Podwyżki !!!!!!!!!!!1

• Thread starter Thread starter korsarz
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
K

korsarz

Gość
:lol: Nie wiem czy słyszeliście o podwyżkach dla wszystkich resortów.Policja 500,SG 560, Straż Pożarna 500, a nam jak zwykle wyjdzie z 120 zł,chyba zaproszę kolegów na bibę i uwalimy się z tej "radośći".Czy ktoś jeszcze podziela moją radość ze wspaniałomyślności MF i naszej ukochanej IC Biała Podlaska? :oops:

Jeśli to prawda, to trudno, trzeba będzie szybko znaleźć nową profesję. Oczywiście przebywając uprzednio i odpowiednio długo na zwolnieniu lekarskim. To żałosne, że SC oferuje tak niskie wynagrodzenie za pracę. Chyba zacznę kopać rowy, może to i nie jest szczyt ambicji, ale przynajmniej po pracy zaparkuję łopatę i spokojnie, nie patrząc i myśląc o pracy pójdę na piwo, nie martwiąc się, że zabraknie na życie. Ewentualnie pozostaje emigracja i próba podjęcia pracy jako zoll np. w Wlk. Brytanii lub np. Niemczech. I już.

"Od 21 listopada szeregi zatrudnionych w SC zasilili duchowni: kapelan w izbach celnych, usytuowany pod względem wynagrodzenia zaraz po zastępcy naczelnika urzędu, oraz dziekan - po zastępcy szefa SC". żródło Rzeczpospolita. To mnie wpienia niemiłosiernie. Czarownik w izbie na starcie dostanie tyle, ile my po 10 latach służby. A takiego stopnia, jaki dostają (pewnie wykazali się więdzą podczas tajnych kompletów), to człowiek się nigdy nie dosłuży.

obiecywanie w tej chwili podwyżek przez będącego na wylocie SSC oraz kierownictwo naszej IC to kpina i oszukiwanie ludzi. Koledzy fc, budżet Izby jest uzależniony od budżetu MF a ten z kolei od budżetu Państwa, ten natomiast określi nowy rząd. Tak więc nasze ewentualne podwyżki zależą tylko i wyłącznie od nowego Ministra Finansów i nowego Szefa Służby Celnej a nie od zapewnień Pana Banasia i jego Dyrektorów,

Back
Do góry