Nieuczciwi celnicy w rękach CBŚ

pozatym tak czy owak zostali zatrzymani fc sc i to czy mieli na sobie spodnie moro czy byli w samych majtkach nie ma znaczenia, bo tak czy siak byli to CELNICY

ciekawe którzy celnicy brali udział w zatrzymywaniu celników? Ja z treści informacji rozumiem że byli to celnicy z WZP

pozatym tak czy owak zostali zatrzymani fc sc i to czy mieli na sobie spodnie moro czy byli w samych majtkach nie ma znaczenia, bo tak czy siak byli to CELNICY
Pakuś nie każdy dziennikarz był przemytnikiem i może aż tak dokładnie jak ty nie wie że celnik a pogranicznik to 2 różne służby.

"Napisali celnicy? w akcji brala rowiez udzial IZBA CELNA ! to oni chyba wiedza kogo zatrzymuja prawda? pozatym moro to zaraz ja wloze i co tez bede z SG? ;-) i jaka tam zaraz nienawisc... a skad.. no wiesz he he;"

pako czy to nie twoje słowa?, czyżby to hrabina piórem wodziła?
logicznie rzecz ujmując to właśnie powiedziałeś, że celnik może chodzić do pracy w moro, a może sam nie rozumujesz co właściwie chciałeś powiedzieć

w artykule napisano:"Cały czas mieli na oku urzędników celnych, którzy w składzie przeprowadzili kontrole przewożonych towarów. Już po przyjeździe do Warszawy pozostawali oni w pociągu, aż do zjazdu na bocznicę, nie zdając sobie sprawy, że cały czas są objęci bardzo dyskretną obserwacją".
to ja się pytam kiedy zdążyli przebrać się w to moro na ryby?

Who ?

w artykule napisano:"Cały czas mieli na oku urzędników celnych, którzy w składzie przeprowadzili kontrole przewożonych towarów. Już po przyjeździe do Warszawy pozostawali oni w pociągu, aż do zjazdu na bocznicę, nie zdając sobie sprawy, że cały czas są objęci bardzo dyskretną obserwacją".
to ja się pytam kiedy zdążyli przebrać się w to moro na ryby?

mnie bardziej nurtuje zdanie
"Policjanci z Centralnego Biura Śledczego wspólnie z funkcjonariuszami Izby Celnej zatrzymali siedmiu celników "
a mianowicie, którzy to funkcjonariusze z Izby Celnej przyczynili się do tych spektakularnych zatrzymań. Zawsze publikuje się zdjęcia z najlepszego zatrzymania. CBŚ opublikowało film jak z bagażnika celnika wyjmowana jest jedna flaszka wódeczki i jeden karton Marlboro.
Nie ma co, wynik godny bardziej Kontroli Wewnętrznej a nie CBŚ...

coscie sie tak uczepili tego moro? jest wyraznie napisane, ze chodzi o celnikow, jezeli bylaby to pomylka to napewno wasza izdebka by to sprostowala.. najlepiej bedzie jak wypowie sie ktos z tej izby i bedzie po ptakach

coscie sie tak uczepili tego moro? jest wyraznie napisane, ze chodzi o celnikow, jezeli bylaby to pomylka to napewno wasza izdebka by to sprostowala.. najlepiej bedzie jak wypowie sie ktos z tej izby i bedzie po ptakach
Jeśli to nie celnicy to dlaczego ktoś z IC lub UC Warszawa tego nie prostuje, takie milczenie potwierdza tylko opisany fakt i pozwala na bezkrytyczne szkalowanie dobrego imienia i godności celnika, z opisu wynika że zoll to hiena która nie pogardzi żadną padliną.
Już o tym pisałem, i co ?????, zmowa milczenia ze strony kierownictwa ?????, brak odwagi żeby to zdementować, przecież to wasi koledzy z pracy, chyba że to byli przebierańcy (jak to śpiewa Rosiewicz).

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak tam wawa, ale jeszcze nigdy nie widzialem zeby ic olsztyn chwalil sie zamykaniem swoich f-szy ;-) takze calkiem mozliwe, ze zadnego odzewu nie bedzie

Patrzę na tą flaszkę i widzę chyba PL akcyzę. A może on sobie wcześniej kupił ten towar. Tak czy inaczej wynik lepszy niż 2 miliony cigaretów na przejściu granicznym

nasi chłopcy...

Już o tym pisałem, i co ?????, zmowa milczenia ze strony kierownictwa ?????, brak odwagi żeby to zdementować, przecież to wasi koledzy z pracy, chyba że to byli przebierańcy (jak to śpiewa Rosiewicz).

nasze chłopaki. ale u nas też nic wiadomo. piszą, że niby z pociągu te marlboro ale ja jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem aby Ukrainiec przemycał Marlboro...

Ktoś wie jak to wygląda z prawnego punktu widzenia? Czy to przestępstwo wynieść z pociągu "niczyje" fajki (1 karton) ? Trzeba w kajdany od razu? Skoro tak to trzeba zamknąć przejścia bo tam jeżdżą sami kryminaliści recydywiści.

NIE zastanawiają się, drogi Tomciu-bez-palców... I właśnie dlatego wśród podań o pracę do olsztyńskiej IC wpływały i te pisane przez przemytników - uznali, że dobrze tam pasują. Ale co się dziwić, skoro lat temu co najmniej -naście na jednym z zachodnich przejść oczom zdumionych funkcjonariuszy WOP ukazał się w mundurze celniczym gość rytmicznie przewożący 'małeconieco' z zachodu;)

hm.. moze te malboro bylo korzyscia majatkowa? :)

Tak , papierosy z pewnością będą wzięte , jako korzyść majątkowa tak jak i alkohol i inne drobiazgi z bagażnika ...do wyjasnienia sprawy , czyli przez następnych kilka lat /jak pokazuje życie/,chyba , że Pan z filmu madrze wytlumaczy w jaki legalny sposób wszdł w ich posiadanie .

Ktoś wie jak to wygląda z prawnego punktu widzenia? Czy to przestępstwo wynieść z pociągu "niczyje" fajki (1 karton) ? Trzeba w kajdany od razu? Skoro tak to trzeba zamknąć przejścia bo tam jeżdżą sami kryminaliści recydywiści.

Człowieku , wiesz o czym piszesz ?

Towar n/n -notatka służbowa,protokolik do magazynu i wszystko jest ok , inaczej każdy towar może być wzięty za przyjętą od n/n korzyść majątkową tym bardziej , gdy zostaje znaleziony przy Tobie , a ... jeszcze w dodatku po służbie - kaplica !

Zarzut

Towar n/n -notatka służbowa,protokolik do magazynu i wszystko jest ok , inaczej każdy towar może być wzięty za przyjętą od n/n korzyść majątkową tym bardziej , gdy zostaje znaleziony przy Tobie , a ... jeszcze w dodatku po służbie - kaplica !

W bliżej nieokreślonych okolicznościach od bliżej nieokreślonej osoby za bliżej nieokreśloną czynność w bliżej nieokreślonym czasie przyjął korzyść majątkową pokaż idiotę który postawi taki zarzut. Jedyne co im grozi to niedopełnienie czynności służbowych oraz ewentualnie paserstwo celne.

Back
Do góry