narada kadry kierowniczej w IC

don jorge

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Czy wiecie jak może wyglądać prawdziwie merytoryczna i wyczerpująca narada kadry kierowniczej. Oczywsitą oczywistością jest że musi to być w nie banalnych okolicznościach przyrody = dajmy na to ROZTOCZE zamojskie. Związkowcy a zwłaszcza przewodniczące zrzeszeń ogólnopolskich i kierownicy i dyrektorzy radzą. A później odpoczywają. Kulig, polowanie a może bal na sto par ... (kłania się J.Tuwim ze swoim wielkim balem w operze). Jak śpiewał K. Staszewski wszak po ciężkiej służbie w końcu trzeba się zabawić wszak porucznik i kapitan ci to powie a więc koledzy na zdrowie. Jak to wygląda w innych IC? Bo u nas to bizancjum. Pewnie wszystko przez tego dyktatora co był dyrektorem kołchozu wiadomo w jakim kraju.

Jeżeli to prawda,to boję się pomyśleć , jak taka narada może wyglądać.
W swojej naiwności sądziłem, iż tego typu Party - to czasy zamierzchłe.
Nie przymierzając klimaty St.Bareji, klimaty P.Prezesów, Ryszardów Ochódzkich, Jarząbków i innej maści palaczy w kotłowniach ...
Och naiwności ... ! :D:D:D

jak wygląda narada?...........widać na zdjęciach zamieszczonych na forum IC Biala Podlaska hehe, normalny szaraczek już mialby postępowanie dyscyplinarne...........

Proszę proszę Pan A. co to pisał rozprawkę o nieetycznych zachowaniach funkcjonariuszy celnych sam jakoś tej etyki nie szanuje

Nie jestem za takim postepowaniem

Nie jestem za takim postepowaniem, jednak jeszcze bardziej nie jestem za takim fotografowaniem ( donosicielstwem) i tego typu walką o stołek . A tak to wygląda!

Ostatnia edycja:
a propo zdjęcia

Znamy takich co palili ziele ale się nie zaciągali i zostali prezydentami USA. Może on też pił ale nie łykał? A jeżeli to ten pan napisał artykuł o zachowaniach nietycznych to stał się po części ofiarą swojej publikacji.

a propo sytuacji

To chyba najlepiej nam pokazuje co może się dziać jeżeli obecna kadra kierownicza stanie się oficerami za sprawą nowelizacji ust SC bez weryfikacji (wystarczy być teraz a będziesz już zawsze potem). Przecież ich żony będą mogły spokojnie mówić że mój mąż z z zawodu jest dyrektorem, naczelnkiem lub kierownikiem niważne jakiej komórki organizacyjnej. Może mimo braku dialogu z SSC czasami jest to forum przez niego przeglądane mimo blokady bezpieczeństwa.

Bizancjum

a w IC Przemyśl to sobie strzelankę urządzili , ale jeszcze przed ogniskiem, więc nie możba zarzucić użycia "broni" pod wpływem...:D
A jak w innych IC przebiegała służbowa "integracja"?:D

dezinformacja

Ha, ha...komuś widać bardzo zależy na poniżeniu Pana AH i dlatego dopuścił się tej prowokacji...
Polecam czytanie prasy lokalnej - zdjęcie jest FOTOMONTAŻEM z pewnego noworocznego spotkania służb z władzami miasta BP.

A na takich spotkaniach nietaktem jest odmówić zwyczajowego "puknięcia" się kieliszkiem szampana co następuje przy okazji składania sobie życzeń...

Komuś widać zależy na dezinformacji...powstaje pytanie jaki ma w tym cel?!

Temat na forum Białej Podlaskiej zaczynał się tak:

"Tak się bawi, Tak się bawi.... Kto ??
Wyższa kadra UC Biała Podlaska z Naczelnikiem na czele.
I tu się rodzi pytanie. Jak picie alkoholu ma się do etycznego zachowania w pracy i poza nią. Czy wolno pić alkohol będąc w mundurze. Przecież będąc w mundurze reprezentuję Służbę Celną a więc jestem w pracy i na służbie!!!:mad:"

Wpis zawierał zdjęcia, także funkcjonariuszy innych służb, dlatego został usunięty.

Odpowiadając na postawione pytania zapytam, czy nigdy nie stuknęliście się lampką szampana będąc w mundurze?
Proszę nie zamieszczać na forum prowokacyjnych wpisów. Jeżeli macie konkretne dowody na nieetyczne zachowanie kadry, uzgodnijmy uprzednio razem, w jaki sposób podamy takie fakty do publicznej wiadomości. W niniejszej sprawie, nie widać jak dotąd takich dowodów, dlatego proszę nie kontynuować wątku.

Odpowiadając na postawione pytania zapytam, czy nigdy nie stuknęliście się lampką szampana będąc w mundurze?

[/quote]
Nie panie Sławku, nie stukałem się kieliszkami z jakimkolwiek alkoholem będąc w pracy. Nawet (pracuję w OCD Dorohusk) podczas służby w noc sylwestrową. Zastanawialiśmy się przed pracą czy aby może choć po symbolicznej lampce wina gazowanego zwanego szampanem, ale odpuściliśmy, bo może rano wpadnie wewnętrzna... itd, itp. Poprzestaliśmy na wypiciu przez wszystkich funkcjuszy 3 gazowańców marki PIKOLO (spokojnie, bezalkoholowy) w plastikowych kubkach, życzeniach złożonych przez kierownika zmiany, potem kawa, ciasto i to wszystko. No ale może panu uszłaby na sucho lampka szampana, w myśl zasady "co wolno wojewodzie..." Pozdrawiam.

Nie pisałem na służbie a będąc w mundurze, to nie to samo i podkreślam, że chodzi mi wyłącznie o symboliczną lampkę szmpana.

Foromowicz KTO, napisał:
"Polecam czytanie prasy lokalnej - zdjęcie jest FOTOMONTAŻEM z pewnego noworocznego spotkania służb z władzami miasta BP.
A na takich spotkaniach nietaktem jest odmówić zwyczajowego "puknięcia" się kieliszkiem szampana co następuje przy okazji składania sobie życzeń..."

Zgadzam się z ww. wpisem, dlatego odezwałem się w tym wątku.

Powtórzę raz jeszcze. Jeżeli macie faktycznie dowody na niemoralne i nieetyczne zachowanie Waszej kadry, to proszę się ze mną skontaktować, aby ustalić sposób publikacji.

Ostatnia edycja:
głos rozsądku

Z artykułu prasowego wynika, iż w dn. 07.01.2009r. odbyło się noworoczne spotkanie u Prezydenta Białej Podl. z udziałem wszystkich służb mundurowych, władz lokalnych, duchowieństwa, etc...

Protokół dyplomatyczny takich spotkań przewiduje m.in. wzniesienie toastu i składanie życzeń...
odmowa byłaby w tej sytuacji wielkim nietaktem wobec gospodarza...jak widać ze zdjęcia wie o tym także Policja i SG ...

Polecam ostatni numer "Wspólnoty bialskiej" i zamieszczone tam zdjęcie z opisem spotkania...
Głos Sławka Siwego jest w tej sytuacji głosem rozsądku, a zdjęcie opublikowane na stronie IC BP jest MANIPULACJĄ autora...ciekawe jaki ma w tym cel?!

Nie we wszystkim, ale w tej materii popieram S.Siwego.
Nie można przeginać, nie należy być bardziej
papieskim niż Papież.Typowa próba manipulacji.​

Jeśli osoby są w mundurze to znaczy, że są w pracy. To było chyba oficjalne spotkanie a nie prywatne. Picie alkoholu w takich okolicznościach jest nieetyczne. Nieważne czy to niewielka ilość, czy to tylko symbolicznie. Albo pić w pracy można albo nie. Takie jest moje zdanie.

lampka szampana

Jeśli osoby są w mundurze to znaczy, że są w pracy. To było chyba oficjalne spotkanie a nie prywatne. Picie alkoholu w takich okolicznościach jest nieetyczne. Nieważne czy to niewielka ilość, czy to tylko symbolicznie. Albo pić w pracy można albo nie. Takie jest moje zdanie.
Radzę Ci kolego - idź do zakonu. Tam wszystko jest czarne albo białe. Bez odcieni szarości.
Swoją drogą niezły pomysł na odwyk - nie zdejmować munduru.

Może raz trochę powagi ! Chociażby dla samego Siebie !
Związkowiec Ci pomoże.Żebym nie odczuł tego na swojej skórze to bym siedział cicho.Jak cicho siedzisz, potulnie przytakujesz, to jesteś SWÓJ.
Do tego dążycie p.Związkowcy p.S.S, A.C i inni.
PS

Więcej ... Nie widzę potrzeby, na wzrost adrenaliny​

A pamiętacie składki załogi na koszty wizyty dyrektorów ? To były imprezy, naczelnicy z gestem (za pieniądze załogi) przyjmowali wyższych przełożonych. Co ładniejsze dziewczyny obowiązkowy udział jako kulturalny ozdobnik.:D

Back
Do góry