Nagrody IV kwartał 2025

4 tys i smutny???

Litości... A właściwie umiaru...

Zrób zestawienie wszystkich izb za ostatnie 5 lat i z rzeszowa...

Wyjdzie ci w Rzeszowie dwa razy więcej niź w in izbach...

Płakał ktoś spoza Rzeszowa że rzeszów miał 13 tys?

Zazdrościli ale bez zawiści...
Mały szczegół, wtedy tylko w IAS w Rzeszowie były nagrody półroczne a nie kwartalne jak w innych izbach. Z pewnością takie porównanie za 5 ostatnich lat nie da kwoty dwa razy wyższej na Podkarpaciu niż w innych izbach.

Mały szczegół, wtedy tylko w IAS w Rzeszowie były nagrody półroczne a nie kwartalne jak w innych izbach. Z pewnością takie porównanie za 5 ostatnich lat nie da kwoty dwa razy wyższej na Podkarpaciu niż w innych izbach.
Poza tym w IAS Rzeszów nie było tak szybkich awansów na stanowiskach jak np w sąsiednim lubelskim na ścianie wschodniej co bardziej przekładało się na wyższe wynagrodzenia!!!

Bardzo szanuję twoje zaangażowanie i działania...

Nie zakładałbym się jednak na twoim miejscu...

Ale zz posiadają zapewne takie dane i porównanie kwot z całego roku przeznaczonych na nagrody w ostatnich 5 latach kalendarzowych mogą przedstawić, co ukróci słowne przepychanki...

Natomiast w tych 2 latach gdy w Rzeszowie w grudniu płacili 9600 i 13000 to były te lata, gdy w ias Olsztyn w tych latach mieliśmy 1/3 tego co rzeszów...

Porównajmy zatem ostatnie 5 lat we wszystkich izbach...

Poza tym w IAS Rzeszów nie było tak szybkich awansów na stanowiskach jak np w sąsiednim lubelskim na ścianie wschodniej co bardziej przekładało się na wyższe wynagrodzenia!!!
Co to znaczy szybkie?

Rachmistrz po 19 latach to szybko czy wolno?

4 tys i smutny???

Litości... A właściwie umiaru...

Zrób zestawienie wszystkich izb za ostatnie 5 lat i z rzeszowa...

Wyjdzie ci w Rzeszowie dwa razy więcej niź w in izbach...

Płakał ktoś spoza Rzeszowa że rzeszów miał 13 tys?

Zazdrościli ale bez zawiści...
Ty może zazdrościłeś, ja nie.
Dlaczego?
Otóż dlatego, że (wydaje mi się) wiem skąd się biorą nagrody kwartalne/półroczne z odpisu 3%.
Do tej pory to nie była magiczna kasa spadająca z nieba.

Kwota ta wynikała wprost z funduszu wynagrodzeń. Skoro była/jest tak "wysoka", to może oznaczać dwie rzeczy:
  • 1 - jest dużo wakatów, a więc brakuje rąk do pracy i każdy funk wykonuje tak naprawdę robotę za dwie albo i trzy osoby
  • 2 - jest dużo pieniędzy z oszczędności za chorobowe innych, także pozostałe, zdrowe osoby wykonują znowu robotę za dwie albo i trzy osoby

Każde inne dodatkowe pieniądze/nagrody będą oznaczone jako, np.: nagroda specjalna, nagroda brexit, itp. i będą miały inne źródła finansowania.
Tak w każdym razie wynika z mojej skromnej wiedzy na ten temat.
Jeśli wiesz coś innego, to proszę podziel się tym z nami.

Ty może zazdrościłeś, ja nie.
Dlaczego?
Otóż dlatego, że (wydaje mi się) wiem skąd się biorą nagrody kwartalne/półroczne z odpisu 3%.
Do tej pory to nie była magiczna kasa spadająca z nieba.

Kwota ta wynikała wprost z funduszu wynagrodzeń. Skoro była/jest tak "wysoka", to może oznaczać dwie rzeczy:
  • 1 - jest dużo wakatów, a więc brakuje rąk do pracy i każdy funk wykonuje tak naprawdę robotę za dwie albo i trzy osoby
  • 2 - jest dużo pieniędzy z oszczędności za chorobowe innych, także pozostałe, zdrowe osoby wykonują znowu robotę za dwie albo i trzy osoby

Każde inne dodatkowe pieniądze/nagrody będą oznaczone jako, np.: nagroda specjalna, nagroda brexit, itp. i będą miały inne źródła finansowania.
Tak w każdym razie wynika z mojej skromnej wiedzy na ten temat.
Jeśli wiesz coś innego, to proszę podziel się tym z nami.
Masz rację...

Tyle że ias rzeszów najpierw ucywilnił i wywalił za dużo funków, potem wystąpił o dodatkowe etaty, a gdy je dostał to ślimaczył nabory, przez to było dużo kasy, w kolejnym roku analogicznie, chociaż na odrobinę mniejszą skalę...

Nie tyle zazdrościłem co zalewała mnie nagła krew, że najpierw pozbywano się pochopnie funków, a potem zapotrzebowano nowe etaty, które nie przełożyły się na powroty w mundur albo przyjęcia, bo te wakaty ciągnęły się blisko dwa lata...

Taka sytuacja...

To jeśli te etaty były tak konieczne, to czemu wakowały tak długo?

Co to znaczy szybkie?

Rachmistrz po 19 latach to szybko czy wolno?
Pisałem o stanowiskach, .chociaż stopnie też.. po prostu zawsze jest kontakt z funkami z innych izb choćby na szkoleniach i ewidentnie były spore różnice zawsze

Back
Do góry