List SSC do f.c. wydany po tym jak oświadczył, że nie uruchomi podwyżek w 2009r.

list do ludu pracującego

nadzieja jak widać tli się w wielkoduszności naszego szefa i "nagłej" ofensywie Federacji. wołają przecież wspólnie w trosce o was - bierzcie co dają bo pożałujecie.
zwalają teraz winę na tych co śmieli upominać się o swoje codzienne prawa, o profesjonalną ustawę, o codzienny byt materialny.
szybciej, szybciej bo kasy nie dostaniecie.
nie odzywać się bo emerytury przepadną.
tak oto bubelek legislacyjny forsowany aby uratować towarzystwo wzajemnej adoracji przed odpowiedzialnością za stan obecny, przepycha się w interesie układu "oficerów" , a reszcie pozostawia pretensje do zz dzięki którym głośno udało się nasze oczekiwania postawić na forum publicznym.

skąd my to znamy ?

Kapica ostatni list

Oby rzeczywiście był to pożegnalny list pana K.Bo kolejnych bezczelnych kłamstw nie chce mi się czytać.Ten pan nie zdaje sprawy z tego jaki jest żałosny w swoim zaślepieniu..

Ostatnia edycja:
Masz rację fisher. A już sie dawał do dymisji, jak go opie... WR ze działa niepolitycznie - tak jaskólki ćwierkały w Szczecinie.
Federacja - naiwna federacja. Służbowe i tylko służbowe działanie.

List napisany w pośpiechu na poziomie mojego chrześniaka z Gimnazjum. Sporo błędów interpunkcyjnych, fatalna składnia, brak akapitów.
Zawartość merytoryczna żadna. Po co ten list?
Do wi dze nia szefie.

Nie liczłbym na to, iż jest to pożegnalny list SSC :D !
Wojna 'BANDY CZWORGA" ( określenie zaczerpnięte z obecnej kampanii wyborczej J.Korwin Mikke) kontra SC ciągle trwa,przybiera znacznie na sile, przynajmniej są takie symptomy.List jest oznaką jeno ,że KTOŚ zaniepokoił się, stwierdził, iż zaczyna palić się grunt pod nogami.Tam gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą, że aż świszczy.A nikt nie chce być kozłem ofiarnym chwili - poświęconym dla dobra sprawy :confused: !
Wszak szczyty i salony były tuż,tuż ... Widoki były świetlane.​

Wiemy, że SSC namiętnie czyta forum, dlatego zwrócę się bezpośrednio do Ministra.
Szanowny Panie Ministrze.

napisał Pan:"Projekt mieliśmy gotowy w połowie października. Jednak na wniosek ZZ Celnicy PL ... sprawa projektu ustawy była dokładnie i szczegółowo wyjaśniana w KPRM i ostatecznie dopiero 8 grudnia RM przyjęła projekt ustawy o SC."

Proszę przejrzeć dokumenty w BIP. Dla ułatwienia przypomnę, że w listopadzie 08r szereg organów i instytucji składało uwagi do projektu w żaden sposób niezwiązane z naszymi. Nadto nie reagował Pan na te uwagi i były one powielane przez te organy. Również RCL sprowadzał Pana na ziemię.
Podkreślam, że uwagi te nie miały nic wspólnego z przedłożonymi przez nasz Związek.

O czym więc Pan pisze w tym akapicie swojego listu?
Apelujemy do Pana. Opracowany skrupulatnie PR, zmierzający do obciążenia ZZ brakiem podwyżek w br. już dawno legł w gruzach. Niech Pan w to dalej nie brnie, bo kompromituje Pan coraz bardziej urząd, który Pan sprawuje.

Wg info z oficjalnej strony KPRM projekt został przyjęty 2 grudnia a nie 8 grudnia.

Nadto projekt był poddany pierwszemu czytaniu w dniu 7 stycznia a nie 17 grudnia.

Nadto pisze Pan, że omówił Pan datę wejścia w życie ustawy z Ministrem Rostowskim. Pisze Pan, że razem wpłyniecie na proces legislacyjny, tak aby ustawa weszła w życie z dniem 1 września br.

Panie Ministrze.
Powyższe oznacza, że ustawa o SC winna być opublikowana w Dzienniku Ustaw w dniu, w którym sygnował Pan list/odezwę do funkcjonariuszy i pracowników, czyli w dniu 1 czerwca.

Błagam Pana, proszę zachować resztki szacunku dla urzędu, który Panu powierzono.
Nawet jeżeli użył Pan niefortunnie niewłaściwego sformułowania, to i tak wszyscy dobrze wiemy, że nie jest możliwe opublikowanie w DZ.U. tej ustawy w terminie do 1 września. Jest to po prostu niewykonalne z przyczyn obiektywnych o czym Pan doskonale wie, jednak postanowił Pan nadal przedstawiać środowisku pracowniczemu tę oczywistą nieprawdę.
W jakim celu, w dalszym ciągu kompromituje Pan swój urząd a przez to naszą formację?

Ostatnia edycja:
A CO Z ZALEGLYMI PIENIEDZMI MIALY BYC W 3 TYGODNIE WYPLACONE PANIE MINISTRZE ? jak tak mozna ? CZY SLOWO UCZCIWOSC COS W TYM KRAJU JESZCZE ZNACZY ?

Wstyd

Szefie, wstyd.
Proszę nie zapominać, że funkcjonariusze SC to w większości wysoko wykwalifikowani specjaliści i na pewno nie dadzą się ślepo wmanewrować w Pana gierki i nie uwierzą w Pana obietnice bez pokrycia. To przykre, że ceni nas Pan tak nisko, a siebie niestety PRZECENIA. :cool:

Panie Szefie Służby Celnej!

Mielisy WSZYSCY dostać podwyżki od stycznia 2009...

Nikomu nie przyszło do głowy, żeby od ludzi którzy sa naszymi zwierzchnikami (Pan+Premier-min.finansów) żądać potwierdzenia tych słów na jakis papierkach... mierzylismy Was naszą miarą - honoru i uczciwości...

Wymanewrowaliście nas (doły) i wmówiliście że "to nie od stycznia" tylko od wejścia ustawy w życie.

Teraz szykuje się "na świętego nigdy"...
dlaczego znowu kłamiecie?! I tak już MF powinien nam "wisieć" za okres od stycznia 2009!

CZY MAMY ROZUMIEC, ZE CI CO NAMI RZĄDZĄ MAJA KRĘGOSŁUP MORALNY WŁASCICIELA PODRZEDNEGO KOMISU Z KRADZONYM SPRZĘTEM rtv?!

W S T Y D I H A Ń B A !

Już niedługo im za to podziękujemy...! Ludzie na granicy są baaaardzo wk...ni!!!! Poziom zniesmaczenia sięga zenitu...! A gdy czara goryczy się przeleje, powróci styczniowa fala...! Granica staje i ... resztę niech szef sobie sam dopowie! Szanowne Koleżanki i Koledzy, możecie, jak zawsze liczyć na wschód... Ci z nas, co chcą coś zmienić i powalczyć o swój honor i lepszy byt, kolejny raz podniosą się ze zgliszczy i pokażą jakie wartości są dla nich najważniejsze- honor, szacunek.

Ostatnia edycja:
Piękne słowa - honor,szacunek ... - dla drugiej osoby.Bez obrazy, na jakim Ty świecie żyjesz.Może na Wschodnich Pastwiskach, żelazne krowy rządzą ! W świecie mnie otaczającym, powiedzmy w promieniu 100 km rządzą przestraszone persony, które reprezentują sobą zero inwencji, zero samodzielności, zero własnej inicjatywy.W obliczu obecnej kampanii wyborczej wolą być petentami miejscowych kacyków - dzisiejszych' możnowładców, w kolejce np. po sztandar IC :confused:.Owszem sztandar rzecz ważna, powiedziałbym więcej sprawa prestiżowa.Tylko jak to się ma do dnia dzisiejszego przeciętnego Celnika.Co f.c ma odpowiedzieć swoim dzieciom na retoryczne pytania, typu Tata,Mama dlaczego ! ... jest tak do d ... ? Dlaczego ogólnoświatowy kryzys nas nie dotyka,a jest tak żle.DLaczego ... ?
I co mam powiedzieć p.JK jest Be, ale ZZ są cacy, mają na to oko, ZJEDNOCZENI , ZWARCI nie pozwolą na nic złego !!!
Siebie, jak siebie - ale własnych bliżnich nie będę oszukiwał !
walczą o

A dlaczego nie wierzysz w słowa -honor i szacunek...?A jak myślisz, dlaczego wschód ponownie chce zawalczyć o swoje prawa i o to co nam wszystkim obiecano? Bo wiekszośc ludzi tam pracujących posiada resztki honoru i nie da się tak łatwo kolejny raz oszukać, to nie może trwać kolejnych dziesięciu lat...albo "wóz, albo przewóz". Co mamy do stracenia...nic! Tylko szkoda, że niektórzy mają to wszystko w d..e! Może to dla Ciebie jest śmieszne, ale Ja mam honor i szanuję tych, którzy mnie szanują i to dla nich i dla siebie mogę jeszcze raz spróbować powalczyć o lepsze jutro...!:)

Dla SSC ustawa to być albo nie być. Dlatego posuwa się nawet do szantażu, że bez ustawy podwyżki nie mogą być uruchomione. Jeżeli ustawa wejdzie, to SSC zostanie dożywotnim generałem z wszystkimi wynikającymi z tego faktu gratyfikacjami. Jeżeli ustawa nie wejdzie za jego kadencji - odejdzie w niebyt jak wszyscy poprzednicy. Ustawa w obecnej postaci utworzy kastę oficerów mających wszelkie możliwe przywileje i utworzy też kastę szaraczków, przeznaczonych do "orki". Przeżyłem już kilku szefów SC (wcześniej GUC) i tak źle jeszcze nie było. My, celnicy, mamy jakiegoś dziwnego pecha do naszych "najwyższych".

Back
Do góry