie i Dorohusku i mieliśmy zgodę od kierowników tych instytucji na przejściach. Dzień przed moją wizytą SSC wysłał pismo do wszystkich DIC, że zakazuje takich spotkań na przejściach granicznych. My na to pismo nie zareagowaliśmy, bo nie zawiera podstawy prawnej i przypomina praktyki z za wschodniej granicy za Koroszczynem. Decyzja była taka, że robimy swoje tzn. spotkania w tych samych miejscach.
Nagle jednak odezwała się Dyrekcja Zarządu Przejść Granicznych, że cofa zgodę, bo cofa i sal nam nie udostępni, mimo iż wcześniej były tam już spotkania związkowe z Funkcjonariuszami.
W rozmowie z DIC IC BP usłyszałem, że Pani Wojewoda dobrze zrobiła, że nie udostępniła nam sal.

Taka to demokracja. Co z tego, że złożymy skargi na SSC do MF i na Dyrektora Zarządu PG do Wojewody?
Na razie czasu nie było, ale tak na poważnie , działań bez podstawy prawnej nie będziemy tolerować. Trochę to podrązymy, ale póki co pismo SSC jest święte dla naszych DIC i jak widać działa nie tylko w naszej Służbie.

W demokratycznym kraju muszę spotykać się z Funkcjonariuszami poza OC. Niedługo dojdzie do tego, że w konspiracji :)

Panie Siwy widzę ,że jesteś manipulowony przez opozycję (PIS) , proszę mi powiedzieć CO Panu OBIECALI - ?????Parlament???? -chcesz być posłem w przyszłej kadencji???.Brzydzę się polityką jeżeli jednak jest tak .......... jak to wygląda z boku to... jest Pan .......( dALEJ NIE KOŃCZE).
Jeżeli natomiast się mylę to CHYLĘ czoła i PODZIWIAM lecz w cuda nie WIERZĘ .

Panie Siwy widzę ,że jesteś manipulowony przez opozycję (PIS) , proszę mi powiedzieć CO Panu OBIECALI - ?????Parlament???? -chcesz być posłem w przyszłej kadencji???.Brzydzę się polityką jeżeli jednak jest tak .......... jak to wygląda z boku to... jest Pan .......( dALEJ NIE KOŃCZE).
Jeżeli natomiast się mylę to CHYLĘ czoła i PODZIWIAM lecz w cuda nie WIERZĘ .

----luuuuudzie, czy wy calkiem ochu...scie. zapier...cie sobie i do smierci. ja chce miec inna alternatywe. naiwniacy licza chyba na order posmiertny. swiat jest pelen dupkow. i na moim podworku wszyscy nabrali wody w usta. horror co sie z wami dzieje, czego chcecie, na co liczycie? i tak predzej czy pozniej dostaniecie kopa w ta zatrzesiona tylna czesc ciala. wazeliny, d.wlazy

posłem, czemu nie

konkretnej partii politycznej - nie.
SC jest z ustawy apolityczna.
ktoś koledze podrzucił "temat" ?

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Nie nikt mi nie podrzucił tematu ALE śmierdzi to PISEM - proszę mi wybaczyć ale brzydzę sięPOLITYKĄ w każdej FORMIE .Tak naprawdęjedni chceili zrobić nas KAS a drudzy........ to co teraz czyli OLALI NAS .

SC jest NIBY służą APOLITYCZNĄ- a jaśnie PANUJĄCy nasz SZEF???????? KIM ON jest czy jest APOLITYCZY???????

CZY jestemTROLEM???????- odpowiadam -NIE . Poprostu nie chce być manipulowany ani przez jednych ani przez drugich.

Proszę mnie uświadomić????-SZEF SŁUŻBY CELNEJ w stopniu GENERAŁA w randze MINISTRA w RZĄDZIE koalicji PO-PIS jest APOLITYCZNY???????

Oj głupi Ty głupi wolcik 2001. Pan Bóg dał ci rozum, to zacznij z niego korzystać. Sławek jest uczciwym człowiekiem nadstawia za ciebie swoją dupę, a ty tak mu za to dziękujesz. Chcesz dupić na pasie do śmierci? Czy chcesz być traktowany jak człowiek, czy jak szmata przez pluska. Strajk trwa i będzie trwał. Bo prawda i sprawiedliwość muszą zwyciężyć. Koniec kropka.

Czy jestem głupi?????Zadałem tylko pytanie? Oczekuje odpowiedzi i nic więcej.NIE chce popierać ani jednej opcji politycznej ani drugiej.

Proszę mnie uświadomić????-SZEF SŁUŻBY CELNEJ w stopniu GENERAŁA w randze MINISTRA w RZĄDZIE koalicji PO-PIS jest APOLITYCZNY???????

Coś się zmieniło? kto jest w końcu w koalicji? mi się wydawało że PO - PSL, a nie jak pisze volcik PO - PiS. Człowieku trochę poczytaj choćby na Onecie, będziesz wiedział komu służysz

Moje podwórko to Izba Celna w Łodzi. Nieudane eksperymenty w wartościowaniu, awanse za seks, nagrody za bierność, kolesiostwo i układy.
Tu strajku nie będzie.
Kadra obiecała każdemu obiecankę - cacankę, ty musisz się kurwa, w końcu opowiedzieć za kim jesteś, za nami czy Siwym.
Jeżeli to prawda to gratuluję. Izba Celna Łódź to nie IC Biała Podlaska - masz więc dostęp do Aliny ogólnopolskiej. Ile osób w IC Łódź ma taki dostęp? Myślę, że logi wykażą wzmożoną aktywność któregoś z nich i jak wtedy będziesz się tłumaczył ze swojego obraźliwego wpisu? Myśl człowieku.

Back
Do góry