miłość do sportu

Nie wiem co w tym śmiesznego. Raczej w służbach każdy chce być sprawny i każdy coś trenuje. Raczej wstyd mieć brzuszek i reprezentować tak państwo jak jakiś śmieć xd

Teraz pewnie spytasz "skąd to niezadowolenie?" ?!
Jeśli uważasz za kryterium fachowości nie posiadanie "brzuszka" i potencjalnie pozwalasz sobie na wyzwiska wobec Kolegów pt. "śmieć",
to nie jesteś żadnym "mistrzem" tylko prostackim warchołem!
Piszesz, że byłeś PRACOWNIKIEM innej służby i to aż bije po oczach, bo nie wierzę, by FUNKCJONARIUSZ jakiejkolwiek SŁUŻBY w Polsce, mógł wyrazić się w tak prymitywny sposób.
No chyba, że właśnie z tego powodu zostałeś zwolniony ...

Nie to było do osób które bawił mój post bo lubią zadrwić z kogoś kto chce sie czegoś dowiedzieć. Szanuje jak ktoś mi daje szacunek. Źle sformułowałem odpowiedź bo mogłem obrazić ludzi którzy robią dużo dobrego. Także jeśli kogoś uraziłem to przepraszam i szanuje każdego człowieka który wkłada w swoją prace serducho. Ale zamiast się śmiać jak dzieci w gimnazjum można chociaż odpowiedzieć albo chociaż zignorować ;)

Cyt"Piszesz, że byłeś PRACOWNIKIEM innej służby i to aż bije po oczach, bo nie wierzę, by FUNKCJONARIUSZ jakiejkolwiek SŁUŻBY w Polsce, mógł wyrazić się w tak prymitywny sposób."
Panie VADER,
To nie jest kwestia wiary, ale twojej niewiedzy.
Niestety, ale mogą.
Osobiście byłem świadkiem, jak flancowany ( z Policji) chorąży SPD na szkoleniu DZSW, w rozmowie z dowódcą kompanii (byłym chorążym SG) wypalił: "Dla mnie to żadni żołnierze tylko.." I... miał tęgi "kałdun". Co więcej, ów jegomość blokował ludziom rozwój, tylko dlatego ze miał błędne przekonania rodem z schyłkowego PRL. Mógł, bo był SPD i drinkował z dow. brygady, a wierchuszka patrzyła na to przez palce.
A indywidua z naszej służby? Czasami nawet na te miano nie zasługują, bo śmieć to jeszcze nadaje się do recyklingu.
Niestety Ty, jak i znakomita większość celników, nie macie pojęcia o prozie życia w innych służbach a co dopiero o robocie w cywilu.
Co byś nie napisał, i tak tego nic nie zmieni.

miłość do sportu.
Sport to zdrowie i sprawność fizyczna a także umysłowa ( co ważniejsze) to nie tylko pusty slogany i motto zachęcające do zdrowego trybu życia. To zapewne też i troska kierownictwa pomorskiego PUCS w Gdyni aby funkcjonariusze SCS w tej instytucji potrafili sprostać wymogom sprawnosciowym jakie stawia przed nimi ta trudna j pełna poświęceń służba. Stąd też i zorganizowane pierwsze od momentu gdy staliśmy się służbą mundurową ( mam nadzieję, że cykliczne ) testy sprawnościowe , których inauguracje zaplanowano na 22 maja a finał przewidziano na 03 czerwca występem elity kierownictwa PUCS na stadionie MOSiR w Redzie .
Oczywiście ważny jest odpowiedni doping i zachęta , co akurat jest bardzo istotne aby kolejny slogan "kibice to dodatkowy zawodnik" mial rzeczywisty wymiar i przełożył się na osiągane wyniki.
Jako amatorski komentator sportowy ( nie mylić proszę z Koordynatorem ds sportu ).zachęcam wsztkich kibiców do śledzenia na bieżąco poczynań stadionowych funkcjonariuszy w szczególności elity PUCSu.
Dzisiaj każdy dysponuje smarftonem , zegarkiem i może na bieżąco śledzić wyniki , czy aby nie było wyników olimpijskich na obowiązujących dystansach.

Ostatnia edycja:
Znów nagle jakiś milczek staje się aktywny w błahym temacie, gdy "na tapecie" mamy życiowe sprawy ...

Stąd też i zorganizowane pierwsze od momentu gdy staliśmy się służbą mundurową ( mam nadzieję, że cykliczne ) testy sprawnościowe , których inauguracje zaplanowano na 22 maja a finał przewidziano na 03 czerwca występem elity kierownictwa PUCS na stadionie MOSiR w Redzie .
Jako amatorski komentator sportowy ( nie mylić proszę z Koordynatorem ds sportu ).zachęcam wsztkich kibiców do śledzenia na bieżąco poczynań stadionowych funkcjonariuszy w szczególności elity PUCSu.
Dzisiaj każdy dysponuje smarftonem , zegarkiem i może na bieżąco śledzić wyniki , czy aby nie było wyników olimpijskich na obowiązujących dystansach.
Modlę się do Pana Boga w pierwszej kolejności o świadczenie mieszkaniowe a w drugiej o podobne atrakcje w dolnośląskim UCS - niestety u nas nie mogłaby wystąpić w main evencie największa gwiazda (dosłownie i w przenośni) - jak Naczelnik UCS Rafał (jest cywilem), ale z chęcią pokibicowałbym pewnej pani zastępcy NUC-S i pewnej pani kierowniczce jednego z referatów postępowania celnego.

Modlę się do Pana Boga w pierwszej kolejności o świadczenie mieszkaniowe a w drugiej o podobne atrakcje w dolnośląskim UCS - niestety u nas nie mogłaby wystąpić w main evencie największa gwiazda (dosłownie i w przenośni) - jak Naczelnik UCS Rafał (jest cywilem), ale z chęcią pokibicowałbym pewnej pani zastępcy NUC-S i pewnej pani kierowniczce jednego z referatów postępowania celnego.
Jak zerkniesz do tabeli z "osiągnięciami" to zobaczysz, że 50+ (a tyle ma Naczelnik Rafał) to wymóg jedynie marszobieg na 2 km czyli najważniejsze aby Alzheimer pozwolił wrócić na linię mety

Jak zerkniesz do tabeli z "osiągnięciami" to zobaczysz, że 50+ (a tyle ma Naczelnik Rafał) to wymóg jedynie marszobieg na 2 km czyli najważniejsze aby Alzheimer pozwolił wrócić na linię mety
Widzę że znasz naszego "tłustego kotka", jak wspominałem nic z tego nie będzie bo teraz jest cywilem ale ciekawe ile z tego marszobiegu byłoby marszem a ile biegiem i kiedy wywiesiłby ozór.

Widzę że znasz naszego "tłustego kotka", jak wspominałem nic z tego nie będzie bo teraz jest cywilem ale ciekawe ile z tego marszobiegu byłoby marszem a ile biegiem i kiedy wywiesiłby ozór.
Jeżeli znasz regulamin, to marszobieg jest nie mierzony. Dystans trzeba pokonać. I tak jak @Bień opisał trafić do celu! 😂

Ech, fachowcy...zmieniło się i to już dawno temu:

4 Wytrzymałość Marszobieg na dystansie 2000 m min IV [od 51 lat] Zaliczenieczas wykonania – 20

Natomiast ja chciałbym zwrócić uwagę na to, kogo można zapędzić do egzaminu sprawnościowego w zgodzie z przepisami:

§ 2. 1. Kierownik jednostki organizacyjnej może zarządzić przeprowadzenie badania psychofizjologicznego, testu sprawności fizycznej lub badania psychologicznego w odniesieniu do:1) funkcjonariusza wykonującego czynności, o których mowa w art. 113–117, art. 118 ust. 1–17, art. 119 ust. 1–10,art. 120 ust. 1–6, art. 122–126, art. 127 ust. 1–5, art. 127a ust. 1, 2 i 6–12, art. 128 ust. 1, art. 131 ust. 1, 2 i 5 i art. 133ustawy z dnia 16 listopada 2016 r. o Krajowej Administracji Skarbowej, zwane dalej „czynnościami specjalnymi”,oraz funkcjonariusza przewidzianego do wykonywania tych czynności ‒ na wniosek odpowiednio kierownika komórki, w której pełni służbę funkcjonariusz wykonujący czynności specjalne albo będzie pełnił służbę, wykonując teczynności;2) kierownika komórki, o której mowa w pkt 1 – na wniosek jego bezpośredniego przełożonego, z zastrzeżeniem § 3 pkt 2.

A teraz konia z rzędem temu, kto wskaże mi podstawę prawną egzaminowania funkcjonariuszy np. OC, DŚ, zwykłej realizacji, itp.

źródło: https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20220000379/O/D20220379.pdf

4 Wytrzymałość Marszobieg na dystansie 2000 m min IV [od 51 lat] Zaliczenieczas wykonania – 20

Natomiast ja chciałbym zwrócić uwagę na to, kogo można zapędzić do egzaminu sprawnościowego w zgodzie z przepisami:

§ 2. 1. Kierownik jednostki organizacyjnej może zarządzić przeprowadzenie badania psychofizjologicznego, testu sprawności fizycznej lub badania psychologicznego w odniesieniu do:1) funkcjonariusza wykonującego czynności, o których mowa w art. 113–117, art. 118 ust. 1–17, art. 119 ust. 1–10,art. 120 ust. 1–6, art. 122–126, art. 127 ust. 1–5, art. 127a ust. 1, 2 i 6–12, art. 128 ust. 1, art. 131 ust. 1, 2 i 5 i art. 133ustawy z dnia 16 listopada 2016 r. o Krajowej Administracji Skarbowej, zwane dalej „czynnościami specjalnymi”,oraz funkcjonariusza przewidzianego do wykonywania tych czynności ‒ na wniosek odpowiednio kierownika komórki, w której pełni służbę funkcjonariusz wykonujący czynności specjalne albo będzie pełnił służbę, wykonując teczynności;2) kierownika komórki, o której mowa w pkt 1 – na wniosek jego bezpośredniego przełożonego, z zastrzeżeniem § 3 pkt 2.

A teraz konia z rzędem temu, kto wskaże mi podstawę prawną egzaminowania funkcjonariuszy np. OC, DŚ, zwykłej realizacji, itp.

źródło: https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20220000379/O/D20220379.pdf
Przejść dwa km w 20 minut! Faktycznie nic się nie zmieniło. Zmienić się mógł tylko w czasie 20 minut cel😉

W cytowanym poście powyżej jest link a tam tabelki z normami, poniżej macie link do innej tabelki z normami - dla kandydatów, skąd takie różnice?

2 - 3 miesiące temu spotkałem kolegę ze służby i strasznie się żalił na jakieś tabelki i normy, dopóki tego tu nie wrzuciliście nie wiedziałem o co mu chodziło.

W cytowanym poście powyżej jest link a tam tabelki z normami, poniżej macie link do innej tabelki z normami - dla kandydatów, skąd takie różnice?

2 - 3 miesiące temu spotkałem kolegę ze służby i strasznie się żalił na jakieś tabelki i normy, dopóki tego tu nie wrzuciliście nie wiedziałem o co mu chodziło.
Od kandydatów wymaga się mniej. widocznie sprawność fizyczną daje dopiero Służba😉

Sam sobie odpowiedziałeś. Są osobne tabelki dla obecnych funkcjonariuszy wykonujących "czynności specjalne" (NIE WSZYSTKICH funkcjonariuszy) i dla kandydatów, czyli tych, którzy mają zostać dopiero funkcjonariuszami.
Od kandydatów wymaga się mniej. widocznie sprawność fizyczną daje dopiero Służba😉

Pomijasz fakt, że sprawności fizycznej przepisy wymagają tylko od nielicznej części z nas, a ganianie innych (nie wymienionych w rozporządzeniu) po stadionach, to czysta samowolka przełożonych, która powinna zostać ukrócona, albo powinny zmienić się przepisy.

Ponawiam pytanie:
kto wskaże mi podstawę prawną egzaminowania funkcjonariuszy np. OC, DŚ, zwykłej realizacji, itp., którzy nie wykonują "czynności specjalnych"?

Sam sobie odpowiedziałeś. Są osobne tabelki dla obecnych funkcjonariuszy wykonujących "czynności specjalne" (NIE WSZYSTKICH funkcjonariuszy) i dla kandydatów, czyli tych, którzy mają zostać dopiero funkcjonariuszami.

Pomijasz fakt, że sprawności fizycznej przepisy wymagają tylko od nielicznej części z nas, a ganianie innych (nie wymienionych w rozporządzeniu) po stadionach, to czysta samowolka przełożonych, która powinna zostać ukrócona, albo powinny zmienić się przepisy.

Ponawiam pytanie:
kto wskaże mi podstawę prawną egzaminowania funkcjonariuszy np. OC, DŚ, zwykłej realizacji, itp., którzy nie wykonują "czynności specjalnych"?
A może zaczną wykonywać te czynności? Przecież przebiegłość tej Służby jest nieznana. Dziś tu, jutro tam! Pozdrawiam serdecznie

Back
Do góry