Platforma oburzonych

Nie szukając daleko u mnie w wydziale są 2 takie osoby. 3 tysie na łapkę z wynagrodzenia i ok 2 tysi z emeryturki. A młodzi bezrobotni.

Zastanawia mnie, czy jest zgodne z prawem pobieranie jednocześnie emerytury i pensji. Albo jest się emerytem, albo pracownikiem. Jeśli się pracuje mimo wieku emerytalnego to wypłata emerytury powinna być wstrzymana.

Jestem emerytem kapitałowym/dla wiadomości zgromadzony kapitał podzielony przez GUSowską średnią życia w moim przypadku 22 lat/ i wara od tego ile dorabiam gdziekolwiek.

podzielony przez GUSowską średnią życia w moim przypadku 22 lata/

Państwo zda egzamin

popieram - większość tematów i wątków okraszana linkami, fotkami, filmami POLITYCZNYMI

prawie wszystko od jednego agitatora

tele echo - załóż sobie stronkę PISowe cło czy coś takiego i oszczędź mi chociaż na tym zawodowym forum pokazywania, jak to wąska elita ma wiedzę czym jest polska racja stanu, jak naprawić Polskę, co zdarzyło się w Smoleńsku, jak być Polakiem i patriotą, pokazywania, że wszyscy, którzy myślą inaczej to idioci, zdrajcy, komuchy, żydzi albo pedały, a w najlepszym wypadku głupia hołota

dość

nie potrzebuję, podobnie pewnie jak większość, twojej pomocy by wiedzieć jak żyć, jak postępować, jak i które święta święcić

a już najbardziej dziwnym jest to, że gdy pod twoimi postami nikt inny nic nie pisze, to dokładasz kolejne swoje posty - dyskutujesz sam ze sobą i nakręcasz się

Widzę to po moich dzieciach. Za rok czy dwa inicjatywy polityczne i głosy wyborcze młodego pokolenia rozniosą w pył czekoladopodobne inicjatywy rezydenta, rujki z literą „t” na początku, chyżego ruja oraz wybiurczej. Za rok czy dwa zacznie się jazda we wszystkich sprawach, obecnie podobno ostatecznie rozstrzygniętych, podjętych także na tym forum.

Młodzi widzą, wbrew patologicznej szkole. Mają instynkt polityczny. Wiedzą, że ich czas nadszedł. Mają świadomość, że do nich należy przejęcie pałeczki pokoleń. Staną jako wolni ludzi naprzeciw wszelkiej maści kłamcom i demagogom. Nie pozwolą, aby słowo „ch…j” było określane jako manifest artystyczny. Obronią suwerenność umysłową i obywatelską, tępioną tak gorliwie. Wreszcie wyeliminują każdego, kto nie będzie z nimi rozmawiał na równych prawach.

Nie zmieni tego także wrzask o czystość rasową, rozlegający się także na tym forum, które ma być wyłącznie zawodowe (czytaj spolegliwe, mierne i bierne, a najlepiej, gdyby go w ogóle nie było).

Zdajecie sobie z tego sprawę. Tu nie będzie żadnych grubych kresek. Jeżeli ma być przebaczenie, to musi je poprzedzić żal i skrucha. Z zadośćuczynieniem włącznie.

Na zakończenie słowa, które mnie zainspirowały da napisania niniejszego postu. Sprawiedliwość jest ostoją i mocą Rzeczypospolitej. Niezależnie od publicznego stwierdzenia byłego sędziego Trybunału Konstytucyjnego o sądach albo dyspozycyjnych, albo głupich, albo wreszcie niewykształconych.

Nie zmieni tego także wrzask o czystość rasową, rozlegający się także na tym forum, które ma być wyłącznie zawodowe (czytaj spolegliwe, mierne i bierne, a najlepiej, gdyby go w ogóle nie było).

obsesyjna, skrzywiona i nietrafiona nadinterpretacja

kojarzy mi się z genialną socjotechniczną sztuczką organizacji murzynów i żydów
gdy ktokolwiek podważa ich argumenty, nie zgadza się z nimi, nie wchodzą w dyskusję na argumenty, obrzucają od razu błotem jako rasistę lub antysemitę - a to, dzięki ich wieloletnim działaniom - uchodzi za najgorszą obelgę mającą zdyskredytować każdego, wyrzucić go poza nawias

teleecho - daleko ci do tego poziomu, tu nie miejsce na spełnianie twoich przywódczych politycznych ambicji, uszanuj to, że jesteś tu gościem a nie gospodarzem, uszanuj też wolę większości

kojarzy mi się z genialną socjotechniczną sztuczką organizacji murzynów i żydów
gdy ktokolwiek podważa ich argumenty, nie zgadza się z nimi, nie wchodzą w dyskusję na argumenty, obrzucają od razu błotem jako rasistę lub antysemitę - a to, dzięki ich wieloletnim działaniom - uchodzi za najgorszą obelgę mającą zdyskredytować każdego, wyrzucić go poza nawias

daff to lubi

Widzę to po moich dzieciach. ...
...
Sprawiedliwość jest ostoją i mocą Rzeczypospolitej. Niezależnie od publicznego stwierdzenia byłego sędziego Trybunału Konstytucyjnego o sądach albo dyspozycyjnych, albo głupich, albo wreszcie niewykształconych.

Przykro mi, ale to może świadczyć tylko o tym, że udało Ci się dobrze wychować swoje dzieci.
Pewnie dlatego wyrażasz powyższy pogląd, nie zauważając totalnego "zamerykanizowania" olbrzymiej części społeczeństwa, do której także odnosi się przywołane stwierdzenie.

Ulpiana Iustitia fundamentum regnorum est

Funkcjonariusz celny nie zna takiego pojęcia, jak "POprawność POlityczna". Za to powinien doskonale znać treść napisu na gmachu Sądu Okręgowego w Warszawie przy Al. Solidarności.

s%C4%85d-300x164.jpg

Naród i państwo podupadły

Brak kultury dyskusji, nie zauważanie argumentów i kierowanie, w sferze publicznego dyskursu, uwagi na sprawy marginalne, to jedna z oznak kontynuacji prl-u. Tak jak próba skompromitowania możliwości (i racjonalności !) myślenia zupełnie innymi kategoriami, niż teraz słuszne i na gwałt potrzebne. Tak jak próba ograniczenia nauki Jana Pawła II wyłącznie do przykładu godnego umierania i wadowickich wspomnień.

Naród i państwo podupadły. Ale ten stan nie będzie trwał wiecznie.

Back
Do góry