Jacek Zwoźniak "Milicja, Wrocław i Ja"
https://www.youtube.com/watch?v=XWGHUFStcGs
"...ach któż to taki? To Pan z Milicjiiiiiii...."
https://www.youtube.com/watch?v=XWGHUFStcGs
"...ach któż to taki? To Pan z Milicjiiiiiii...."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Odpowiedź MF do Prezesa Prawa i Sprawiedliwości - nieczysta gra MF
Kto to jest ten jasiński który podpisał sie pod tym stekiem bzdur i jakim prawem wypowiada sie w temacie Słuzby Celnej.
(...)
Coś więcej na temat tego pilotażu KAS w Wielkopolsce? Jakieś szczegóły, terminy, jednostki? Ma ktoś jakieś informacje? Na czym ma to polegać?mamy Port Lotniczy Ławica;
w Krzesinach baza lotnicza z F-16;
będzie pilotaż
Według mojej wiedzy posłowie partii rządzącej nieoficjalnie mówią że styczniowy termin na wprowadzenie KAS jest nierealny.
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
zaczekajmy cierpliwie jeszcze dwa tygodnie - jeśli projekty w sprawie KAS nie otrzymają nr druków sejmowych,Według mojej wiedzy posłowie partii rządzącej nieoficjalnie mówią że styczniowy termin na wprowadzenie KAS jest nierealny.
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
Na skarbowcach pojawił się taki wpis/ pytanie:
"@budda1pysia 04 wrz 2016, 08:13 :
Re: Nowa KAS
Czy ktoś słyszał o nowych zmianach w UKS. Od 1 września wywiad przeszedł pod Dyrektora UKS. Podobno szykują się zmiany struktur organizacyjnych w każdym UKS. Coś jest szykowane na ok. 10 września na celników. Z tego powodu mają oni rozpocząć strajk. Reforma KAS jest odłożona i będzie wyglądała zupełnie inaczej."
Czy ktoś coś słyszał, czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
Być może to tylko plotki, ale jak to mówią w każdej plotce tkwi ziarenko prawdy.
Na skarbowcach pojawił się taki wpis/ pytanie:
"@budda1pysia 04 wrz 2016, 08:13 :
Re: Nowa KAS
Czy ktoś słyszał o nowych zmianach w UKS. Od 1 września wywiad przeszedł pod Dyrektora UKS. Podobno szykują się zmiany struktur organizacyjnych w każdym UKS. Coś jest szykowane na ok. 10 września na celników. Z tego powodu mają oni rozpocząć strajk. Reforma KAS jest odłożona i będzie wyglądała zupełnie inaczej."
Czy ktoś coś słyszał, czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
Być może to tylko plotki, ale jak to mówią w każdej plotce tkwi ziarenko prawdy.
Przedstawienie czas zacząć...
Druk nr 827 Poselski projekt ustawy - Przepisy wprowadzające ustawę o Krajowej Administracji Skarbowej.
http://sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/druk.xsp?documentId=3316A4B0B2A842E1C1258025005B78F0
Druk nr 826 Poselski projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej.
http://sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/druk.xsp?documentId=1D3E5786527F7070C1258025005B78E5
Prawda jest taka, że gdyby ten "pilotaż" był rzetelny i uczciwy, to pokazałby ułomności, bezsens i straty (a nie korzyści), które niesie wprowadzenie srasu. Ale znając życie i ślepe parcie ku rozwaleniu, a nie usprawnieniu aparatu podatkowego, to opinia o tym "pilotażowym" eksperymencie będzie ..... laurkowa Tylko, że te "cuda" będą autorstwa nie Ekspertów z dziedziny finansów publicznych i prawa podatkowego, ale wynajętych pseudo speców z otoczenia mf-u Na zasadzie .... " Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"! A wiadomo, że niedługo, gdy władza Sądownicza (TK i SN) opanuje "jedyna" i "słuszna" opcja .... Sądy będą miały dużo do powiedzenia Liczy się przecież tylko poprawność .... polityczna.Dziś przełożeni przekazali następujące informacje. Pilotaż KAS w Wielkopolsce jest już od 01.09.2016. Generalnie żadnych informacji na temat jak to będzie wyglądało dziś nie przekazano. Wszelkie prerogatywy w tym zakresie ma mieć dyrektor IS w Poznaniu. Kierownictwo Służby Celnej w Wielkopolsce nie ma nic do gadania, nie wiem jak kierownictwo UKS. Tak na marginesie, obecny dyrektor IS w Poznaniu, mówiąc łagodnie, nie darzy zbytnią sympatią celników i Służby Celnej. Kiedyś był podobno celnikiem, a okoliczności w jakich rozstał się z mundurem... nie wiem ile w tym prawdy a ile plotek, być może rzutują na stosunek do formacji. Przekazy z ust osób trzecich nie pozostawiają złudzeń co do jego stosunku do celników.
Ale wracając do tematu KAS, obecny DIC w Poznaniu, miał rzekomo się wyrazić, ze nie powinniśmy się martwić o ewentualne emerytury tylko o pracę, bo jak nie będzie pracy to nie będzie żadnej emerytury. Pominę inne uwagi jakie miał rzekomo wyrazić DIC, nie słyszałem ich na własne uszy, tylko od innych, więc mogę przeinaczyć, ale i tak ciśnienie mi podniosło. Ponadto podobno padło stwierdzenie, że procedowanie KAS w sejmie ruszy na całego około 15-go (nawet szybka ścieżka). Poza tym żadnych konkretów. Nic, żadnych szczegółów, terminów, instrukcji, procedur, decyzji. NIC.
Ponadto na skarbowcach pojawiło się info, że jutro na 100 % w Poznaniu ma być MinFin. Nie wiem czy w IC. Na pewno ma to związek z pilotażem.
Ps. Ten pilotaż wygląda na "docenienie" za przebieg poprzedniego spotkania w Poznaniu (30.05), Ale to tylko przypuszczenie, bo dyrektor IS to też "ambitny" gość.