Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W Pomorskiej IAS propozycji nie dostało 206 osób. Jest to informacja na dzień 01.06.2017. Z dawnej AP 94 osoby, z dawnego UKS 32 osoby i z dawnej IC 80 osób. W tym są osoby z artykułu 144 ustawy o KAS - ci się przyznali i ci co nie złożyli oświadczeń. Wśród osób, które nie otrzymały propozycji, są też osoby posiadające uprawnienia emerytalne lub takie, które uprawnienia te nabędą do dnia 31 sierpnia. I trzecia kategoria, to ci, co do których DIAS podjął osobiście decyzje o nie przedstawieniu propozycji. Dopiero uwzględnienie tych kategorii pokaże nam prawdziwy stosunek reformy do naszej służby. Dodam jeszcze, że procentowo z dawnej Izby Skarbowej w Gdańsku propozycji nie otrzymało 4% zatrudnionych, w UKS 10%, a z dawnej Izby Celnej 8% zatrudnionych. Nie wiem jak wyglądają dane dla innych izb. Naszym zadaniem jest walka o niesłusznie zwolnionych, o ucywilnionych i w inny sposób skrzywdzonych wprowadzeniem KAS. Jednak warunek jest jeden - osoba skrzywdzona musi chcieć walczyć o siebie, a związek udzieli tej osobie stosownej pomocy.
Jak już pisałem wielokrotnie na forum - działania związku i nasze osobiste muszą być zgodne z prawem i tego samego będziemy wymagać od SKAS. Bo nawet prawo stanowione obecnie, choć ułomne, też jest łamane
Mam pytanie: ile razy jako członej zespołu powołanego przez DIAS był pan za ucywilnieniem funkcjonariusza
Dodam jeszcze, że procentowo z dawnej Izby Skarbowej w Gdańsku propozycji nie otrzymało 4% zatrudnionych, w UKS 10%, a z dawnej Izby Celnej 8% zatrudnionych.
A może tak trochę empatii, Kolego ANIOŁu ?!
W mojej, przedstawiciele WSZYSTKICH ZZ (także cywilnych) byli przeciw ucywilnieniu !!!
Nie wierzę, że śmiesz wypowiadać podobną sugestię ...