na granicy

• Thread starter Thread starter slipknot
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
S

slipknot

Gość
witam chciałbym się dowiedzieć czy autem typu renault kangoo zarejestrowany jako ciężarowy muszę stać w kolejce dla ciężarówek czy mogę jako osobowy (chodzi mi o wjazd na Ukrainę).Czy tym autem mogę przekroczyć granicę w Zosinie.

mój brat miał taki dylemat parę lat temu hehehehe - z daewoo lanos :D
jak podjedziesz na ciężarówki to chyba cię ukraińcy śmiechem zabiją. ale z drugiej strony jak trafisz na upierdliwca to cię na pas dla tirów zgoni. ja bym z tego problemu nie robił - osobówka hehehe i tyle.
na ukraińskiej granicy pewnie i nie takie rzeczy widzieli. ja 4 lata temu osobowym (do Polski) przez Medykę dla tirów pojechałem bo tam kolejki nie było a dzieciak by mi padł w osobowej kolejce. ukrainiec 2 razy z budki wychodził bo za tirem stałem i nie mógł dojrzeć czym wjechałem. ubaw był ale i cel osiągnięty - chociaż bez zgrzytów się nie obyło.
za ZSSR ok. 1986 r. wjeżdżając Nyską na Medykę pagranicznik zapytał co to za maszyna? nysa ! no to wpisał w karteczkę nissan. i już
nie bierz do głowy
pozdrv

W Krosnienku SG zawróciła całą rodzinę, która chciała zrobić sobie wycieczkę rowerową na UA. Kazali ustawić się za samochodami lub zawrócić.
Nasza granica to kraina absurdów.

Back
Do góry