Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyli jak ktoś nie ma jeszcze stażowego to 588,35 brutto do zasadniczej a jak ma 25% stażowego to 470,68 do zasadniczej. A jak ktoś dostał przy tej okazji awans to mu jeszcze odliczą 46,00. Czyli " stary" doceniony (awansowany ) dostanie max około 425 polskich nowych złotych brutto do zasadniczej.
J23
Trafiłeś chłopie
W ias olsztyn tak właśnie jest
Mniej do zasadn od młodych, bo odliczają stażowe
Awans, którego nie dostałeś we wrześniu po 4 latach, w styczniu - bo teraz to tylko we wrześniu, nagle dostajesz w marcu, z tym że odliczają ci go od podwyżki
I na nic protesty że nie chcesz teraz awansu, że skoro czekasz 4,5 roku to poczekasz jeszcze do września do pełnych 5 lat, a teraz to chcesz podwyżkę
Za nasze podwyżki dias wypełni obowiązek awansowania
I we wrześniu awansu z dodatkową kaską nie dostaną tacy jak ja, bo nie minie jeszcze rok, ale ci, którzy dostali np we wrześniu 2018, po 1,5 roku czekania, a teraz, po kolejnym roku czekania kolejny awans
I oba z kaską, oprócz pidwyżek
Sprytne ale obrzydliwe
Teoretycznie można się nie zgodzić na awans ale w praktyce....... .
Młspeclat67 -też chciałbym po równo do zasadniczej, tak powinno być ale strona związkowa chyba naciskała na "wszystkim po równo" (być może się mylę to mnie poprawcie) i tak najlepiej wyjdą na tym ci którzy jeszcze nie maja wysługi ale nabędą do niej prawo w tym roku oni dostaną podwyżkę dwa razy . A "starzy" kto się "starymi " przejmuje, przecież ta wysługa to nie za przepracowane lata, nie za stracone w służbie zdrowie, nie za X szkoleń tylko tak za "piękne oczy".
Za jaki okres te wyrównania I i II czy I,II i III ? W sprawie awansów to nikogo tu nie oświecę - pisałem, że można zrezygnować z awansu ale jak pisze Bolo jednak nie można, bo na jakiej podstawie ( no chyba ,że w ramach protestu). Co mnie wprowadziło w błąd - to, że podobno niektóre osoby były pytane czy zgadzają się na awans. Po zastanowieniu doszedłem do wniosku,że nigdy wcześniej chyba się to nie zdarzyło więc to tyko w tym wypadku - teraz podwyżka dodatku za stopień "odliczy" się od podwyżki.
oddadzo, oddadzo