Matura ;)

kym

Użytkownik
Punkty reakcji
25
W Białej Podlaskiej stach........ co się okazało: mł. eksperci, eksperci, st. specjaliści....brak świadectwa dojrzałości hehe, niestety nikt nie wziął tego kryterium pod uwagę, czyli........pewnie będą zmiany w wartościowaniu, ale porażka....

A czasem nie ma takiego zapisu wrozporządzeniu że średnie bez matury to tylko mł. specjalista; matura to od specjalisty do mł.eksperta a na eksperta w górę to trzeba mieć wyższe 1 stopnia(lic.,inż).(no przepraszam od z-cy naczelnika trzeba mieć wyższe 2 stopnia(mgr). lub jednolite magisterskie ale to nie moja półka). Jak będę miał czas to znajdę tekst źródłowy.

Ostatnia edycja:
Matura od st.specjalisty do mł eksperta,a tak nawiasem mówiąc to do czego ona jest potrzebna.bez przesady jak ktoś ma w głowie nasrane to dawno juz by w cle nie pracował

A czasem nie ma takiego zapisu wrozporządzeniu że średnie bez matury to tylko mł. specjalista; matura to od specjalisty do mł.eksperta a na eksperta w górę to trzeba mieć wyższe 1 szt.(no przepraszam od z-cy naczelnika trzeba mieć wyższe 2 szt. lub jednolite magisterskie ale to nie moja półka). Jak będę miał czas to znajdę tekst źródłowy.

a ilu będzie młodszych specjalistów z maturą, studiami i podyplomówką???ze stażem w SC i z dużym doświadczeniem, kto wie???
Czy to ofiary systemu, ogólne ofiary losu, czy inteligentni, ambitni ludzie bez placów?

o - i to jest dobre pytanie do jaśnie nam panującego, które powinien mu zadać rzetelny dziennikarz robiący wywiad

a kolejne pytanie winno brzmieć - a dlaczego tacy ludzie są przez szefa wykorzystywani do najprostszych zadań na najniższych stanowiskach, a dużo trudniejsze w/g pana wartościowania wykonywać mają ludzie o niższych kwalifikacjach - to jest beztroska łagodnie mówiąc, która może budżet sporo kosztować i która w poważnej instytucji wywoła kwasy wpływające na jej funkcjonowanie

Ostatnia edycja:
szukanie na siłę oszczędności,masz maturę to masz stanowisko specjalisty pomimo że byłeś wiele lat inspektorem,nie masz matury to spadaj na stanowisko młodszego specjalisty,a może ktoś zweryfikuje dyplomy uczelni naczelników,kierowników w trybie zaocznym 3 letnie magisterskie z klucza partyjnego/trzyletnia szkoła nauk polityczny/ i przyjrzy się ich chamstwu i prostactwu.

masz studia(dzienne), masz podyplomowe(specjalistyczne...zla nazwa) masz starz w cle duzy ,ok to jestes specjalista ...tez...dla dobra SC...tez!!!

masz studia(dzienne), masz podyplomowe(specjalistyczne...zla nazwa) masz starz w cle duzy ,ok to jestes specjalista ...tez...dla dobra SC...tez!!!

Trochę zabawnie to wygląda jak się ktoś wymądrza o wykształceniu, studiach dziennych, podyplomowych, specjalistycznych itd.
a staż pisze przez eRZet. Sami z siebie robimy bandę matołów, z którymi nie ma oczym dyskutować tylko trzymać za pusty łeb. Taka prawda.

Przewartościowanie

Podobno Izby dostaly za malo pieniedzy i mają za duzo ekspertów na ta ilosć pieniędzy.
Mają obnizac stanowiska. Slyszeliscie o tym?

Tak, mają obniżac st.speców na speców, a speców na mł.speców. Młodszym specom nie zabiorą stanowiska, więc mają im nie wypłacać 3-procentówki. A eksperci musza zostać.

Plotki. Plotki. Plotki?

Jak można komuś obniżyć stanowisko skoro kilka tygodni temu został zapoznany ze swoim stanowiskiem. Która Izba tworzy takie mądrości?

Pewnie każda, zapoznano funkcjonariuszy z opisem stanowiska, na którym ewentualnie będzie pracował ;). Widział ktoś na tym opisie swoje nazwisko? ja osobiście nie, jedynie na dole nazwisko napisane długopisem przez kierownika (to taka informacja komu pokazać ten wydruk z wartościowania), ponieważ inny spec ma inne zadania hehe, ale też spec, ponieważ mieści się w specowych widelkach

U mnie każdy dostał kartę z opisem stanowiska.
W pozycji - KWALIFIKACJE:

.............................................................................
Pustka. Totalna pustka.
Na dole imię i nazwisko - i podpis, że się zapoznałeś z opisem.
Zgłosiłem uwagi do Zespołu Lokalnego.
Otrzymałem odpowiedź, tak jak każdy w moim przypadku:
Informuję......
"W wyniku dokonanej analizy Zespół ustalił, iż w/w projekt został wykonany bez błędów formalnych i merytorycznych, zgodnie z treścią Zarządzenia nr 43 Ministra Finansów z dnia 18 października 2010 r."

Ostatnia edycja:
U mnie każdy dostał kartę z opisem stanowiska.
W pozycji - KWALIFIKACJE:

.............................................................................

u nas wpisali wyksztłcenie jakie powinno być

np.do C1 wystarczy srednie, i nie ma to nic wspólnego z wykształceniem jakie ma dany funkcjonariusz

Back
Do góry