Podwyżki za stopień 2014

Ciekawe czy też byś tak mówił gdybyś nie dostał podwyżki na stopniu? Ale co tam, przecież po 5 latach dostaniesz awans na st. aplikanta i będziesz happy, tylko że przez te 5 lat masz w plecy 12miesięcyx5=60+5 trzynastek mamy 65 miesięcy. 65 x 300 = 19500 zł. jesteś w plecy. Ale przecież to jest nieistotne.

19500 brutto
po 1. to w plecy jesteś tylko na rękę 13 000 zł.
po 2. znasz aplikantów z 5 letnim stażem?? zdarzają się sporadycznie 4 latkowie ale średnia to 3 lata.
4 lata - 48 msc i część 4 trzynastki to masz już 10 400 na ręke
3 lata - 36 msc i część 3 trzynastki to masz już 7 800 na ręke

i tak z argumentami możemy do....... 0zł :)
a nawet na duży minus
np zniknięcie granicznego, lub ekwiwalentu wyżywienia tak jak znikły wypłaty za nadgodziny

Ostatnia edycja:
w tym momencie to nie istotne czy aplikant dostaje czy nie. Tak czy tak w końcu ktoś awansuje na tego st. aplikanta a to zawsze będzie miał 200 netto więcej - w roku dodatkowe 2600! (12msc +13). To dobra perspektywa dla aplikantów. lepsza niż tylko te 100
200 zł netto więcej przy awansie z aplikanta na st. aplikanta ? Skąd Ty to wziąłeś ?! Ludzie podostawali po ok 110 zł na "rękę".

po 2. znasz aplikantów z 5 letnim stażem?? zdarzają się sporadycznie 4 latkowie ale średnia to 3 lata.

Niestety, Ja znam takich aplikantów. Nie wiem z jakiej IC jesteś, ale w mojej znajdzie sie kilkunastu trawników, którym staż pracy zbliża się do 5 lat lub już go osiągnęli a awansu nie było, bo przecież zamiast motywować "młodych" funkcjuszy lepiej rozdawać oficeryjom i aspirantom awanse - oczywiście nie twierdze, że im sie nie należy, ale...

200 zł netto więcej przy awansie z aplikanta na st. aplikanta ? Skąd Ty to wziąłeś ?! Ludzie podostawali po ok 110 zł na "rękę".

mówiłam o tym że obecne 100zł netto + podwyżka z tego roku 100zł netto daje razem 200 netto

Niestety, Ja znam takich aplikantów. Nie wiem z jakiej IC jesteś, ale w mojej znajdzie sie kilkunastu trawników, którym staż pracy zbliża się do 5 lat lub już go osiągnęli a awansu nie było, bo przecież zamiast motywować "młodych" funkcjuszy lepiej rozdawać oficeryjom i aspirantom awanse - oczywiście nie twierdze, że im sie nie należy, ale...

to porażka :/ jak nie masz kredytu to zmieniaj robotę póki możesz i nie przekroczyłeś 35 lat - w innych służbach ten wiek to granica do składania dokumentów.

Pan K. to już nawet nie pamięta że obiecywał jakieś pieniądze na ten rok. Teraz się śmieje z naszej naiwności. Na takich typów to trzeba stosować środki drastyczne inaczej nic do niego nie dotrze.

Back
Do góry