Nagrody z 3% oraz z oszczędności na Święta

Może ktoś mi powie, według jakich zasad były przyznane nagrody. Czy te zasady były uzgadniane ze związkami i czy w związku z tym związki powinny upublicznić uzgodnienia?? A może związkowcom, jak ktoś wcześniej napisał, nie jest to na rękę???

jakoś się udało z tą nagrodą

IC B-stok. Mnie szczęście dopisało na ponad siedemzerozero.zerozero oszczędności.

Gość napisał:
Może ktoś mi powie, według jakich zasad były przyznane nagrody. Czy te zasady były uzgadniane ze związkami i czy w związku z tym związki powinny upublicznić uzgodnienia?? A może związkowcom, jak ktoś wcześniej napisał, nie jest to na rękę???
o co chodzi? Pieniadze sa wyplacane na zasadach przeforsowanych przez zz i podpisane przez zast. S. Pichora juz na początku roku. W ic ŁÓdź mielismy to porozumienie do przeczytania i do zapoznania.

Gość napisał:
Może ktoś mi powie, według jakich zasad były przyznane nagrody.
Musisz zajrzeć do swojego regulaminu. Regulamin premiowania powinien być w każdej IC, a zanim zaczął obowiązywać był uzgadniany ze ZZ.

ic przemyśl cywile dostali bony na święta (też bym chciał) i mieli mieć (tak wynikało z pisma) wyższe nagrody...
a my mamy ekwiwalenty za sorty mundurowe :)

czyli prawnie i sprawiedliwie cywile więcej co miesiąc na rękę to większa nagroda (nie można obniżac poziomu, celnicy mniej co miesiąc więc i nagroda mniejsz jeszcze by sie im w głowach poprzewracało. Kiedy ktoś z tym zorbi porzadek i umunduruje cywili bo UKSy dla wszystkich odchodzą w mgłę.

Tam, gdzie ja pracuję, cywile dostali mniej kasy niż funkcjonariusze. To fakt.
Niestety mundur dla mnie nie jest "świetlaną przyszłością", bo Ci co go noszą (prywatnie często całkiem w porządku) w mundurze dostają tzw.głupawki i zachowują się tak, jakby świat cały miał im się kłaniać. To może lepiej, tam gdzie mundur jest niepotrzebny, zdjąć go, a nie zakładać na siłę i tam gdzie go nie potrzeba!

Back
Do góry