Pani Maria Wójtowicz w grupie roboczej ds. projektu obywatelskiego - oddolny sprzeciw

Czy Pani Maria Wójtowicz powinna zasiadać w zespole ds. projektu obywatelskiego?

• TAK

Votes: 6 6,5%
  • NIE

Votes: 86 93,5%

• Total voters
    92
Pierwsze czytanie to dopiero początek wojen w komisjach. Nie bądźmy naiwni, że wszyscy tam będą "za". Przypomnę: ta ustawa zwiększa wydatki a już w tym roku ledwie zbilansowano budżet. Kiedy przyjdzie wybierać, czy finansować program 500++, czy emki, to jak myślicie, który pomysł wygra?

A jeśli przyjdzie walczyć o to by emki objęły jak najszerszą liczbę ludzi? Bo na 100% pojawią się pomysły ograniczające ile się tylko da, żeby zaoszczędzić.

Prawdziwa batalia dopiero przed nami i chyba lepiej, żeby uczestniczyła w tym MW, a nie związkowcy z MF?

Nie wiem co do rzeczy mają czyjeś osiągniecia i moje leki (od czasu do czasu biorę Ibuprom), zatem się nie odnoszę. EOT.

Fajnie. Zjechać, zniszczyć, spalić wszystko co było! A kto tę ustawę napisze i przeprowadzi przez Sejm? Sama się napisze? Czy może zrobią to ZZ? Kto w tym nie brał udziału nie ma pojęcia jaki to skomplikowany proces.

MW jest skuteczna, i tylko to się w tej sprawie liczy.

mw ze swoja skutecznoscia najlepiej do afryki. albo pod pierzyne.

kto kto sie raz sprzedal, to bez skrupulow zrobi to po raz drugi.

mario w., precz od porzadnych ludzi, precz!

Tak MW będzie bardzo skuteczna... w torpedowaniu projektu i wkładaniu kija w szprychy...

Tu wyrażamy swoją opinię jako środowisko a o wykluczeniu MW bądź nie zadecyduje SSC...

...A jeśli przyjdzie walczyć o to by emki objęły jak najszerszą liczbę ludzi? Bo na 100% pojawią się pomysły ograniczające ile się tylko da, żeby zaoszczędzić.
Prawdziwa batalia dopiero przed nami i chyba lepiej, żeby uczestniczyła w tym MW, a nie związkowcy z MF? ...
Drogi Eryku czy Ty czytałeś stenogram z I czytania? O jakim podziale mówisz? Czyżbyś miał przecieki z MF? :)
Informuję Cię, że nie będziemy rozmawiać z MF o możliwości podziału funkcjonariuszy.

No, ale zostawmy już też Panią Marię, bo Pani Dyrektor jest tylko pewnym symbolem tego co zaczyna, nie wiadomo dlaczego, mieć miejsce.
Problem jest w tym, że SSC z nieznanych powodów powołuje do naprawy SC osoby wywodzące się z kadry zarządzającej w ostatnich latach, której znaczna część jest współodpowiedzialna za wiele szkodliwych dla interesu publicznego działań.. Jest to w mojej ocenie bardzo poważne zagrożenie.

Pani Maria Wójtowicz zatem, to tylko przykład

Ankieta założona. Głosujcie i piszcie jakie jest Wasze zdanie, bo link wyślemy do SSC
Sławku, uważam że skoro jest to projekt społeczny, skoro do tej pory to ciągnąłeś, do tego etapu udało się doprowadzić projekt, to teraz nie można oddać pałeczki narzucanej nam z góry "grupie pomocy". A skoro już Szef chce się w to włączyć, to na zasadach poszanowania zdania Ciebie i aktywnych ludzi, tych, co dopchali ten wózek do tego miejsca.
Skoro ta pani zawiodła zaufanie ludzi, winna odejść z grupy. Sławek, ta grupa, skoro ma w jakiejś części reprezentować interesy celników, winna posiadać i zaufanie tej grupy.

ps. Sławku, jak to "z nieznanego powodu" ? Ja myślę że po to, by móc sterować kierunkiem zmian, żeby w odpowiedniej chwili "mogło dojść do kompromisu".

Ostatnia edycja:
na kanwie niniejszego wątku kluczowym staje się uzyskanie odpowiedzi na następujące pytania: jaki kompromis spowodował reaktywację starego? czy obecny ssc jest jeszcze samodzielny w podejmowanych decyzjach? z jakich powodów zapadła decyzja o reaktywacji rzeczonej maryśki?

przecież sama się nie powołała, jakby ktoś się czepiać.

Lekką ręką upokarzała i upodlała formację. A teraz, wraz z nowym sama powinna usunąć się w ceń.

sierotka (?) marysia

czy to bajka, czy nie bajka,
myślcie sobie, jak tam chcecie.
wciąż zasiadam i piastuję,
nigdy mnie nie dopadniecie.

Ta Pani z zimną krwią wzięła udział w wartościowaniu wyrządzając ogromną krzywdę wielu ludziom i niszcząc potencjał tego środowiska.
Nie wiem czy jest świadoma świństw jakie wyrządziła, ale na pewno winna zostać surowo ukarana.

Drogi Eryku czy Ty czytałeś stenogram z I czytania? O jakim podziale mówisz? Czyżbyś miał przecieki z MF? :)
Informuję Cię, że nie będziemy rozmawiać z MF o możliwości podziału funkcjonariuszy.

No, ale zostawmy już też Panią Marię, bo Pani Dyrektor jest tylko pewnym symbolem tego co zaczyna, nie wiadomo dlaczego, mieć miejsce.
Problem jest w tym, że SSC z nieznanych powodów powołuje do naprawy SC osoby wywodzące się z kadry zarządzającej w ostatnich latach, której znaczna część jest współodpowiedzialna za wiele szkodliwych dla interesu publicznego działań.. Jest to w mojej ocenie bardzo poważne zagrożenie.

Pani Maria Wójtowicz zatem, to tylko przykład

Właśnie "o to się rozchodzi"!
Pan Min. z jakichś nieznanych nam powodów stawia w "procesie dobrej zmiany na odcinku Służby Celnej" na osoby, które doprowadziły do stanu wymagającego pilnie przeprowadzenia właśnie "dobrej zmiany".
"Dobrej zmiany na lepsze" nawet powiem.
Giermkowie i przyboczni starego układu nie spełniają z pewnością - zgodnie z zasadami logiki i zdrowego rozsądku, tudzież doświadczenia życiowego - podstawowych warunków (w tym etycznych), żeby być dopuszczeni do tak poważnego i ważnego przedsięwzięcia.
To działanie określić powinno na nowo tożsamość Naszej Służby Celnej i jej perspektywy rozwojowe.

Dlatego uważam za konieczne nie tylko domaganie się wycofania p. Wójtowicz z pewnego gremium, ale także zapoczątkowanie w ten sposób - niejako oddolnie - prawdziwego procesu dobrej zmiany.
Procesu, w którym wszyscy porządni celnicy, którym zależy na dobru Służby powinni wziąć udział.
Dla dobra Służby, Polski i f.c.
Pozdrawiam

spytajcie się tylko niani

zresztą myślcie, jako chcecie,
czy kto chwali, czy kto gani,
bo układy są na świecie!
spytajcie się tylko ... SSC?

Back
Do góry