DOKŁADNIE. Nawet wyszli z gmachu MF i stali razem z Nami a przecież obawiali się konsekwencji. Byłem i widziałem to na własne oczy. SZACUNEK DLA TYCH FUNKCJONARIUSZY Z MF !!!!!! SERIO !!!!! Kłaniam im się w pas za odwagę. Dotyczy to również funkcjonariuszy którzy przerwali służbę i z okien Nas wspierali mając świadomość iż być może za chwilę będą rozliczani przez swoich przełożonych. Nie wolno rozgraniczać Służby na funkcjonariuszy z MF i resztę. MY TO ONI A ONI TO MY !!! Jedna JEDNOLITA SŁUŻBA !!!!
Dobrze, że są chociaż pojedyńcze głosy to rozumiejące. Chciałbym zauważyć, że:
1. Funkcjonariusze/pracownicy w MF też nie dostawali propozycji do KAS
2. Funkcjonariusze w MF też byli ucywilniani
3. Funkcjonariusze/pracownicy w MF też dochodzą swoich praw w sądach z tego tytułu
4. Funkcjonariusze/pracownicy w MF też brali udział w protestach
5. Funkcjonariusze/pracownicy w MF byli rozliczani z popierania protestów
6. Funkcjonariusze/pracownicy w MF płacą składki na ZZ Celnicy
7. Funkcjonariusze w MF chodzą w mundurach (przykładowo w KGP tylko kadra kierownicza)
8. Policjanci w KGP są objęci modernizacją i dodatkiem stołecznym
9. Podczas wdrażania KAS, funkcjonariusze/praownicy w MF mający jako taki wpływ na Banasia, o ile się dało, odkręcali decyzje dyrektorów o braku propozycji do KAS ludziom z terenu
10. Podczas wdrażania KAS, funkcjonariusze/praownicy w MF, ryzykując własną karierą i mający jako taki wpływ na Banasia wpłyłnęli na zaniechanie wielu absurdalnych rozwiązań forowanych przez ucholi Banasia z Departamentu Administracji Podatkowej, mających na celu likwidację cła
Szkoda tylko, że związki te fakty przemilczały, utwierdzając brać celną w przekonaniu, że całe zło to MF a przecież w MF też służą i pracują ludzie, którzy nie mają wpływu na podejmowane decyzje polityczne. Tu też jest stres, harówa, przypadki mobbingu, niedobory kadrowe, najniższe na danym stanowisku mnożniki, przez lata brak awansu w stopniu - szczególnie za Banasia i pani SZ z DBM itd.
No ale przepraszam, zapomniałem, źe dla niektórych hejterów najważniejsza jest data rejestracji na forum.