Mechanicy poszukiwani???

grzegorzad

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Po przejrzeniu oferty pracy w Izbie Celnej w Białej Podlaskiej zauważyłem że już są poszukiwani nawet mechanicy samochodowi-do czego to doszło.
Słuchy chodzą że będą osobom przekraczającym granicę rozrządy wymieniać,klocki,tarcze amortyzatory,świece i inne.
A na jedej z zakładek IC B.Podlaska pisze :

Funkcjonariusze Służby Celnej i pracownicy korpusu służby cywilnej zatrudnieni w Izbie Celnej w Białej Podlaskiej, legitymują się głównie wykształceniem wyższym. Wielu z nich podnosi swoje kwalifikacje w toku studiów podyplomowych, aplikacji prawniczych i kursów językowych. Dodatkowo uczestniczą w kursach dokształcających i doskonalących, organizowanych bezpośrednio w Izbie i przez Ministerstwo Finansów. W ramach wzajemnej współpracy i wymiany doświadczeń odbywają się też zajęcia z Policją, Strażą Graniczną i Urzędami Skarbowymi. Utrzymujemy również bieżącą współpracę ze środowiskiem przedsiębiorców, przewoźników i agencji celnych.

Więc o co tak naprawdę chodzi,człowiek z wykształceniem wyższym to już się nie nadaje?Co wy na to??

:(:confused::D:cool:

>>Więc o co tak naprawdę chodzi,człowiek z wykształceniem wyższym to już się nie nadaje?Co wy na to??

No wlasnie. Skladalem dokumenty do tego naboru (mam wykszatalcenie wyższe techniczne) i przyszla odpowiedz nie spelniam wymagan gdyz nie mam ukonczonej szkoly technicznej.... smiech na sali...... po co bylo isc na studia skoro ich dyplom okazuje sie mniej wazny niz siadectwo z technikum......

:)Trzeba było im ze średnim to takich brali,a ty miałeś wyzsze czyli nie teges,i nie spełniasz warunków formalnych.Prote jak sznurek w kieszeni.

A ja jestem baba, z wyższym, i nie technicznym, i mnie na testy wzieli. Nie dostałam się po rozmowie, ale coś tu dziwno, nie?

:)Trzeba było im ze średnim to takich brali,a ty miałeś wyzsze czyli nie teges,i nie spełniasz warunków formalnych.Prote jak sznurek w kieszeni.

No dobra ale skoro mam wyzsze to znaczy ze srednie tez..... chyba ze sie byle i teraz nei trzeba miec sredniego zeby isc na studia.....
NIe jestem z tych co to chodza z glowa w chmurach tylko dlatego ze skonczyli studia, bo to czy ktos je ma czy nie o niczym jeszcze nie swiadczy... chodzi mi tylko o to jaki jest algorytm myslenia osob ktore weryfikuja podania o prace.....

magistrzy

schować dyplomy przy naborze, potem się ujawnicie :)

Cześć. Miło mi że masz wyższe, ale odpowiedz mi na pytanie: czy lewe przednie koło odkręcamy w prawo a prawe tylne w lewo czy na odwrót? Bo w kołach nie zawsze jest powietrze. Albo cos łatwiejszego: Czy zbiornik paliwa we Fiacie Ducato ma 85 lt czy moze mieć 150? A czy Rover rok prod. 1992 skręcony jest kluczami calowymi czy metrycznymi? Gaudeamus Igituur Alleluja.:) He he !

Cześć. Miło mi że masz wyższe, ale odpowiedz mi na pytanie: czy lewe przednie koło odkręcamy w prawo a prawe tylne w lewo czy na odwrót? Bo w kołach nie zawsze jest powietrze. Albo cos łatwiejszego: Czy zbiornik paliwa we Fiacie Ducato ma 85 lt czy moze mieć 150? A czy Rover rok prod. 1992 skręcony jest kluczami calowymi czy metrycznymi? Gaudeamus Igituur Alleluja.:) He he !

Szpilki kół odkręcamy zawsze w lewą stronę a dokręcamy w prawo,widzocznie pomyliło ci się z nakrętkami np.piast kół ,które to maja gwinty lewe i prawe żeby w czasie jazdy się nie odkręciły.
Dla przypomnienia nakrętki z lewoskrętnym gwintem mają zatoczona "faskę" i po tym odróżnisz.
Ad.2 Pojejrzewam że tylko 85 litrów w dodatku są z tworzywa i producent nigdy nie kombinował z zamontowaniem 150litrowego.
Ad3.Rover i inne samochody nie są skręcone kluczami tylko śrubami ,jeśli pochodzi z rynku amerykańskiego to ma gwinty metryczne,klucze tez powinienes odpowiednie posiadać.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz.:D:)

Wiedza techniczna ma się nijak do praktyki, ja pracując na oddziale granicznym po trzech latach służby mogę stwierdzić że znam część trików "turystów", auto to nie igła ale proponuje popróbować zmierzyć się z "fachowcem". Ostatni młody narybek niby wykształcony w temacie widział co jest grane.

Ostatnia edycja:
kolego donpedro72 mysle ze nikt po skonczeniu technikum o profilu mechanicznym nie ma szczegolowej wiedzy na temat sztuczek drobnych przemytnikow....

Back
Do góry