PiS: ustawa "antyubecka" częścią systemu rozliczeń

• Thread starter Thread starter rozlicznia
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Rysiu ma rację, przecież na wszystkie ciekawsze stanowiska pracy czy to w administracji państwowej , czy to w kluczowych spółkch Skarbu Państwa namaszczają ludzie którzy byli kośćcem poprzedniego systemu. A jeżeli nie oni to ich dzieci. Przecież wiadomo, że na "pańswowym" etaty są dziedziczne, a kto rządził przed 1989 r. ? Może krasnoludki ? Co ma to do SC ? Teraz już nic, ponieważ nobory są transparentne i nikt nie zarzuci nepotyzmu, ale jak było wcześniej wszyscy wiedzą. Generalnie olewam deubekizację - jest dobre 15 lat za późno i gwiżdżę na te "państwowe" etaty, najwyżej moje dzieci staną się obywatelami Zjednoczonego Królestwa albo Republiki Irlandii.

Do Misia i ludzi o podobnych mu poglądach:

JAk tam Wasz krucjata :?: :!: :?: Udało się już kogoś "powiesić", a może oddajecie właśnie dyplomy, świadectwa czy tym podobne :?: :?:

Po co "wieszać"?. Trzeba zabrać im kase. Najpierw niech pożyją za pieniadze tak jak mkc, kc, skc. Czyje chcesz dyplomy oddawać? Chyba te "kupione" na prędce w prywatnych szkółkach w ostatnich dziesięciu latach.

:twisted: ŚWIETNIE. PROSZE ROZLICZYĆ, MA KTOŚ COŚ NA SUMIENIU TO NARKA. NIE MA TŁUMACZENIA, ŻE TAKIE CZASY ITP. BYŁO, DOBRZE SIĘ ŻYŁO ALE SIĘ SKOŃCZYŁO HEHEHE

Nie jestem Twoim kolegą, aby do mnie tak mówić trzeba sobie zasłużyć. A skoro już tasz takie poglądy to proponuje od razu aby wszyscy ludzie, którzy przed 1989 rokiem zdobyli wykształcenie nie oddadzą dyplomy, świadectwa itp. Przecież wszyscy uczyli się w "komunie" dla potęgi i chwały PRL. Dotyczy to również bliźniaków K.
Żal mi Cię z tymi Twoimi pogłądami.

Tak. tak. czytałem te twoje posty w sprawie dyplomów.Dyplomy zdobyte przed 1989r mają swoją wartość bo były w 99% zdobywane na uczelniach, a nie kupowane na "prywatnych" szkołach. Spojrzyj na statystyki i zobacz iluż to celników miało przed 1989r te dyplomy żeby je mogli oddawać, a ilu w latach 90tych dopiero licencjaty i takie tam dorabiało i inne. W roku upadku komuny w 1989r tylko 5-6% społeczeństwa miało mgr - sprawdź w roczniku statystycznym jak nie wierzysz.

Miś

Po pierwsze: nie mam zamiaru nikogo wieszać. Po drugie: nic nie pisałem na temat dyplomów wydanych przed '89. Zresztą zgadzam się, że mają większą wartość. Natomiast cały czas zachęcam do lektury. Jest tam między innymi napisane, że byli funkcjonariusze SB po roku '89 zatrudniani byli w służbach mundurowych. Chciałbym po prostu wiedzieć, jak przebiegała ich kariera w naszej służbie.
Czy przypadek działalności agencji celnej posła Mamińskiego i jego ochrony przez Służbę Celną to wyjątek?

Nawet nie wiem kto to jest jakiś poseł Maminski i mam to w d... Ponawiam pytanie:

Czy w tym kraju nie ma ważniejszych rzeczy niz zajmowanie sie UB-ekami???

Przeciez o to chodzi PiSowi, danie spoleczenstwu tematu zastępczego. Ostatnio o niczym innym nie mowia tylko o WSI i rozliczeniu UB-ekow. Co to da. I tak nie dostaniemy dzieki zabraniu im emerytur zadnej kasy, wiec nie za bardzo rozumiem po co to bicie piany.

chwasty trzeba wyrwać

chwasty trzeba wyrwać kolego bez wzgledu na Sc i inne służby SB =SS koniec pierdzenia w stolek niech rozwalaja

Po pierwsze uprasza się o nieużywanie brzydkich wyrazów. Po drugie mówimy o funkcjonariuszach SB , a nie UB. Po trzecie, niech się Pan uspokoi. Odnoszę wrażenie, że cierpi Pan na jakąś pisofobię.Ja też za nimi nie przepadam, ale żeby tak od razu każdy pogląd upolityczniać. Czy to, że jestem za ujawnieniem akt IPN-u oznacza, że jestem zwolennikiem PIS-u? To już pachnie psychozą...

"Co to da. I tak nie dostaniemy dzieki zabraniu im emerytur zadnej kasy, wiec nie za bardzo rozumiem po co to bicie piany."

Więc odpowiadam. Ponieważ nie wszystko należy postrzegać przez pryzmat wyłącznie własnych interesów.

Nie patrzę na to przez pryzmat własnych interesów ale ktoś ten temat tak nazwał więc zanim zaczniesz coś pisać dokładnie wszystko przeczytaj.

szpion napisał:
No właśnie wszyscy celnicy,którzy paracowali jeszcze niedawno na granicy zachodniej (do maja 2004) mieli obowiązkowo założone teczki we wszelkich służbach SB,WOP.STASI następnie w ABW,SG i niemieckim BND. Czy jesteście aż tacy pewni,że w takich teczkach nie znajdą się informacje, mniej czy bardziej prawdziwe, to już nieistotne,że udzielaliście informacji świadomie, czy nie. Tam też wymagano statystyk i wyników pracy takich służb. Zacznijcie się już bać! Dostaniecie kopa z SC i "wilcze bilety". Problem kadrowy (w tanim państwie = biednym społeczeństwie) sam się rozwiąże. :lol:
:)
mam wrażenie, że masz rację :))))))))) :cry:

Back
Do góry