No nie wiem, ja bym może poczekał na jakieś pierwsze ruchy. Na jakieś informacje, jak widzi naszą służbę, jakie zmiany chce przeforsować...
Okazał bym przynajmniej minimum przyzwoitości, wykazując choć odrobinę dobrej woli. Słowem, dajmy mu szansę. Choćby po to, by z czystym sumieniem powiedzieć że nic się nie zmieniło...
Wiem, czasem byłem złośliwy, czasem wręcz drwiłem, ale teraz, dla odmiany, piszę poważnie.
Może jest to warte odrobiny rozwagi ?
Wiecie... ja około dwudziestu lat temu - nie pamiętam dokładnie ile, ale były to czasu internetu na uczelni - w domach raczej modemów nie było
, , dostałem od znajomego z USA takie zdjęcie (mniej więcej takie)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Martian_face_viking.jpg
Dla mnie był to dowód, że na Marsie istniało inteligentne życie - no taką twarz zrobić ?
Lubiłem też piwo marki 10,5 oraz, Warkę Strong.
Obecnie mam wiele dokładnych zdjęć tamtego rejonu, wiem że to naturalna formacja skalna - ba, nawet zgłębiłem w międzyczasie tajniki obróbki zdjęć cyfrowych, robionych przez sondy (wiecie, kompresja, przesyłanie, szumy i te sprawy - fascynujący temat
).
Jeśli chodzi o piwo, obecnie preferuję piwa regionalne, warzone często w browarach otwartych (restauracje czy puby), oraz czeskie lub słowackie ciemne...
Panie i Panowie, ludzie się zmieniają, podejmują decyzje i dokonują oceny na podstawie dostępnych danych. Nie ferujmy wyroków na podstawie tego co było kiedyś. W międzyczasie okazaliśmy się służbą silną (mimo wszystko), radzącą sobie z postawionymi zdaniami, ale także potrafiącą zawalczyć o swoje. Nie skreślajmy człowieka bez dania mu szansy na jakikolwiek ruch.
ps. mario79, żyjemy w takim kraju, jaki potrafiliśmy stworzyć, jaki wywalczyliśmy dla siebie - słowem, możemy mieć pretensję tylko do samych siebie.