Obowiązkowa rejestracja

Fakt, że przeczytało to 80 osób jest chyba jednoznaczną odpowiedzią na to, co ludzie sądzą o obowiązkowej rejestracji. Nie rozumiem skąd takie ciągoty. Wszytkie portale informacyjne (poza www.gazeta.pl -forum jest martwe!) umożliwiają swobodną wypowiedź bez potrzeby rejestracji i nikt nie robi problemu z szyderczych, frywolnych czy wręcz cynicznych tekstów. A argumenty o godnym postępowaniu funkcjonariuszy w tym kontekście to zwykła demagogia. Rejestracja ZABIJE wolną myśl!

Mam akurat spore doświadczenie forumowe i jestem zdania że obowiązkowe rejestrowanie się to błąd. Podam kilka powodów.

Minęły już czasy, kiedy fora dyskusyjne były policzalne. Zazwyczaj bywało się na jednym mając własnego nicka. Teraz każdy przegląda ich co najmniej kilka - finasnowe, filmowe, mieszkaniowe, inne branże etc. Gdybym ja miał zapisywać wszystkie hasła, musiałbym mieć gruby zeszyt. A przecież haseł mamy coraz wiecej (piny, maile...).

Macie bardzo dobre, przystępne forum. Nie widzę powodów, żeby je zabić deskami.

Obowiązkowa rejestracja na Forum SC jest tak samo irracjonalna jak istnienie FZZSC. Każdy, kto ma odrobinę pojęcia o zasadach rejestracji wie, że to totalna bzdura(-) Próba złapania "za mordę" ludzi wyrażających swoje opinie skończy się ....końcem tego Forum. Kolega Siwy będzie pisał posty do Kolegi Admina i odwrotnie. Powodzenia w działalności związkowej!

Rejestracja to była obowiązkowa w Stanie Wojennym, ku ...... Jak się chcesz rejestrować Siwy, to zorganizuj większą pikietę w Polańczyku, bo w Warszawie ci nie wyszło :D

Weś sie Sławek zarejestruj do dawców nerek, bo do dawców mózgu za późno. Każdy kto spojrzał Fołcie prosto w oczy stracił rozum, synapsy, jaja i poczucie rzeczywistości. Ci co byli w Wawie widzieli potęgę pikiety....

a'propos obowiązkowego logowania
Poziom zabezpieczeń polskich serwerów rządowych pozostawia wiele do życzenia, większość z nich jest zaniedbanych do takiego stopnia, że ciężko jest nawet używać w tym przypadku słowa bezpieczeństwo. Ogrom ludzi zwanych administracją serwerów rządowych to ludzie starej daty, amatorzy, którzy zawdzięczają swoje stanowiska znajomości odpowiednich osób. Choć dosyć nielubiane przeze określenie "kolesiostwo" jest w naszym kraju coraz częściej używane, to zdaję sobie sprawę z tego, iż zakres jego znaczenia obejmuje większość przedsiębiorstw oraz instytucji. Ludzie, którzy wychowali się na liczydłach a administracji systemem nauczyli się z zielonych łączek administratorów stwarzają w naszym kraju bardzo duże niebezpieczeństwo.
Gorąco polecam artykuł pt. Poziom zabezpieczeń polskich serwerów rządowych na stronie http://paweljablonski.bblog.pl/wpis,poziom;zabezpieczen;polskich;serwerow;rzadowych,539.html

Wszystkie szanujące się portale np. skarbowcy, policji mają na forach obowiązkową rejestrację.
Wyjątkiem są komentarze do newsów, różne księgi gości.

Popieram wprowadzenie koniecznej rejestracji na pisanie.

Moim zdaniem konieczność rejestracji sprawi, że natychmiast spadnie liczba postów - co może doprowadzić do naturalnej śmierci forum.
Lepszym wyjściem byłoby częstsze kasowanie DEBILNYCH wpisów.

Aha, i jeszcze do autora wpisu powyżej skoro popierasz konieczność rejestracji to czemu się sam nie zarejestrowałeś? Chyba że sobie robisz jaja - to wtedy szacunek za udany wpis.

Uwaga!!! Wprowadzamy rejestrację na pisanie postów. Ze względów ściśle merytorycznych wracamy po prostu do tego co już było w początkowym kilkumiesięcznym okresie funkcjonowania forum.

Słysząc już w pokoju obok rozpoczynający się Turniej Czterech Skoczni zarejestrowałem się w końcu na tym forum. Trwało to 30 sekund. Teraz dopiero dam popalić wszystkim pseudo forumowiczom i tym co boja się ujawnić nawet pod anonimowym nickiem. Małysz dzisiaj będzie czwarty a w całym TCS pierwszy.

aaaa jest i tak za słabo z tą rejestracją bo wpisałem nie istniejący email i zarejestrowało mnnie bez problema.
Już słyszę Zydorowicza w TV. Płacę abonament.

Ja nie palę ale dam popalić Wam. Zreformuję wszystko. To forum tyż.
O moich pomysłach reformatorskich dowiesz się przeglądając forum w przyszłości. Nie będę mieszał wątków. W tym wątku wyzywam na pojedynek wszystkich tych którzy pieprzą o rejestracji i czają, boją się lub pies wie co jeszcze przed tym. Czego pękacie. Kąsajcie pod nickiem internetowym.
Już wiem wstydzicie się swoich wpisów. Dlatego wolicie pisać jako goście. W takim razie lepiej spadajcie z internetu. Bać się głupiej rejestracji = wstyd mi za takich internautów.

Back
Do góry