Poznań Bez Logowania-free Posen

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
Otwieram dla fszystkich nowe forum dla frystratów i wystaszonych nowy temat POZNAŃ BEZ LOGOWANIA-FREE POSEN.
Pozdrawiam

Gm1

działania w gm1 są spowodowane brakiem taktyki działania całości. Wystawanie na drodze nic nie daje. Potencjał jest potrzebny. Jakim cudem Kalisz Piła mogą miec wyniki bez wsparcia z Krańcowej a GM1 najlepiej wyszkolona i wyposazona siedzi na 4 literach i niczym konkretnym się nie zajmuje.
REasumujac GM1 potrzebuje zmiany i myslę że sam Mirosław Spolegliwy maczał w tym Palce.

bez przesady z tym najlepiej wyposażony . Piła ma dwa samochody nieoznakowane . GM1 ani jednego . poza tym ostatnie tygodnie przyniosły wyniki 1 a nie Pile czy Kaliszowi i to bez wsparcia po prostu nikt nie przeszkadzał .

jeszcze jedno jeśli na drodze przestaną pracować wizjonerzy będzie lepiej .

czerwona tabletka

»»» Koperty z nieznaną zawartością paraliżują pracę szefa Służby Celnej

Lawina listów z podejrzanymi substancjami, adresowanych "do rąk własnych" szefa Służby Celnej, dezorganizuje pracę resortu finansów. Koperty z dziwną zawartością trafiły do Ministerstwa Finansów 9, 10 i 14 kwietnia. Wszystkie były zaadresowane do wiceministra Jacka Kapicy, od 1 lutego stojącego na czele Służby Celnej - podaje "Newsweek".

Zawsze gdy w nadchodzącej przesyłce znajduje się tabletka, proszek czy mąka, musimy uruchamiać procedury, przyjeżdża specjalny samochód, próbka jest wysyłana do laboratorium - mówi Witold Lisicki, który zajmuje się kontaktami medialnymi szefa służby celnej.
Za tą akcją, paraliżującą pracę resortu, stoją celnicy domagający się większych uposażeń z państwowej kasy i dodatkowych przywilejów pracowniczych. Nadawcy przesyłek nie ujawniają personaliów, ale na jednej z nich znalazł się podpis "Morfeusz". Imię to nosił jeden z głównych bohaterów popularnej trylogii "Matrix". A właśnie do symboliki z filmu braci Wachowskich sięgnął na początku kwietnia związek zawodowy Celnicy.pl, który na swojej stronie internetowej nawoływał do zmasowanej akcji wysyłania listów do Kapicy. W każdej przesyłce miała się znaleźć czerwona pigułka lub coś, co się z nią kojarzy.

Tak jak bohaterom filmu, tabletka ma pokazać szefowi, że żyje w fikcji. Chcemy, by wrócił do realnego świata pracy celników - mówi Sławomir Siwy, przewodniczący związku i pomysłodawca akcji.

Przedmiotem konfliktu są zmiany w ustawie o Służbie Celnej, proponowane przez ministra. Nowy projekt nakłada na nas rygory innych służb mundurowych, takie jak pełna dyspozycyjność, ale nie zapewnia warunków socjalnych analogicznych do innych formacji. To tak jakby grozić kijem, ale nie dawać marchewki - mówi Siwy.

Związkowiec twierdzi, że kopert wysłano kilkaset. Lisicki mówi o odebraniu kilkudziesięciu. Badania laboratoryjne nie potwierdziły, by w pobranym z nich materiale znajdowały się biologiczne czynniki zakaźne - uspokaja Jakub Lutyk, rzecznik resortu finansów. Ale eksperci zaznaczają, że to nie powinno uśpić czujności adresata i odpowiednich służb. Tysiąc alarmów może być fałszywych, za to kolejna przesyłka może zawierać niebezpieczne substancje - ostrzega Kuba Jałoszyński, były dowódca oddziału antyterrorystycznego policji.

Należy zbadać, czy to żart, czy też próba wymuszenia określonej decyzji - mówi z kolei kpt. Dariusz Aleksandrowicz, rzecznik BOR. Także przedstawiciel szefa celników Witold Lisicki podkreśla, że korespondencja z wkładką zaczęła wykraczać poza formę nieszkodliwego happeningu. Nie ma nic złego, jeśli w kopercie jest np. papierowy znaczek, ale substancje chemiczne zmuszają nas do podjęcia działań przewidzianych procedurą.

Co na to sam Kapica? Nie boję się, nie jestem chory, nie zamierzam występować o ochronę Biura Ochrony Rządu - bagatelizuje sprawę szef Służby Celnej.

Newsweek

dziwne ruchy personalne na Krańcowej czyżby Winicjusz sprawdzał wytrzymałość Naczelnika ZR?
Może naczelnik ZR nacisnął mu na odcisk a moze Mirosław zobaczył pasek Diabła.

Panie Diabeł czas uciekać tylko do czego?

Pozdrawiam Mnla

leczenie psychiatryczne

czy jest możliwe by funkcjonariusz mógł przedstawiać jako zwolnienie lekarskie L4 zwolnienie od psychiatry?
czy wpłynie to na postrzegania mnie funkcjonariusza w mojej służbie?
czy lecząc się psychiatrycznie mogę pełnić funkcję kierownika naczelnika itp. w górę?

myślę, że tak

Myślę, że tak bo dla twojej przydatności dla służby nie jest ważne u jakiego lekarza się leczysz, tylko na jaką chorobę cierpisz......

zatrzymania w Poznaniu

ciężko o tym pisać ale w Poznaniu coraz częściej zatrzymuje się naszych kolegów i za co?
Panie Dyrektorze prosimy o informację dla wszystkich ku przestrodze
Pozdrawiam Kibic SKS Cybinka

Co sie dzieje w poznaniu i na innych Urzedach taka cisza że chyba wszystkim wspaniale. pozdrawiam z Krancowej

Poznan

Czy Poznań żyje? Może nie może otrząsnąć się po remisie z Cracowią i 3 miejscu w Lidze?

Przychodnia

Czy pielegniarki w przychodniach szczególnie jedna musi być taka niemiła w powiecie średzkim, nie Środa. Niedośc, że trzeba się rejestrować jak chcesz być przyjęta popołudniu w przychodni(musisz rano przewidzieć, że popołudniu będziesz chory)to jeszcze starsza pani x jest taka niemiła naprzód cię nie zarejestruje cytuję"proszę zadzwonić jutro rano by każdy miał równe szanse" paranoja głupota, a jak nie będe mieć szansy mam umrzeć czy zwoływać pogotowie? po dluzszej rozmowie zarejestrowano mnie wcześniej, ale czy to tak ma wyglądać? łaska i co tam jeszcze?Ludzie tyle problemów szok . Jeszcze trochę, albo będziemy brali urlop by przyjśc rano po recepte, albo kilkanaście km bedziemy dojeżdżać do ościennych gmin, a panie bedą mogły rejestrować jak chcą,. pozdrawiam

Back
Do góry