Matura ;)

pola,
w większośći stanowisk wystarczy wykształcenie średnie. Zapoznaj się z Ustawą i Rozporządzeniem.
Wyższe (tylko licencjat) - kierownicy, wyższe - eksperci itp.
Dziwi, że przy rekretucacji najczęsciej pada wykształcenie wyższe.
Widać Ustawa i Rozporządzenie było tworzone dla swoich niedouczonych.
Nie chcę się powoływać na rozmowę z MF, gdzie otrzymałem odpowiedź, że niektórzy z wyższym wykształceniem mają zbyt wygórowane ambicje.
Sam nie wiem, czy mnie to wkurzyło czy rozśmieszyło.
Żałuję, że nie weszła Ustawa łącząca Służbę Celną ze Skarbówką.
Przynajmniej ludzie z wyższym wykształceniem na tym by skorzystali.
Kończyłem podyplomowe (podatki). 90% osób było z urzedów skarbowych. Po ukończniu studiów dostawali awans. Podnoszenie kwalifikacji wiąże się z wyższym wynagrodzeniem.
Pamiętam, jak szybko "uruchomiono" studia podyplomowe (niby administracyjno-celne), bo okazało się, że kadrze kierowniczej brak preferowanego wykształcenia: prawo, administracja, ekonomia.

Ostatnia edycja:
Był sprzeciw wobec połącznie pewnie dlatego, że jak obecnie piszemy na forum jakoś wielu spośród inspektorów i innych gadów nie posiada nawet matury. Teraz są jasne motywy takich posunięć. Cóż, dla nas to teraz nic nie znaczy. Przewartościowywać będą pewnie właśnie te osoby. Tak przynajmniej być powinno. Z doświadczenia wiem, że nie zawsze logika idzie w parze z rzeczywistością. Nie wiem dlaczego ja i moi współpracownicy denerwujemy się tym wartościowaniem. To chyba nic nie da. Kto zna moje wypowiedzi to wie, że w przypadku stopni byłam nawet niepoprawną optymistką. Obecnie ogarnął mnie pesymizm. Moi przełożeni są aroganccy i niekonpetentni. Mają nas za idiotow. Mobbing w powietrzu. Kto powie cokolwiek jest na cenzurowanym. Chyba musimy zadzialać w tych sprawach, bo jest, jak mówią niektórzy "smieszno i straszno". A, zapomniałam, napisałam oczywiście wniosek rekrutacyjny. I co. Mam kolejne wstęty. Pozdrawiam Helena. Przykro mi, że tak mało osob składa pisma. Pewnie wielu jest zadowolonych.

W sarbówkach mieli okres przejściowy na uzupełnienie wykształcenia ,a tu co rozporzadzenie ukazało sie 18 maja 2010 najblizszy termin matury to maj 2011,nie wiem czy to też nie jast temat na wokandę.

Jakiś problem ! Zabrakło kasy na uzupełnienie
wykształcenia i to teraz przed wyrównaniem
całorocznego należnego doczesnego !

chcę przypomnieć, że egzamin dojrzałości potocznie nazywany matura, nie jest żadnym tytułem zawodowym, nie bardzo rozumiem dlaczego osoby, które, nie posiadają tzw matury nie mogą dalej sprawować funkcji zastępcy kierownika zmiany,wymyślanie zjawiska braku wykształcenia średniego przez brak świadectwa dojrzałości jest nadinterpretacją i łamaniem prawa.

a, co tam matura ma do rzeczy , jak facet odprawia (czasem bdb i wzorowo ) od 20 lat, kpicie czy co ? Mieliśmy w tym kraju prezydenta bez magisterium , co by nie pisać chyba, to zdecydowanie najlepszy i najmniej anachroniczny z dotychczasowych, u nas nie mógłby być nawet kierownikiem zmiany w 15 osobowym oc w pcimu dolnym z jednym oglem dziennie. Uważacie ,że to normalne?

Back
Do góry