Organizacja izbowa związku zawodowego celnicy pl

Wiesław Szot

Prezydium
Punkty reakcji
0
Szanowni Państwo !
Koleżanki i Koledzy !

Mamy przyjemność poinformować funkcjonariuszy i pracowników Izby Celnej w Białej Podlaskiej o powołaniu Organizacji Izbowej Związku Zawodowego Celnicy PL . Z inicjatywy członków naszego związku reprezentujących UC Lublin, UC Biała Podlaska oraz UC Zamość z udziałem członków Zarządu Głównego w tym Marii Mrugały i Sławomira Siwego dokonaliśmy kilka tygodni temu wyboru władz organizacji izbowej. Deklarujemy merytoryczną współpracę z całym środowiskiem zawodowym naszej Izby - kadrą kierowniczą, pracownikami i funkcjonariuszami celnymi oraz pozostałymi organizacjami związkowymi .
Zapraszamy wszystkich do udziału w tworzeniu silnego i kompetentnego związku zawodowego jako reprezentanta interesów pracowniczych. Zachęcamy do wsparcia naszego związku poprzez złożenie deklaracji członkowskiej .
Kilkuletnia działalność ogólnopolskiego Związku Zawodowego Celnicy PL jest Państwu zapewne znana. Powołanie organizacji regionalnej daje możliwość wykorzystania dotychczasowego doświadczenia naszych kolegów z Zarządu Głównego oraz wsparcia w sprawach ważnych dla pracowników oraz funkcjonariuszy zatrudnionych i pełniących służbę w jednostkach organizacyjnych Izby Celnej w Białej Podlaskiej.

Na wiceprzewodniczących Organizacji Izbowej wybrano:
1. Bożena Bogusz – UC Lublin
2. Eliza Dudzińska (ś.p +) – UC Biała Podlaska
3. Zofia Gzara – UC Biała Podlaska
4. Piotr Raczkiewicz – UC Zamość/ OC Hrebenne
5. Piotr Sankiewicz – UC Lublin/ OC Lublin
6. Wojciech Jańczuk – UC Zamość/ OC Hrebenne

Z upoważnienia
Zarządu Organizacji Izbowej
Przewodniczący
Wiesław Szot

Ostatnia edycja:
BRAWO!!!
1 duży związek (nie tylko organizujący pikniki)

celniku polski...zadeklaruj się!

Organizacja Izbowa - kilka spraw organizacyjnych

1. Niebawem udostępnimy kontakty telefoniczne i mailowe do członków zarządu.
2. Wszystkie pisma związane z ważnymi sprawami będą publikowane na oficjalnej stronie związku - http://www.zz.celnicy.pl/
Utworzyliśmy w tym celu odrębną zakładkę - IC Biała Podlaska.
3. Do ewentualnej wymiany zdań zapraszamy na forum Celnicy PL. Mamy nadzieję na wysoki poziom wypowiedzi.

Pisma w sprawie tzw. 3 %, zasady i sprawy aktualizacji regulaminu

Dostępne na stronie http://www.zz.celnicy.pl/ w zakładce IC Biała POdlaska.

W chwili obecnej oczekujemy na dalszą inicjatywę Izby w zakresie nowego regulaminu. Na 18.11 zostaliśmy zaproszeni do IC na spotkanie w sprawie podziału grudniowych nagród. Dość niespodziewanie otrzymaliśmy również do wiadomości projekt Regulaminu, które dwa związki działające w IC zgłosiły w dniu 07.11 do Działu Kadr i Szkolenia. Treść tej propozycji udostępnimy w dniu jutrzejszym.

Chciałem się dowiedzieć, czy ZZ Celnicy PL w IC Biała P. działają , działały(2008) czy będą działać. ?

OK !!!
Będziemy pisać do siebie.
Mamy nowe koło ZZ Celnicy PL.!!!

Mamy już 50% podpisów pod listem do Premiera, a jak u Was ?
Słyszałem, że są w naszej IC też tacy Kierownicy, którzy potrafią dać przykład i jako pierwsi podpisali listę.
Czy to prawda ?

Bardzo się cieszę na wieść o powstaniu kolejnej struktury ZZ Celnicy PL.
Koroszczyn to niezwykle ważne przejście graniczne.

Istotne jednak jest, aby takie struktury istaniły na większości przejść granicznych i w całym kraju.
Na dzień dzisiejszy mamy dwadzieścia kilka struktur Związku w komórkach organizacyjnych.
Na granicy wschodniej jednak niewiele.

Mamy członków Związku na wielu przejściach granicznych, nie są jednak utworzone struktury, a to jest klucz do sukcesu.
Tylko poprzez rozbudowanie struktur będziemy mogli skutecznie działać.

Dlatego też apeluję do funkcjonariuszy innych przejść granicznych, aby tworzyć struktury ZZ Celnicy PL. Dziękuję wszystkim, którzy indywidualnie wspierają nasz Związek poprzez złożenie deklaracji członkowskiej
JAK TWORZYĆ STRUKTURY ZZ CELNICY PL:
http://celnicy.pl/showthread.php?2731-Jak-tworzy%E6-struktury-ZZ-Celnicy-PL

W IC Biała Podlaska jest dużo członków ZZ Celnicy PL. Struktury Związku są jednak utworzone tylko w UC Lublin, OC Hrebenne i teraz w OC Koroszczyn.

Utwórzmy Koła na każdym przejściu granicznym, a sami zobaczycie, że będzie inna rozmowa z górą.
Jeszcze raz dziekuję wszystkim tym, którzy indywidualnie wspierają nasz Związek.

Widzisz, mija 21 dni, nikt nawet nie przeczytał tego, za 2 dni będziesz w Białej i Koroszczynie i nikt nawet nie mówi o tym, żadnych informacji, rozmów,...itp. Nic !
Tylko kolejka rośnie, a może to AŻ.?
Choć zasuwamy jak mrówki.

Każda możliwość spotkania z Funkcjonariuszami jest dla mnie wielkim wydarzeniem. Zapraszam Funkcjonariuszy z okolicznych przejść granicznych. Kolejnej okazji do takiego spotkania ja szybko w IC BP mieć nie będę, dlatego mimo braku informacji o spotkaniu liczę na Was, że poinformujecie się między sobą sms, mailem, prywatnie.
DO ZOBACZENIA JUTRO.

Było miło tylko jak zwykle wstyd za wszystkich posranych funkcjonariuszy z IC Biała Podlaska...najwidoczniej wszyscy chcą pracować do 67, nie interesuje ich własna przyszłość i nasza formacja....i z kim tu rozmawiać, pracować....Ludzie ze wschodu, czego wy się boicie, dbacie o własne 4ry litery i nic poza tym...a mówią, że tacy otwarci....Sławku wybacz, widzisz sam...nie bardzo jest z kim rozmawiać, ludzie są niepoważni lub zwyczajnie mało inteligentni...

tak, działa....a z kim tu działać?w grupie siła....czy grupa to rozumie?

Wizyta w IC BP była bardzo dobra.
Spotkałem się w sumie z kilkudziesięcioma Funkcjonariuszami i to jest wystarczająca reprezentacja.
O strachu władzy świadczy pismo samego SSC, tuż przed moją wizytą do wszystkich dic.
Dla mnie spotkania były bardzo owocne. Moja wiedza o funkcjonowaniu granicy wzbogaciła się niezwykle i będą tego następstwa, zapewniam Was.
Ja jestem zadowolony.
Miałem okazję porozmawiać z DIC.
Chcę Wam wszystkim powiedzieć, szczególnie służącym na granicy, że DIC powiedział, iż nie ma żadnych limitów odpraw samochodów na zmianę.
Dziękuję za bardzo dobre przyjęcie i gościnę.

mamy też ulotki w języku rosyjskim !!!

Ostatnia edycja:
mamy też ulotki w języku rosyjskim !!!

Gajdar nie podniecaj się tylko działaj, człowieku masz moc, wypowiadasz się na forum więc masz potencjał!zabieraj się za organizację...tacy ludzie, jak TY mogą coś zdziałać na tym wschodnim łez padole:)

Back
Do góry