Platforma oburzonych

Graniczny

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Czy nowe PO ma szansę coś ugrać dla ludzi ciężko pracujących i nie widzących żadnych perspektyw do 67.
Będą wieczorne spotkania w okolicach śmietników aby redaktorzy mieli wolną rękę na przekaz medialny.
T V N chyba już zwiera szeregi by w swojej niezależności oddać jedynie słuszną opinię.

Dobrze, że mamy też Sławka w swoich szeregach... .

Dobrze, że mamy Sławka w swoich szeregach?

A gdzie Ty jesteś, funkcjonariuszu celny? Czasami piastujący mniej lub bardziej ważne stanowisko? Co zrobiłeś podczas nadawania stopni służbowych pod nową pragmatykę służbową, w sposób sprzeczny z zasadami logiki, litery ustawy i interesu publicznego? Gdzie byłeś w chwili nadawania stanowisk służbowych, w myśl zasady "teraz q..wa my"?

Gdzie jesteś teraz, gdy ta cała platforma rabuje nas z resztek należnych nam uprawnień i przywilejów?

Tuwim i Staff

Piorunem ruń, gdy w imię sławy
Pyszałek chwyci broń do ręki,
Nie dopuść, żeby miecz nieprawy
Miał za rękojeść krzyż Twej męki.
Niech się wypełni dobra wola
Szlachetnych serc, co w klęsce wzrosły,
Przywróć nam chleb z polskiego pola,
Przywróć nam trumny z polskiej sosny.
Lecz nade wszystko - słowom naszym,
Zmienionym chytrze przez krętaczy,
Jedyność przywróć i prawdziwość:
Niech prawo zawsze prawo znaczy,
A sprawiedliwość - sprawiedliwość.

http://wiersze.bfcior.pl/julian-tuwim.php?show=modlitwa2

Możesz, narodzie, pewny być jeno, spokojny,
Skoro przetrwałoś wszystkie najstraszniejsze próby.
Nie zawisłeś od trafów i przypadków wojny
Ni od tego, czy świat cię weźmie w swe rachuby.
W żagle twej łodzi zadmie wiatr i pchnie twe stery,
Lecz nie z Wiednia, Berlina ani Piotrogrodu.
Stamtąd szły, komu trzeba, krzyże i ordery...
Masz własny ikrzyż ii stamtąd nie doznasz zawodu.

http://zaprasza.net/a_y.php?article_id=3204

Wobec takich słów można tylko milczeć.

Ogłaszam alarm

My tylko chcemy pamiętać i zachować tożsamość. Na wielu płaszczyznach, w tym zawodowej. Popatrzcie i posłuchajcie, proszę, głosu polskiego Kościoła z warszawskiej archikatedry. Wszyscy.

[video=youtube;VCcr7IZJLD0]http://www.youtube.com/watch?v=VCcr7IZJLD0&feature=player_detailpage[/video]

Prawda zwycięży. Bo Ojczyzna to moralne zjednoczenie.

Ostatnia edycja:
Nie idźcie tą drogą?

Podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi ... . Swoją drogą, czy byt formacji nie zależy od jakości polskiej polityki? Czy zauważenie np. kolejnego wielce prawdopodobnego publicznego (biorąc pod uwagę zachowanie) pijaństwa jednej z osób zgłaszających poważną inicjatywę polityczną jest czynem ze wszech miar nagannym?

Może to nie ja za dużo, tylko Ty, Szanowny Zdegustowany za mało? Może tak naprawdę to nie masz nic do powiedzenia, poza mało wybrednym ad personam? Może wreszcie się wypowiesz np. w kwestii postępowań dyscyplinarnych Siwego, układności pozostałych związków funkcjonujących w cle, w sprawie stanowisk służbowych prawem kaduka bezdecyzyjnie erygowanych w formacji, czy też w sprawie jasnych, czytelnych i prawomocnych wyrokach sądów powszechnych w sprawach stopni służbowych? Albo w sprawie zasady lex retro non agit, ewidentnie złamanej legislacją w sprawie świadczeń urlopowych za 2010 r., co zauważyły sądy powszechne, de facto zwracając się do TK o uchylenie tego wadliwego akty prawnego?

Poza tym, co za troska o jakość i kierunki działań ZZ Celnicy PL! Po prostu z kapci wyrywa .... :) .

Ostatnia edycja:
Specjaliści Służby Celnej macie prawo do zadowolenia?

Sukcesy ZZ CELNICY PL były, są i będą jego wyłączną prerogatywą. A Ty jesteś jego członkiem? Bo jeśli nie, to się zapisz ...

To jaką drogę wskażesz jako właściwą? Może pielgrzymka reklamowana na ukochanej przez wszystkich celników CORYNTII? Czy może safari na Czarnym Lądzie? Także, co tak się przywaliłeś do Przewodniczącego ZZ CELNICY PL? Zastanawiające, dlaczego On ma teraz natychmiast się wypowiedzieć? Czy może chodzi o coś zupełnie innego? Poza tym, dlaczego zmieniasz temat niniejszego wątku? Dlaczego nie odpowiedziałeś na zadane pytania?

Od dawna czekałem na takiego rozmówcę!

Tele echo ale i Kmicica także, proszę po raz kolejny o zaprzestanie wpisów.
Rzeczywiście są skargi, że tele echo spamuje a co do Kmicica mam skargi, że forum nie może stawac się platformą dla prowadzenia prywatnej wojny.
Proszę zatem po raz kolejny zbastujcie chłopaki.

Teraz już mogę umierać ... :) ... . Panie zdegustowany melduję, że już przestałem się dziwić byłemu prezydentowi K. Spotykać się o suchym pysku z niektórymi, nawet na tym forum, to zbyt wielkie wyzwanie.

Nareszcie ktoś odważył się i zasygnalizował problem wykorzystywania przez tele echo, forum celnicy.pl do propagandy PIS-owskiej i kościelnej. Możesz produkować się na innych bardziej odpowiednich portalach. Tu powinniśmy rozmawiać tylko o Cle. Rzeczywiście lepiej namocz tego pyska i przestań bredzić o polityce bo mało którego z nas obchodzi Twoja prawicowa agitacja umieszczana na naszym portalu. Masz coś do powiedzenia na temat naszej pracy to proszę bardzo. Tematy poboczne lepiej sobie odpuść.

popieram - większość tematów i wątków okraszana linkami, fotkami, filmami POLITYCZNYMI

prawie wszystko od jednego agitatora

tele echo - załóż sobie stronkę PISowe cło czy coś takiego i oszczędź mi chociaż na tym zawodowym forum pokazywania, jak to wąska elita ma wiedzę czym jest polska racja stanu, jak naprawić Polskę, co zdarzyło się w Smoleńsku, jak być Polakiem i patriotą, pokazywania, że wszyscy, którzy myślą inaczej to idioci, zdrajcy, komuchy, żydzi albo pedały, a w najlepszym wypadku głupia hołota

dość

nie potrzebuję, podobnie pewnie jak większość, twojej pomocy by wiedzieć jak żyć, jak postępować, jak i które święta święcić

a już najbardziej dziwnym jest to, że gdy pod twoimi postami nikt inny nic nie pisze, to dokładasz kolejne swoje posty - dyskutujesz sam ze sobą i nakręcasz się

kilka miesięcy temu sygnalizowałem ten problem, ale naskoczyło na mnie kilka bytów forumowych popierających taką retorykę, wpisy na kilka dni złagodniały, ale tele ma alzheimera i znowu to samo

Ostatnia edycja:
Miejmy nadzieję, że kolejny raz zwrócona uwaga poskutkuje wreszcie.
Drogi tele echo. Nie chcemy na tym forum tych wszystkich linków, zdjęć, filmików.

Ja osobiście tych linków nie otwieram i nie oglądam tych filmików, ale to przeszkadza innym użytkowinikom portalu i bardzo Cię proszę raz jeszcze o zaprzestanie takich wpisów.

Co do Platformy Oburzonych podoba mi się ich pomysł zwiększenia wpływu obywateli na stanowienie prawa. Ich celem jest m.in. zmiana Konstytucji i wprowadzenie przepisów że referendum jest wiążące dla władzy. W końcu w Konstytucji jest napisane, że władzę w RP sprawuje NARÓD.
Jeżeli będzie organizowana przez nich demonstracja pod Sejmem, a tak gdzieś czytałem w wywiadzie z Pawłem Kukizem, to ja tam będę.
Ps. W latach 90 w OC, w którym pracowałem odprawialiśmy samochód Pawła Kukiza. On jest z mojego Województwa. Na zmieleni.pl też już się zapisałem:)

to dobrze, że jedyny realny podmiot związkowy w SC jest zróżnicowany światopoglądowo.
spamowanie jest oczywiście niezbyt twórcze, nie jeden raz oponowałem. podobnie jak udawanie, że się ma poglądy.
personalna nawalanka jest poza dyskusją.
jednak prawda potrafi boleć i ......wyzwolić.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Po co się kłócić? Właśnie na WP.Pl przeczytałem ,że Minister Rostowski zarabia miesięcznie -POBORY + EMERYTURA -30 000 pln .Czy nie jest miło ,że są ludzie którym jest dobrze w tym kraju?

Po co się kłócić? Właśnie na WP.Pl przeczytałem ,że Minister Rostowski zarabia miesięcznie -POBORY + EMERYTURA -30 000 pln .Czy nie jest miło ,że są ludzie którym jest dobrze w tym kraju?

Zastanawia mnie, czy jest zgodne z prawem pobieranie jednocześnie emerytury i pensji. Albo jest się emerytem, albo pracownikiem. Jeśli się pracuje mimo wieku emerytalnego to wypłata emerytury powinna być wstrzymana.

Nawet nie wiecie ilu celników pobiera emeryturę i jest na pełnym etacie w służbie (nie chodzi tu o byłych mundurowych).
Na ostatnim spotkaniu ZZ z SSC związki zapytały, czy będzie można podziękować za służbę funkcjonariuszom, którzy mają wiek emerytalny. SSC powiedział, że jest to przykład na to, że można pracować do 67 roku życia. Oczywiście SSC nie wie, że chodziło głównie o osoby, które pobierają emeryturę i pracują w cle.

Back
Do góry