Pikieta!

Odmienne stany pikietowania

Przecież oni swoją nieobecności pokazali, gdzie i jak głęboko mają sprawy pracownicze i kogo tak naprawdę reprezentują. Gdyby tak do pikiety wezwał SSC, to pewnie by stanęli wszyscy. Murem. A gdyby jeszcze można było jakieś konfiturki, to ho, ho ... . Panie Siwy, Nie zapanował by Pan nad tym tłumem i wrzaskiem.

Dla mnie brak jakiekolwiek reakcji Zrzeszenia i Federacji jest bardzo wymowny. W ten sposób tylko określili po której stoją stronie.

To prawda! Powstaje jednak pytanie,po czyjej stronie są celnicy zrzeszeni w obu tych związkach? Ktoś płaci składki i ich utrzymuje.A więc lenistwo czy ważne ,że" moja chata z kraja"?

Kto był na pikiecie a kto nie

To prawda! Powstaje jednak pytanie,po czyjej stronie są celnicy zrzeszeni w obu tych związkach? Ktoś płaci składki i ich utrzymuje.A więc lenistwo czy ważne ,że" moja chata z kraja"?

Panowie:
fix, jacek.opara , KMICIC, pepe77 i reszta pisarzy
podstawowe pytanie byliście na pikiecie ?
bo z tego co wiem oprócz Pana Sławka nie było nikogo .
Mając takich żołnierzy ( czytaj krzykaczy) daleko Pan nie zajedzie -- jeszcze raz apel - niech związek wróci do źródeł !!!!!

Celnicy PL. Pamiętają i będą pamiętać. Wszystko.

Po raz kolejny ZZ Celnicy PL nazwał rzecz po imieniu. Używając Waszej retoryki, narobił Wam na aureole. Starannie pielęgnowane. Przypomniał publicznie, że niektórzy nigdy nie powinni się znaleźć na stanowiskach, które zajmują. I biorą za to jeszcze sute wynagrodzenie ...

Odnosząc się wprost do ostatniego postu leśnego dziada: Siwy po raz kolejny zrobił to, co należy. Za wszystkich swoich żołnierzy. Którzy byli, są i będą. W przeciwieństwie do Was.

Czy Wam się to podoba, czy nie.

Panowie:
fix, jacek.opara , KMICIC, pepe77 i reszta pisarzy
podstawowe pytanie byliście na pikiecie ?
bo z tego co wiem oprócz Pana Sławka nie było nikogo .
Mając takich żołnierzy ( czytaj krzykaczy) daleko Pan nie zajedzie -- jeszcze raz apel - niech związek wróci do źródeł !!!!!

Panie Leśny człowiek-podstawowe pytanie -Pan był na pikiecie? Jeżeli nie ,to trochę pokory.ZZ celnicy robi bardzo dużo rzeczy dla celnych .Wspomnę pobieżnie : kolonie dla dzieci ,pożyczki dla członków ZZ,opieka prawna,ubezpieczenia ,zastępstwo procesowe,pomoc przy procesach.To tylko tak na szybko.Inne zwiazki? Paczki mikołajowe i ..koniec.Nazywa nas pan krzykaczami,ale staramy się w wiekszości, informować celników o tym co się dzieje.A pan tak rozmiłowany w ciszy ,że tylko likwidacja forum by Pana satysfakcjonowała ? Nie widzi Pan ,że ludzie boją się nawet cokolwiek napisać,wymienić opinie? Tusk o nas pamieta -właśnie ogłosił że w trosce o nasze zdrowie ,od stycznia 80 % płatne chorobowe! Ludzie klną po kątach ,kolejny obrót śruby,ile jeszcze wytrzymają ?! A Pan co proponuje ?Powrót do żródeł? To znaczy co? Proszę powiedzieć, co Pan proponuje -konkretnie.Znając Pana Siwego ,nie wątpię ,że jeżeli propozycja będzie sesowna ,to ją wykorzysta.I kto wie ,moze i Pan dołączy do krzykaczy odchodząc z grupy przestraszonych malkontentów?

Back
Do góry