Mobilni i mundury

Zacznijmy od tego że każdy funkcjonariusz czy to z grup mobilnych, czy też dozorów, czy kpa wykonuje kontrolę.
Każdy funkcjonariusz musi się wylegitymować przed przystąpieniem do kontroli...
I tutaj w jaki sposób może nastąpić identyfikacja że to ten człowiek a nie inny.
W każdej kontroli jest ryzyko czy też na pasie stojącym zrobi fotkę ot tak nawet...
Kontrolującym np. znaki akcyzy, terminale czy też automaty kamera przemysłowa uwieczni wyczyny...
To dla czego niektórzy nie mają wręcz nie mogą mieć na wyposażeniu kominiarki... nawet innego koloru żeby było wiosennie ;))
Ale po raz kolejny... potwierdza się że są równi i mniej równi ;)

"Każdy funkcjonariusz musi się wylegitymować przed przystąpieniem do kontroli... "

trochę się rozpędziłeś - poczytaj choćby naszą ustawę i kontrolę w oc

Fakty i mity

:cool:Widzę że piszą tu głównie teoretycy kontroli i większość nie pracujący w WZP
oprócz kominiarki w kamizelce narzędziowej noszę też scyzoryk, klucz francuski, lusterko, rękawiczki lateksowe i czasami ich używam przy kontroli czy to też jest temat dla KW?. Ludzie kominiarki zakłada się bardzo żadko i w sytuacjach wyjątkowych. Rozumiem że niektórym trudno to zrozumieć bo nie pracowali w WZP. Bardzo szanuje celników pracujących na pasku bo oni mają jeszcze cięższą robotę SZACUNEK ,ale nie róbcie z mobilnych bandy ćwoków, którzy naogladali się filmów typu "RABMO". Skoro to taka miła i spokoja praca to czemu w naborach wew. chętnych brak? Może dla tego że nie pracuje się 7:00-15:00, że kawki regularnie się nie spija, że internetu brak a w dodatku zimą zimno a latem gorąco...., oczywiści powiecie że wszyscy mają ciężko. Otoż nie prawda nie wszyscy. Jest to nieuzasadnione uogólnienie. Proszę nie porównywać specyfiki pracy osób pracujących od poniedziałku do piątku 7:00-15;00 do f.c. pracujących na zmiany w nocy i święta i nie chodzi tu tylko o mobilnych ale o WSZYSTKICH, żeby wiedzieć o czym się pisze trzeba mieć porownanie ja mam. Pozdro
PS moja intencją nie jest urazić kogokolwiek więc jeśli ktoś poczuł się urażony to sorki

:cool:Widzę że piszą tu głównie teoretycy kontroli i większość nie pracujący w WZP
oprócz kominiarki w kamizelce narzędziowej noszę też scyzoryk, klucz francuski, lusterko, rękawiczki lateksowe i czasami ich używam przy kontroli czy to też jest temat dla KW?. Ludzie kominiarki zakłada się bardzo żadko i w sytuacjach wyjątkowych. Rozumiem że niektórym trudno to zrozumieć bo nie pracowali w WZP. Bardzo szanuje celników pracujących na pasku bo oni mają jeszcze cięższą robotę SZACUNEK ,ale nie róbcie z mobilnych bandy ćwoków, którzy naogladali się filmów typu "RABMO". Skoro to taka miła i spokoja praca to czemu w naborach wew. chętnych brak? Może dla tego że nie pracuje się 7:00-15:00, że kawki regularnie się nie spija, że internetu brak a w dodatku zimą zimno a latem gorąco...., oczywiści powiecie że wszyscy mają ciężko. Otoż nie prawda nie wszyscy. Jest to nieuzasadnione uogólnienie. Proszę nie porównywać specyfiki pracy osób pracujących od poniedziałku do piątku 7:00-15;00 do f.c. pracujących na zmiany w nocy i święta i nie chodzi tu tylko o mobilnych ale o WSZYSTKICH, żeby wiedzieć o czym się pisze trzeba mieć porownanie ja mam. Pozdro
PS moja intencją nie jest urazić kogokolwiek więc jeśli ktoś poczuł się urażony to sorki

Wytłumacz mi drobnemu zbieraczowi chrustu i muszelek, co to wszystko ma wspólnego z tym, że kominiarek nie ma w rozporządzeniu o mundurach? Kolego jak ja pracowałem w czarnych (teraz to już wiek nie pozwala) to zajmowałem się pracą, ciężką pracą a nie wygłupami. Tak jak napisał J23 ortografia kolego się kłania. To chyba wstyd, gdy dasz do podpisu podejrzanemu protokół, w którym będzie się roiło od byków.

ja też mam pojęcie - ale zastanów się dobrze - czy tylko wzp ma nieregularne wyjazdy i powroty? kontrole poza urzędem? na chatach, bazarach, spelunach? czy oni mają kominiarki?

a jak odniesiesz się merytorycznie nie do kominiarek w wzp, ale dualizmu etyki i praworządności dic wobec kominiarek?

a brak działań kw jest tego prostą konsekwencją

i powtarzam - dobrze że są kominiarki i niechaj będą - ale w zgodzie z prawem - bo w razie czego i tak pojadą po funku

Dualizm etyki w kontekście kominiarek?

Bzdura. Albo jakieś działanie jest etyczne i mieści się w ramach praworządności, albo nie.

A tak w ogóle, co to za problem? Czy nie ma ważniejszych spraw? Czy ktoś nadużył prawa afiszując się ich posiadaniem? Czy wpłynęła w zw. z nimi choć jedna skarga? Czy choć jedna sprawa proceduralnie padła w zw. z ich użyciem?

Czy też mamy do czynienia z niespełnionymi marzeniami dużych chłopców dyrektorów?

A może panowie dyrektorzy zwyczajnie nie mają pojęcia o tym, co mieści się kategoriach przyzwoitości i dobrego obyczaju?

Ja jednak myślę, że tej kominiarki to Ty nieRZadko używasz.

Widzisz chłopczyku pośród was polonistów i purystów językowych zdarzają się dyslektycy wiem może to was mierzić i boleć ale nadal ma to niewiele wspólnego w tematem wątku
a twoje drobne złośliwości wiszą mi kalafiorem
staraj się analizować treść nie formę
czyba że nie posiadasz do tego kompetancji umysłowych i potrafisz jedynie sprawdzić pisownie w WORD-ie
jeśli chodzi o podejrzanych to do tej pory nie było skarg
i dalej twierdze czytając wasze wpisy że macie blade pojęcie o tym co i jak robi wzp
ps. CORYNTIA nie daje pełnego obrazu rzeczywistości

Wytłumacz mi drobnemu zbieraczowi chrustu i muszelek, co to wszystko ma wspólnego z tym, że kominiarek nie ma w rozporządzeniu o mundurach? Kolego jak ja pracowałem w czarnych (teraz to już wiek nie pozwala) to zajmowałem się pracą, ciężką pracą a nie wygłupami. Tak jak napisał J23 ortografia kolego się kłania. To chyba wstyd, gdy dasz do podpisu podejrzanemu protokół, w którym będzie się roiło od byków.

Wielu rzeczy nie ma w rozporządzeniu a jednak funkcjonują
Co masz na myśli pisząc o wygłupach?
Prawda jest taka że zakłada się je bardzo rzadko najczęściej do zdięć, które mają zostać opublikowane w prasie bo jak zapewne wiesz im mniej jesteśmy rozpoznawalni na ulicach i bazarach tym większa nasza skuteczność
A dyskusja tu ptowadzona mam wrażenie jest czysto akademicka jak i sam problem
Pozdrawiam

Drogi adam0029!!!
Twoja ortografia jest tragiczna, jeżeli masz taką samą twarz, to dobrze, iż pozostaje w ukryciu.

Wielki problem

Nie ma też rękawiczek wampirek których używam do kontroli na BKS. Doniosę chyba na siebie dla KW ja złapię plusa i minusa zarazem, a KW będzie miała wynik.
P.S. Cała wasza dyskusja jest intelektualnie ubogacająca, niedogolony cieszy się że szczury zagryzą się same, a może to jego szczury kąsają na lewo i prawo.

Back
Do góry