Zapis ok 10 000 zł to podana kwota w zł czy nie?
Buahaha...
Bosze...
a czy napisałem że nie można zaokrąglić???
ale to zaokrąglenie musi mieć ręce i nogi (załóżmy jeden zaokrągli do pełnych 100 zł inny do 500 zł, inny do 1000 zł, ale raczej nie zaokrągli do czterech czy pięciu zer - do pełnych 50 000 czy 100000 zł, jeśli będzie miał 20 tysi lub 130 tysi.
Lord Vader napisał że:
Jeśli posiadasz konto - wpisujesz bank, w którym trzymasz większą kasę, a
nie kwotę na koncie, która może się nieustannie zmieniać.
No i z tym się nie zgadzam, bo masz podać kwotę pieniędzy (zaokrągloną lub dokładną, to już jak tam sam uznasz) wg stanu na dzień xx (zwolnienia lub 31 grudnia, itp), a nie numer konta !!! żeby sobie sprawdzili, bo on nie pamięta, bo jemu się nie chce sprawdzić, bo nie ma możliwości, bo się zmienia, bo… bo inne bo. Nic nie będą samo sobie sprawdzali, to Twój obowiązek podać to czego żądają!!
Jak składasz deklarację AKC-U to w polu wartość też podajesz stronę w INFO-EKSPERT, bo dzisiaj wartość pojazdu jest taka, a jutro może być inna? Co za bzdurny sposób myślenia i wypowiadania się w temacie, o którym nie ma się pojęcia, chyba tylko po to by coś napisać, nieważne co!!!
Już wcześniej pisałem, że pieniądze można mieć na koncie lub w gotówce lub w walucie obcej albo część tak i tak - dlatego masz podać kwotę (może być to suma zaokrąglona w sensowny sposób) a nie nr konta
Temat dotyczył innej kwesti - w jakim terminie należy złożyć i wg stanu na jaki dzień w związku ze zwalnianiem ze służby! a rozjechał się totalnie.
Nawet w dniu zwolnienia rano możesz mieć 1/3 lub 1/7 kwoty, którą będziesz miał wieczorem. Podpiszesz się z ową datą, a ten dzień trwa do godz. 24:00, oświadczenie możesz złożyć do 15:00, a kasa wpłynie na konto o 17:00 i już kwota się znacznie zmieniła. Zaraz ktoś napisze, to wpisz godzinę (wiem co mam wpisać), rozmawiamy tu o nieprecyzyjnym przepisie, który powinien być zmieniony, tak jak np. w innych służbach - że termin złożenia oświadczenia powinien być np. 14 dni po zwolnieniu (podobnie jak na żądanie kierownika jednostki). Po dniu zwolnienia wiadomo ile jest kasy w dniu zwolnienia, który kończy się o godz. 24:00, nie o 15:00 - a w zaleceniach MF życzy sobie stan majątku na dzień zwolnienia - czyli masz podać to co się dopiero wydarzy w niedalekiej przyszłości, ale zawsze to przyszłość, a nie to co już się wydarzyło i nie zmieni.