Nagrody

fix , chyba całkiem sfixowałeś albo się naćpałeś lub jeszcze gorzej permanentnie od wielu lat zapijasz się !!!
Efekt brak komórek odpowiadających za procesy logicznego myślenia !!!!
Nie wiem czy wiesz co to statystyki ??? Może być to trudne aby Twoja główka to przetworzyła, jednak spróbuję ... Dane statystyczne wskazuje, że DUŻA część fc nadużywa L4 !!! Jest to przedmiotem analizy i gwarantuję będą ostateczne wnioski i DZIAŁANIA !!!
Oczywiście tematem tego wątku jest nagroda za II półrocze, która należy się ZA DOBRĄ PRACĘ !!!
Czasy KOMUNY się skończyły " czy się siedzi, czy się leży .....!!!!

Krwawymi łzami zapłakałem po Twojej wypowiedzi! Tak brak mi komórek ,jestem naćpany,sfixowałem ,moja główka, oczywiście ,nie przetworzyła twoich ,a jakże intelgentnych i kulturalnych zwrotów.Twoj ocena mojej osoby ,jakże wnikliwa i oparta na znajomości tematu -wstrząsnęła mną.Wnikliwe stwierdzenie, że komuna się skończyła-majstersztyk! Także stwierdzenia o wspaniałej pracy "cywili" i "pozoranctwie "funkcjonariuszy skłaniają mnie abyś zaznał pracy tych ostatnich :nocy ,zimna ,strachu ,stałej obserwacji abecadła,nadzoru kamer,przetwarzania skończonej sluzby w domu ,czy aby napewno zrobiłes wszystko dobrze...I jeszcze wielu innych rzeczy o których raczej nie masz pojęcia .Więc weż swoją nagrodę za dobrą pracę-wszak jesteś najlepszy ,no idobrze pracujesz?

W niektorych izbach juz te 3 tys na lba wyplacają.
U nas W-wa Dyrektor postanowil to połaczyć z nagroda uznaniowa na koniec roku, a więc znowu dostana Ci sami.

Jesli dzielić będą kierownicy OC to na pewno dostaną ich pupilki.
Ech, kontrola by się przydała..... temat rzeka .....

Grzecznie zapytałam tylko o zasady podziału nagród w innych izbach...i to moje, niewinne pytanie sprawiło, Burack,że rozum Ci odejmuje....
W dodatku zaczynasz straszyć innych konsekwencjami...cyt:...będą ostateczne wnioski i DZIAŁANIA!!!
Dla Twojej świadomości;)pracuję w firmie 30 lat i jestem przyzwyczajona do roboty...wiem też ,że w życiu zdarzają się różne sytuacje i ludzie czasem chorują...ja znalazłam się pierwszy raz w takiej sytuacji...a to świadczy o tym,że nie kalkuluję na zimno jak inni.
Po prostu w tym roku wylądowałam , niespodziewanie dla siebie, w szpitalu, a do tego skorzystałam z urlopu zdrowotnego..PO RAZ PIERWSZY!!!
To nie oznacza ,że cały rok się leniłam!
Wyluzuj ...dobrze Ci to zrobi;)

W niektorych izbach juz te 3 tys na lba wyplacają.
U nas W-wa Dyrektor postanowil to połaczyć z nagroda uznaniowa na koniec roku, a więc znowu dostana Ci sami.

JAK TO POSTANOWIL SOBIE ???????? PRZECIEŻ PONAD 3 TYŚ z modernizacji + PONAD 1 TYŚ Z NAGRÓD TO RAZEM 4-5 TYŚ na os!!!! .. chyba nie wyplaci kasy wg jak mu sie podoba - tylko w uzgodnieniu ze związkami!!!!!!

i chyba nie wg klucza mobilni i dozory!!! nie wiem czy nie myslisz puli - bo to co wyplacają te te szczególne osiagniecia .. na to jest chyba po 1500 a z modernizacji i 3% to inna pula!!!

Masz rację, chodziło mi o połaczenie 3% z pieniędzmi z uchwały modernizacyjnej.
Chodziło mi o to, ze ta 3% ostatnio tez była uznaniowa (nie wiadomo kto i za co dostał, bo u nas nie mozana się tego dowiedzieć)

a ja się dowiedziałam, że są ludzie co dostali B3, wyrównanie za 2010 w wysokości kilku tysięcy złotych.., bo byli pretendowani do funkcji w KGZ, a ich nie pełnią i pełnić nie będą... a B3 pozostanie..czy to nie jest przekroczenie uprawnień i wprost złodziejstwo ?? wobec tych np. co funkcje mogliby pełnić ??

Widzę ,że taki bajzel jest wszędzie...marne to pocieszenie:( raczej przykład na to,iż wszędzie wiedzie prym: kumoterstwo, kolesiostwo , układy rodzinne i nie tylko rodzinne...:P

... Nadużywacie zwolnień , w tym czasie inni za Was pracują a na koniec macie pretensje !!!
Do tej pory kombinowali z 30 dniami. Będą inne kryteria, też te osoby będą starać się "otrzymać" nagrodę aby nie przekroczyć limitów), a jak się nie uda, to dokonają wpisów płaczliwych na forum:)

*Proponuje wprowadzić obligatoryjną nagrodę w kwocie np. 1000 zł dla osób, które w roku kalendarzowym nie były na L4, nie korzystały z urlopów: bezpłatnego, wychowawczego, zdrowotnego.

Nie popieram pomysłu likwidacji nagród { tzw. 13-tka również jest nagrodą (roczną)} tylko kryteria przyznawania (np. tzw. kwartalników) powinny być transparentne i porównywalne we wszystkich izbach celnych. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że DIC-ych są niezależni, mam nadzieję, że obecnie jesteśmy na "dotarciu" w określaniu zasad przyznawania tych nagród i w przyszłości nie będzie z tym problemów.

PS Uprzedzając ewentualne komentarze:
- również choruję:(
- proponowana nagroda za * byłaby moim zdaniem motywująca do nie kombinowania;
- znam ekstremalne przypadki nagród kwartalnych w rożnych ic i przykro mi z tego powodu, gdybym był odpowiedzialny za ten stan, to mógłbym powiedzieć, że wstyd mi za to, ponieważ trudno byłoby mi uzasadnić szczególny charakter tych wyróżnień, ale jestem niepoprawnym optymistą i mam nadzieję:):)

PSII W izbie, w której pracuję, nagroda za SZCZEGÓLNE OSIĄGNIĘCIA, naprawdę to oznacza i wierzę, że podobny model zostanie wdrożony w pozostałych IC. (i nie jest to łubu dubu łubu dubu niech żyje nam...)

Ostatnia edycja:
Sprawa nagród specjalnych to ciężki temat, bo jak porównać robotę w WZP czy dozorze do pracy w ogólnym czy archiwum ???
Prawda jest taka, niektórzy siedzą i pierdzą w stołek od 7.30 do 15.30 a inni dymają w terenie, która praca jest cięższa ?
Jedni siedzą w ciepełku jako eksperci ( dochodzeniowy, elementy, akcyza, przeznaczenia) a mięso armatnie - specjaliści ( WZP,dozór, OC ) robią dla nich i na nich.
Dlatego w/g mnie nagrody tzw. specjalne tylko dla tych co mają wyniki a tzw. 3 % DLA WSZYSTKICH PO RÓWNO.

Sprawa nagród specjalnych to ciężki temat, bo jak porównać robotę w WZP czy dozorze do pracy w ogólnym czy archiwum ???
Prawda jest taka, niektórzy siedzą i pierdzą w stołek od 7.30 do 15.30 a inni dymają w terenie, która praca jest cięższa ?
Jedni siedzą w ciepełku jako eksperci ( dochodzeniowy, elementy, akcyza, przeznaczenia) a mięso armatnie - specjaliści ( WZP,dozór, OC ) robią dla nich i na nich.
Dlatego w/g mnie nagrody tzw. specjalne tylko dla tych co mają wyniki a tzw. 3 % DLA WSZYSTKICH PO RÓWNO.

A jak według ciebie "dochodzeniowy, elementy, akcyza, przeznaczenia" maja robic wyniki z papierow od "mięso armatnie - specjaliści ( WZP,dozór, OC )"????

po części się zgadzam, ale teraz nawet te marne 3% nie są dla wszystkich - traktuje się je jako wzorowe/wybitne/szczegolne osiągniecia, Zaś jeśli chodzi o te indywiduwale ... to oczywiście zgadzam się, niech będą - dla tych co mają wyniki, ale niech to będzie tak jak kiedyś nagrody za dodatkowe wplywy - czyli gdy niejednokrotnie "rzekomy" wynik przełoży się na wplywy do Skarbu Państwa, a nie kontrole i wyniki na hurraaa....zająć towar, wypisać się w protokole z kontroli wskazać szacunkowe niedobory, uszczuplenia etc. a potem "CI" eksperci w PC, DS,EK dwówch instancji się narobią a sprawa upadnie niekiedy już w I instancji a często i przed Sądem. jakie to zatem szczegolne osiągnięcie? kto je tak ocenił????

Ludzie kochani!! A jakie to ma znaczenie kto gdzie pracuje ??! Ważne jest ,że pracuje... a licytowanie się ,że jeden siedzi w ogólnym, a inny dyma gdzieś w terenie, jest bez sensu...zwłaszcza w przypadku jednostek zlikwidowanych po wejściu Polski do UE, kiedy to ludzie lądowali tam gdzie akurat była tzw potrzeba...Jest coś takiego jak motywacja do pracy, każdy jej potrzebuje, choćby po to żeby raz w roku poczuć się docenionym:)
Podział "oszczędności" z MF powinien być jednolity we wszystkich izbach, nie pozwalałoby to na manipulowanie przy podziale takich pieniędzy.

W swojej wypowiedzi chciałem wykazać jedynie, że nagroda specjalna dla WZP, dozorów czy OC wynika po pierwsze z charakteru czynności które wykonują ( wyniki same się nie zrobią ) trzeba poszperać, nałazić się często i gęsto wieczorami ( świątek, piątek i niedziele ) i w to niezbyt sympatycznym otoczeniu ( czy to bazarki, automaty , droga itd ). Na tych ujawnienia pracują później inni ( dochodzeniowy, elementy, akcyza ). Nagroda specjalna dla tych najmniej zarabiających ( bo większość z WZP, dozorów, OC to specjaliści ) jest jakby zadość uczynieniem za niskie pobory a ich praca jest o wiele trudniejsza o wykonywanej na miejscu w Urzędzie gdzie ma się święty spokój i czas na podjęcie właściwej decyzji.
To tyle z mojej strony.

święta prawda...

TWARZOWY
W swojej wypowiedzi chciałem wykazać jedynie, że nagroda specjalna dla WZP, dozorów czy OC wynika po pierwsze z charakteru czynności które wykonują ( wyniki same się nie zrobią ) trzeba poszperać, nałazić się często i gęsto wieczorami ( świątek, piątek i niedziele ) i w to niezbyt sympatycznym otoczeniu ( czy to bazarki, automaty , droga itd ). Na tych ujawnienia pracują później inni ( dochodzeniowy, elementy, akcyza ). Nagroda specjalna dla tych najmniej zarabiających ( bo większość z WZP, dozorów, OC to specjaliści ) jest jakby zadość uczynieniem za niskie pobory a ich praca jest o wiele trudniejsza o wykonywanej na miejscu w Urzędzie gdzie ma się święty spokój i czas na podjęcie właściwej decyzji.
To tyle z mojej strony.

a z mojej dodam tylko tyle, że pracuję w jednej z w/w komórek (WZP, dozorów, OC) i wiem co to praca właśnie w stresie, z różnymi ludźmi, łażąc po spelunach, knajpach n-tej kategorii, wieczorami, nad ranem....w mrozie, deszczu... nie raz i dwa po 15.15 ... czy o 5 rano... nie ma świętego spokoju, ciepełka za biurkiem...ech, kto wiem o czym piszę, to rozumie.

a że nagrody specjalne za szczególne osiągnięcia często są za szczególne dupolizostwo....to inna bajka:mad:

nagroda specjalna dla WZP, dozorów czy OC wynika po pierwsze z charakteru czynności które wykonują ( wyniki same się nie zrobią ) trzeba poszperać, nałazić się często i gęsto wieczorami ( świątek, piątek i niedziele ) i w to niezbyt sympatycznym otoczeniu ( czy to bazarki, automaty , droga itd ). Na tych ujawnienia pracują później inni ( dochodzeniowy, elementy, akcyza ). Nagroda specjalna dla tych najmniej zarabiających ( bo większość z WZP, dozorów, OC to specjaliści ) jest jakby zadość uczynieniem za niskie pobory

Daff to LUBI :cool:

Dokładnie nagroda dla kogoś kto jest zasłużony, ale nie wazeliniarstwem. Tylko kto to stwierdzi jakie masz wyniki. Kierownik? On przeważnie ma już podzielone nagrody i osoby. Można się starać, a jak masz być pominięty to i tak będziesz.

Back
Do góry