List otwarty do wszystkich zainteresowanych protestem

• Thread starter Thread starter zfrustrowana celniczka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
cyt."niejasnej drogi awansowej w całej Służbie Celnej (awanse średnio co 6-8 lat)", gdzie tak jest , bo chyba nie u nas na wschodzie, ostatni swój awans miałem 10 lat temu, a są f.c, którzy NIGDY w swojej karierze zawodowej nie otrzymali awansu , a pracuja 12-14 lat i CO WY NA TO, a zap....ą jak osły, oraja za trzech i są super doświadczonymi f.c. od wszystkiego, znaja sie na kwitach, jak mało kto i tak ich docenia nasze szefostwo, wk..a m nie taka polityka..!!!!!!!!!!! :x

Cierpliwość

Musimy walczyć i nie poddawać się. Co do Siwego niestety miałem rację. Albo nie wiedział co ma mówić albo nie na temat i nie wszystko. Skoro "doły" to wszystko zorganizowały niech "doły" wreszcie wystawią porządnego przedstawiciela.

Anonymous napisał:
dobry, tylko z uporem maniaka bede powtarzac, ze dla ludzi nie zrozumiale jest "brak ochrony prawnej" moim zdaniem to trzeba rozwinac, opisac,.
Zgadzam się, moim zdaniem zmiana w ustawie powinna być na pierwszym miejscu oraz dokładnie wyjaśnione o co chodzi z tą ochroną prawną, bo normalni ludzie nie wierzą, że w >państwie prawa< można być skazanym przed prawomocnym wyrokiem sądu, a przecież zwolnienie dyscyplinarne jest wyrokiem pracodawcy! Najbardziej boli mnie, że w TVN24 cały czas podają w pasku, że celnicy chcą pieniędzy. Reszta listu ok, zwięźle, na temat i prostym językiem - tak trzymać.

WKLEJAJCIE POWYżSZY TEKST I WYSYłAJCIE GDZIE TYLKO SIę DA DO RADIA PRASY TELEWIZJI. WYSYłAJCIE DO SWOICH LOKALNYCH GAZET CZY ROZGłOśNI NIECH MAłE MEDIA TEż TO DOSTANą. WłAśNIE ROZSYłAM TO DO WSZYSTKICH MEDIóW LOKALNYCH W łODZI. ZASYPMY ICH TYM

Dobry tekst.
Do unijnych mediów (lub organów) proponuję również poniższy :

Dear Sir or Madam,

this note is about situation on East Union borders:

Polish customs officers have been protesting against finansial and legal conditions of their work since October last year.
Polish Authorities couldnt (or do not want to) deal with that. They do not seem to be interested in that.

Polish borders are Union borders.

The question is:
Does European Union know about situation on the east borders?

polish customs officer

Trzeba zainteresować Unię, na naszą słodką władzę raczej nie można liczyć.

Jeśli ktoś widzi jakieś błędy to proszę o szybką korektę.

No, a jeśli ktoś zna francuski lub niemiecki... wysilcie się ociupinkę. Napiszcie! Wyślijcie! Opublikujcie tu! Reszta się dołączy!

Oto niektóre adresy gdzie mozna zacząć uderzać:
Komisja Europejska:
oib-info@ec.europa.eu <oib-info@ec.europa.eu>
Można załączyć podrasowany apel sfrustowanej.
Ja wysłałam maila bez apelu :(
Można do nich pisać po polsku.

Można też zbombardować zachodnie gazetki np:
The independent (UK): To stronka, musicie wpisać www
independent.co.uk/service/contact-us-759589.html

albo:
Information Commissioner's Oficce(UK) - też www-
ico.gov.uk/Global/contact_us.aspx

albo inne.
Poszperajcie też wy i podajcie na forum adresy.

I wysyłajcie maile!

Back
Do góry