MOTYW-ACJA
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 485
pola,
w większośći stanowisk wystarczy wykształcenie średnie. Zapoznaj się z Ustawą i Rozporządzeniem.
Wyższe (tylko licencjat) - kierownicy, wyższe - eksperci itp.
Dziwi, że przy rekretucacji najczęsciej pada wykształcenie wyższe.
Widać Ustawa i Rozporządzenie było tworzone dla swoich niedouczonych.
Nie chcę się powoływać na rozmowę z MF, gdzie otrzymałem odpowiedź, że niektórzy z wyższym wykształceniem mają zbyt wygórowane ambicje.
Sam nie wiem, czy mnie to wkurzyło czy rozśmieszyło.
Żałuję, że nie weszła Ustawa łącząca Służbę Celną ze Skarbówką.
Przynajmniej ludzie z wyższym wykształceniem na tym by skorzystali.
Kończyłem podyplomowe (podatki). 90% osób było z urzedów skarbowych. Po ukończniu studiów dostawali awans. Podnoszenie kwalifikacji wiąże się z wyższym wynagrodzeniem.
Pamiętam, jak szybko "uruchomiono" studia podyplomowe (niby administracyjno-celne), bo okazało się, że kadrze kierowniczej brak preferowanego wykształcenia: prawo, administracja, ekonomia.
w większośći stanowisk wystarczy wykształcenie średnie. Zapoznaj się z Ustawą i Rozporządzeniem.
Wyższe (tylko licencjat) - kierownicy, wyższe - eksperci itp.
Dziwi, że przy rekretucacji najczęsciej pada wykształcenie wyższe.
Widać Ustawa i Rozporządzenie było tworzone dla swoich niedouczonych.
Nie chcę się powoływać na rozmowę z MF, gdzie otrzymałem odpowiedź, że niektórzy z wyższym wykształceniem mają zbyt wygórowane ambicje.
Sam nie wiem, czy mnie to wkurzyło czy rozśmieszyło.
Żałuję, że nie weszła Ustawa łącząca Służbę Celną ze Skarbówką.
Przynajmniej ludzie z wyższym wykształceniem na tym by skorzystali.
Kończyłem podyplomowe (podatki). 90% osób było z urzedów skarbowych. Po ukończniu studiów dostawali awans. Podnoszenie kwalifikacji wiąże się z wyższym wynagrodzeniem.
Pamiętam, jak szybko "uruchomiono" studia podyplomowe (niby administracyjno-celne), bo okazało się, że kadrze kierowniczej brak preferowanego wykształcenia: prawo, administracja, ekonomia.
Ostatnia edycja: