naprawiacze Dorohuska

"myszkin" napisał cyt" Oczywiscie nie chce z toba polemizowac gdyz moja wiedza nt. na prawde jest skromna i w pelni sie zgadzam ze braku szacunku i chamstwa nie mozna tolerowac , ale nie mozna z drugiej strony zakladac ze celem misji "uzdrawiaczy" bylo tylko i wylacznie wprowadzenie chaosu , ponizanie fc. czy tez traktowanie tych ktorzy pracuja w OCD jako fc gorszych od zatrudnionych w BP.jesli tak bylo to tylko swiadczy zle o tych ktorzy tu byli skierowani, a ten pobyt beda im fc z Dorohuska pamietac do konca swojej kariery zawodowej."

Ale niestety ich "misja " nie należała do udanych, gdyż nie wprowadziła nic pozytywnego dla OCDD, a jedynie pokazała , że wielu f.c. podległych UC BP uważa się za lepszych od tych z UC Zamość i podległych OC, a ich zachowanie (może nie wszystkich) było tego najlepszym przykładem. A przecież "niby "jesteśmy jedną całością podlegającą IC BP, a różnice są wielkie, mam tutaj na myśli system nagradzania, awansowania i motywowania f.c, nie wspominając już o progach w zarobkach. Jak mogą czuć się f.c pracujący kilka lub kilkanaście lat bez zasłużonego awansu, kiedy słyszą jak szybko i sprawiedliwie dostają awanse f.c podlegli BP i jakie sa różnice w zarobkach na równoległych stanowiskach!!!!!W czym oni są gorsi, tak samo są doświadczeni , kompetentni i zaangażowani w wykonywanie swoich obowiązków!!!!!! Jedynie chyba dlatego , że "taki Dorohusk" dostaje zawsze tylko okruszki z "pańskiego stołu"! Więc nie sądzę, aby ich pobyt był mile wpominany, może gdyby nie pałali tylko chęcią pokazania, kto tu teraz rządzi, to f.c Dorohuska moze by nawet przyznali, że zmany są potrzebne, lecz ta pokazówka nie była tego najlepszym dowodem! :wink: Jesli chodzi o to, że brakuje na tym forum opini innych, spoza OCDD, to myslę, ze nie maja wiele do powiedzenia, bo z czego tu byc zadowolonym, ze kolejna farsa nie przyniosła zamierzonego rezultatu! a czy był w ogóle jakiś plan ich działania i uzyskanych korzyści?Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt, a w nadchodzącym Nowym Roku spokoju i lepszego jutra dla naszej "celniczej rodziny"!!!! :wink:

cool jestem pod wrazeniem po ostatnim twoim poscie i to wylacznie pozytywnym , ale martwi mnie zjawisko ktore opisales , choc mam nadzieje (morze plonna) ze sie mylisz , a mianowicie o skali podzialu na lepszych i lepsiejszych .podswiadomie czuje ze masz racje , a moje obawy to tylko zludzenia i wiara ze jest inaczej.o ile moge sie z toba zgodzic w 100% ze istnieje "podzial" (chyba to niewlasciwe slowo) pomiedzy srodowiskiem tzw.chelmskim a zamojskim , to jednak sadzilem ze nie ma takiego pomiedzy Dorohuskiem a Biala (moze z wylaczeniem RGM BP).zycie dowodzi ze chyba jest inaczej :cry:

Pozdrawiam zyczac spokoju i nadzieji na lepsze plynacej ze swiat Bozego Narodzenia , wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku

cool napisał:
jak to kier.wywozu siada na budę i odprawia, to nie możliwe!!!! a pytam dlaczego, bo nie przystoi, czy może korona z głowy mu spadnie

Dla nich to niemożliwe bo u nich w BP jest od groma ludzi a u nas....OC podlegle Zamościowi

Myszkin, dlaczego tak mocno podkteślasz, że istnieje podział między srodowiskiem chełmskim a zamojskim?

Naprawiacze Dorohuska

Oj bywało że to czytałem, ale czasem jak widziałem te wzajemne oszczerstwa, głupie domysły i podteksty- to zdrowiej było nie czytać ich.
Wystarczy przeczytać cały ten temat z forum i możemy sobie powiedzieć jakim jesteśmy środowiskiem zawodowym. Dalej- dlaczego nikt w tym kraju nas nie szanuje mimo , że kasy dajemy temu krajowi 30 - 40 % budżetu. Jeśli sami się nie będziemy wzajemnie szanować to i nas nie będą szanować.
Potwierdza się metoda zarządzania z PRL - dziel i rządź. A tu nowa wersja tej metody : celników nie trzeba dzielić, oni sami się podzielą.
Mamy już podzielone od paru ładnych lat Związki i co mamy - masę upadłościową SC. Dzielny się dalej to wszyscy pojedziemy 30 x na mc. po ropę na UA ( jeżeli nam nie zabiorą wcześniej paszportów). A teraz idę przespać się z tym i innymi nierozwiązywalnymi w 5 mc. problemami - Pa.

Back
Do góry