odwolanie do zespolu centralnego

uwagi do .............................

wróćmy do początku !
jak należy teraz zatytuować ? do kogo ? przez kogo k.zm o.oddz NUC . DIC ????:confused:

Ja też się zastanawiam nad złożeniem pozwu

za długoletnie blokowanie w awansach, za nierówne traktowanie wobec innych funkcjonariuszy ( bardzo nierówne, wręcz rażące ) i coś jeszcze się znajdzie. Dość tego. Mając na uwadze uchwałę SN w składzie 7 sędziów ( II PZP 7/09 z dnia 18 listopada - patrz w szczególności 2 ostatnie strony ) myślę, że sąd pracy nie powinien takiego pozwu odrzucić. Nie jestem pewien, gdyż nie jestem prawnikiem - proszę o komentarze i uwagi.

odpowiedź z komisji lokalnej 10 minut temu, oczywiście ble ble ble........ i co dalej? czy ktoś już złożył odwołanie do komisji centralnej i w jakiej formie? Niestety nie ma wyjścia jak się powiedziało A to trzeba i B. Niechaj MOC będzie z nami. Proszę o jakieś informacje TERMIN 23.11.2010 to dopiero kolejne celowe zagrywki

za długoletnie blokowanie w awansach, za nierówne traktowanie wobec innych funkcjonariuszy ( bardzo nierówne, wręcz rażące ) i coś jeszcze się znajdzie. Dość tego. Mając na uwadze uchwałę SN w składzie 7 sędziów ( II PZP 7/09 z dnia 18 listopada - patrz w szczególności 2 ostatnie strony ) myślę, że sąd pracy nie powinien takiego pozwu odrzucić. Nie jestem pewien, gdyż nie jestem prawnikiem - proszę o komentarze i uwagi.

Dodatkowo Postanowienie Sądu Najwyższego w sprwie roszczeń f.policji I PZP 2/7 09.05.2007r.z tytułu dłogotrwałego izolowania go,poniżania oraz pomijania w awansach i szkoleniach dopuszczlność dochodzenia w Sądzie Pracy odszkodowań.Ale po tym jest najlepsze Wyrok Sądu Najwyższego I PK 290/4 zachowanie pracownika na stanowisku kierowniczym i odpowiedzialność za ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków praacowniczych,krótko dyscyplinarka i wiele innych choćby I PZP 3/06 z 05-10-2006.

Dodatkowo Postanowienie Sądu Najwyższego w sprwie roszczeń f.policji I PZP 2/7 09.05.2007r.z tytułu dłogotrwałego izolowania go,poniżania oraz pomijania w awansach i szkoleniach dopuszczlność dochodzenia w Sądzie Pracy odszkodowań.Ale po tym jest najlepsze Wyrok Sądu Najwyższego I PK 290/4 zachowanie pracownika na stanowisku kierowniczym i odpowiedzialność za ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków praacowniczych,krótko dyscyplinarka i wiele innych choćby I PZP 3/06 z 05-10-2006.

OK. Dzięki, zapoznam się w wolnej chwili i trzeba w końcu zacząć walczyć o swoje - a nie czekać jak z łaską kapną coś raz na 10 lat ( 50 zł brutto ). Ustawa o SC z 1999r niektórych pchnęła do przodu, niektórych cofnęła. Ta obecna ustawa o SC jeszcze gorzej - porobiły się takie różnice, że za tę samą pracę są bardzo duże różnice w wynagrodzeniu. Czy aby nasze "kochane" kierownictwo nie chce nas ze sobą specjalnie skłócić ? Nie dajmy się !

odpowiedź z 22.11.2010

"Jednocześnie informuję, iż katalog zadań podlegających opisowi w komórce, w której pełni Pan Służbę opisano w załączniku nr 2 do Zarządzenia Ministra Finansów nr 43 z dnia 18.10.2010r. w sprawie zasad dokonywania opisów i wartościowania stanowisk służbowych funkcjonariuszy celnych. Zgodnie z postanowieniami §3 ust.1 wskazanego Zarządzenia „Sporządzając opis, zadania realizowane w komórce organizacyjnej, na stanowisku służbowym, którego dotyczy opis, wskazuje się zgodnie z wykazem zadań realizowanych na stanowisku służbowym stanowiącym załącznik nr 2 do zarządzenia.” Nie istnieje zatem możliwość jego rozszerzenia na etapie opracowywania projektu opisu stanowiska.
W związku z powyższym realizacja zadań nie ujętych w załączniku nr 2 do Zarządzenia nie może mieć wpływu na wartość stanowiska pomimo ich faktycznej realizacji.
"
To odpowiedź komisji lokalnej. Na początku ble, ble, ble a potem to kuriozum! Dwa ostatnie zdania to jakaś totalna bzdura! To po 01.01.2011 mam przestać to robić?
I jeszcze jedno. Piszą, że te zadania przydzielone będą od 01.01.2011. Dlaczego więc chcą płacić wyrównanie od 01.01.2010. Za jakie zadania ta kasa?

Zgodnie z przewidywaniami pismo na moje odwołanie datowane na 18 listopada otrzymałem 22 listopada z taką także datą wpływu na oddział. Aż 4 dni kawałek papieru szedł z białej

w Białymstoku DIC zażądał by uwagi do Zespołu Centralnego przesyłać za jego pośrednictwem , co Izba to interpretacja...

IC Rzepin również za ich pośrednictwem...poszło. Teraz czas na zgłoszenie do rekrutacji i a następnie powalczymy o mianowanie. Panie Sławku dziekuję -:)

O czym Wy ludzie spekulujecie ? "Wyroki już zostały wydane, jeszcze przed wysłuchaniem racji stron ".
Jeśli macie choć odrobinę sprytu, to sprawdzcie wysyłki korespondencji do MF-u. Już kwity ostatecznie zostały podpisane przez DIC i przesłane do akceptacji SSC. Zespół centralny..., to fikcja. Niestety już mamy pozamiatane!

O czym Wy ludzie spekulujecie ? "Wyroki już zostały wydane, jeszcze przed wysłuchaniem racji stron ".
Jeśli macie choć odrobinę sprytu, to sprawdzcie wysyłki korespondencji do MF-u. Już kwity ostatecznie zostały podpisane przez DIC i przesłane do akceptacji SSC. Zespół centralny..., to fikcja. Niestety już mamy pozamiatane!

dokładnie, też tak myślę...zostają wnioski..kto powiedział, że Polska to kraj prawa, skoro MF ma gdzieś Konstytucję i nie tylko????no i nasze kadry, może ktoś zweryfikuje wykształcenie Pań, czy jest odpowiednie...Służba Celna wartościowaniem straci "perły", tylko kto z zarządzających ma świadomość, kto to jest PERŁA:)?

Back
Do góry