Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
i nie będzie? :lol:co nie zmienia jednak faktu, że mundurów jak nie było tak nie ma
mundurówka będzia, w niektórych izbach juz była. (w kilku placą w ratach)jajacek1970 napisał:Czy w związku z tym iż wymieniają nam mundury nie dostaniemy mundurówki? Zawsze kaska była najpóźniej w kwietniu, a tu prawie połowa czerwca i du... Może ktoś tu wie coś więcej.
sebusashi33 napisał:Na stronach Gazety Wyborczej znalazłem taki artykuł. (http://miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3619266.html) Rozdmuchali aferę, a rzecznik Izby twierdzi, że taka sytuacja mamiejsce dopiero od wejścia do Unii. Tejst to niestety nie do końca zgodne z prawdą. Wiem doskonale, że dużo wcześniej celnicy z Bezled musieli sami się zaopatrywać we wkrętaki (a nie śrubowkręty, wkrętak jest nazwą prawidłową), latarki i baterie do nich. A co do mundurów to wogóle jest sytuacja komiczna, bo jeżeli ktoś jest celnikiem np. od roku i do tej pory nie ma munduru to czyba coś nie tak. Jestem w stanie zrozumieć, że każdy się może rozmyśleć i zrezygnować z "zaszczytnej" służby, ale może w związku z tym należało by zmienić tryb umundurowania i w służbie przygotowawczej wszyscy by biegali w cywilnych ubrankach. A jeżeli decydujemy się na mundury to w ciągu tygodnia od zatrudnienia (najdalej w ciągu tygodnia) powinien być przygotowany odpowiedni strój.
alone napisał:na przejsciach graniczych IC B.P. kupowanie sprzętu przez funkcjonariusza to standart, tradycyjnie: śrubokret, latarka, ładowarka oraz akumulatorki, co bardziej ambitni kupują detektory.