oj donaldzie!ty jesteś dużo nie dobry pan!

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
Patrzcie jaka w Polsce heca!
Donald wszystko nam obieca!
Tylko władzę żeby miał a
da wszystko cobyś chciał!
Niewidomym wzrok uchwali,
żeby tylko głosowali!
Odzwyczai pić, co chlali,
żeby tylko go wybrali.
Łysym też obieca włosy,
ale tylko za ich głosy!
OBIECUJE CO SIĘ UDA!!!!
TAKIE SĄ DONALDA CUDA!!!!!!!

Jacek sprzyja komisarzom,
bo mu w tyłek mocno włażą,
każdy Jacka mocno chwali,
bo egzaminów by nie zdali,
Służbę Celną wykończyli,
oficerów z nich zrobili,
uśmiechnięte u nich lica,
a nas czeka już kaplica.

Pasożytów, śmieci i lumpów nieznanych,
trudno było porównać z kodim przygłupawym,
miał taką tendencję znikomą,że umiał tylko szkodzić,
chociaż próbował za kogoś uchodzić,
Jednak każdy celny, co lumpów spotykał,
to wiedział ,że to szmata i go unikał!

Kodi, ale musiałeś jakiemuś celasowi na odcisk nacisnąć. Zieje jadem, że hej. Tak się zachowuje pracownik administracji państwowej, któremu dano trochę władzy i tej władzy nadużywa. Chyba mu ta władza do głowy zbyt mocno uderzyła.

nie jestem celnikiem tylko śledzę forum,kodi powinien napisać jak się ślini do celników i im włazi w tyłek jak przekracza granicę

nie jestem celnikiem tylko śledzę forum,kodi powinien napisać jak się ślini do celników i im włazi w tyłek jak przekracza granicę
Muszę się ciebie zapytać co masz na myśli włazić w tyłek bo tym jestem zielony a ty masz szeroką wiedzę w temacie. I możesz opisać jak to się robi.

Nie denerwuj się pajacyku,dopóki będziesz pasożytem i liczył na przemyt fajek to zawsze będziesz musiał celasom się kłaniać , być miłym i bardzo grzecznym żeby cię za bardzo nie zkipiszowali.

z tego co widze to celasy na miescie i na baletach klaniaja sie przemytasom ha ha

Na paewno do ciebie i kodiego najwiekszych internetowych napinaczy i plotkarzy konkrety i dowody
To idz w Bartoszycach do Arendy to posłuchasz he he he jak co niektórzy turyści się bawią i z kim ......

Ostatnia edycja:
boicie sie panowie?

Na znak - 2009-03-29 10:25:20
Na znak protestu złóżmy wypowiedzenia i przejdźmy do "podziemia". Powalimy rząd na kolana! Taką mam koncepcję panie easy vel "urlopowicz"! Po powiększali się i w du..ch się poprzewracało tym związkowcom. Inicjatywa oddolna- koń by się uśmiał. Mam pomysł niech wszyscy przywódcy zrzekną się immunitetów na piśmie i wracają do roboty!
autor: ~Proteswtujący

dzięki - 2009-03-29 10:59:07
dzięki protewstujący. twój pomysł warto rozważyć. Wypowiedzenia były skuteczne w środowisku lekarzy, dlaczego nie miałyby być u nas. Pomysł protewstującego można wdrożyć, potrzebna jest tylko skuteczna koordynacja. Załóżmy, że składamy terminowe rezygnacje, wszyscy jednolite i przesyłamy je w jedno miejsce, do jednej osoby, którą upowazniamy jednoczesnie do wykorzystania naszych rezygnacji/wypowiedzeń tylko wtedy gdy spłynie ich 50%, gdy nie przekroczy 50% nie wyrażamy zgody na ich przetwarzanie i podlegają zniszczeniu. odpowiednie i jednolite druki może przygotować ZZ i zamiescić w internecie. Byłaby to niezła karta przetargowa do negocjacji.
autor: ~slawomir.siwy

17 kwietnia 2009 - 2009-03-29 11:10:46
Wyjaśnienia wymaga pewna kwestia. Ta data, to nie jest mój ani nasz pomysł, ale skoro już padła trzeba ją uszanować i od tego czasu głębiej zastanowić się nad złożonym ślubowaniem(dzięki easy, pisałem już o tym na celnicy.pl). Nasz Związek, zgodnie z obowiązkami ustawowymi oraz sprecyzowanymi w statucie, wesprze tę inicjatywę i zapewni każdemu ochronę prawną, przed de facto bezprawnymi ewentualnymi działaniami czynników, które nie rozumieją postulatów naszego srodowiska.

wypowiedzenia - 2009-03-29 11:14:41
Departament Kadr SC chętnie przyjmie wypowiedzenia.W wielu izbach liczba kandydatów do służby wynosi około 30 na jeden etat.
autor: ~observer

list - 2009-03-29 11:15:42
Do tego czasu ślijcie proszę listy do KPRM. Zgodnie z ww. cytatem szefa KP może nie będzie potrzbne, aby środowisko uciekało się do innych form protestacyjnych. Jestem niestety przekonany, że protest w SC to kwestia czasu. Propozycje MF, wyrażone w projekcie ustawy o SC i aktach wykonawczych, prędzej czy później doprowadzą do niekontrolowanego wybuchu społecznego. Kto wie, może tą datą jest już dzień 17 kwietna 2009r.

Pustosłowie - 2009-03-29 17:23:36
Panie Sławomirze to jest naprawdę już nudne. pisze Pan: "Wyjaśnienia wymaga pewna kwestia. Ta data, to nie jest mój ani nasz pomysł, ale skoro już padła trzeba ją uszanować i od tego czasu głębiej zastanowić się nad złożonym ślubowaniem(dzięki easy, pisałem już o tym na celnicy.pl). Nasz Związek, zgodnie z obowiązkami ustawowymi oraz sprecyzowanymi w statucie, wesprze tę inicjatywę i zapewni każdemu ochronę prawną, przed de facto bezprawnymi ewentualnymi działaniami czynników, które nie rozumieją postulatów naszego srodowiska." Ciekawe zatem kto ten bzdurny pomysł będzie koordynował, skoro nie wiadomo, kto jest ojcem chrzestnym? jak zamierza pan bronić celników bez uzasadnionego powodu wejścia w spór zbiorowy? List ten jest głupawy w swym załozeniu i konia z rzędem temu, kto zrozumie o co chodzi. Ustawę cofnąć do Izb Celnych - to bardzo ciekawe rozwiązanie ustawodawcze, a zarazem wprowadzić emerytury w formie przepisu przejściowego! Czy pan wie co to jest przepis przejściowy i gdzie się go umieszcza! Kto da emerytury mundurowe bez nowej Ustawy! W Polsce już wszyscy wiedzą, że są przygotowane trzy propozycje emerytur przez Rząd - przywieźli to dyrektorzy z narady! To w jakim celu ta "brama do lasu". Odpowiedź nasuwa się sama i jest retoryczna. Tak na marginesie retoryki. Kto i gdzie pana uczył takiej komunistycznej propagandy! Daruje Pan, to zupełna beznadzieja! Jak oficjalnie Kłamlica ogłosi propozycje emerytur to Pan powie to dzięki Naszym listą. To jest zwyczajny przekręt. Powtarzam jeszcze raz: Jak zamierza pan i Pański związek bronić celników, którzy ulegną urokowi protestu bez ubrania go w formy prawne. Mister MSWiA jednym podpisem zlikwidował część Straży Granicznej, chce pan dać powód do takiego samego ruchu dla Ministerstwa Finansów. Taka izdebka jak Opole pierwsza pójdzie pod nóóóóóóóóóż. Observer ma rację jest 30 na jedno miejsce, bo kryzys ma swoje prawa. Na koniec Pan i easy to jedno i nie wyzywaj innych od tchórzy, bo z tego co tu piszą największym tchórzem jest pan. Pan ma ochronkę a inni będą musieli mieć "Twardą dupę" do bicia. Przestań pan jęczeć z tym listem i protestem bo wywołuje to tylko śmiech. Jutro niech się pan zapyta swojego Dyrektora o propozycjach emerytur z narady. Życzę dobrego odpoczynku. Sen koi omamy.
autor: ~Znudzony

Przepraszam jeszcze raz! - 2009-03-29 17:43:00
Zajrzałam na stronę celnicy.pl To już nie są żarty. " Prezydium Dołączył: Feb 2006 Skąd: ZZ Celnicy PL Postów: 2,705 Domyślnie Jeżeli solidarnie przystąpimy do tematu, to każda data będzie dobra. Poinformuj więc o tym zagadnieniu jak najwięcej osób, rozmawiaj o tym z koleżankami i kolegami. PAMIĘTAJ i uświadom to sobie, że teraz tylko od Ciebie zależy to jak będzie. Tylko od Ciebie zależy Twoje przyszłe życie, Twój status. E PLURIBUS UNUM, to napis na godle USA oraz na wielu monetach amerykańskich, co tłumaczy się jako JEDNO UCZYNIONE Z WIELU względnie W JEDNOŚCI SIŁA. Tak więc braci celnicza, JEDEN ZA WSZYSTKICH WSZYSCY ZA JEDNEGO, a wtedy każda data będzie idealnym terminem. " To są objawy głębokiej depresji i zagraża to Panu samemu. Musi uważać pan na swój stan zdrowia, to nie są żarty. Wycofuję "Sen koi omamy." Życzę panu z głębi serca szybkiego powrotu do zdrowia.
autor: ~Znudzony

siwy i protestujący - 2009-03-29 17:49:05
kolego protestujący przestań robić jaja z siwego on nie załapał twojej "aluzji". Kollego Siwy co za bzdury wypisujejsz jakie zbiorowe wypowiedznie, do kogo przesyłać, przecież pracodawcą każdego z nas jest nasz dyrektor i tylko do niego można złożyć wypowiedzenia. I co chcesz zbierać i decydować z której izby wysłać a z której nie? Bzdura i jeszcze raz bzdura, radzę przeczytać kodeks pracy io ile nie jest za trudny dla kolegi. A odnośnie listów czy wymówień w ramach protestu nie słyszałem aby zgodnie z przepisami o sporach zbiorowych wszczęty został jakikolwiek protest uprawniający nas do działań protestacyjnych. Idąc za twoimi pomysłami to prosta droga do wywalenia na bruk zgodnie z prawen - tego chcesz?
autor: ~monk

Tys prowdo! - 2009-03-29 17:50:09
Wystrczy zobaczyć aktywność na forum, ile członków mają związki zawodowe i ile osób zaprotestuje - znowu 20 przed MF z jedną flagą ! A co najważniejsze - jakie mamy teraz postulaty ? bo już się pogubiłem ! o co tym razem walczymy ? - niektóre tematy zniknęły - ucywilnienie, mnożniki, ochrona praw czy emerytury - sam nie wiem.
autor: ~JanOsik

sławomir - 2009-03-29 17:58:09
kolego Sławku myślę że pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł a nie przy organizowaniu protestu. Nawołujesz ludzi do protestu gdy w żadnej z izb , a tym bardziej centralnie nie jest wszczęty spór zbiorowy. W ten sposób wysyłasz ludzi pod nóż. Poczekajmy do wtorku i środy na te propozycje emerytur o których już cała Polska mówi. Wtedy można to ocenić i zdecydować czy to nam odpowiada. Chyba że w tym wszystkim chodzi o robienie zadymy dla samej zadymy.
autor: ~gandalf

luuuudzie - 2009-03-29 18:02:16
o co tu chodzi bo ja już nie wiem. Czy wam w łepetynach się pomieszało. Akcje, protesty, listy . Siwy ze swoją nowomową typy w jedności siła, jeden za wszystkich... to zakrawa na Gomułkę, albo schizofremię paranoidalną ( żadna z alternatyw mi się nie podoba)
autor: ~zaskoczony

Popieram protestujacego! - 2009-03-29 18:31:04
Sławek weź sprawy w swoje ręce, te wypowiedzenia proponowane przez Protestującego to świetny pomysł. Przygotuj wzór i roześlij. Będziesz informował Premiera co tydzień jaka liczba funkcjonariuszy, no i myślę cywili, zamierza odejść. Sławek masz czas koordynuj ten oddolny pomysł.
autor: ~ZZ

http://wssc.szu.pl/comment.php?what=news&id=2225

Back
Do góry