Lord Farquaad
J.cek Kapica generał inspektor sekretarz stanu głównodowodzący.
w mojej ulubionej izbie faworyzowanej przez szefa (nagroda 31.000) ubyło od likwidacji granic 200 etatów; zwolnienia, odejścia , zgony, emerytury.
Zastanawiam się dlaczego nadal jest taka sama ilość funkcyjnych z korpusów różnych.dyrektorów naczelników kierowników, urzędów ,oddziałów itd itp
Czy utrzymywanie tylu stanowisk zastępców dyrektora jest zasadne ?
Dodatkowo tworzy to problemy polegające na wymyslaniu roboty przez ww. jakieś poczty sztandarowe, dziady na rynkach a jak wynika z dzisiejszego ekspresu ulubionej gazety służby celnej na giełdzie oficjalnie handluje sie towarami bez akcyzy.
Po co było organizować konkursy np. na stanowisko naczelnika wydziału prawnego w izbie gdy inż. Kawecki ekspert w zakresie prawa może bez uszczerbku dla swoich zadań objąć kierowanie tym wydziałem.
Byłaby krótsza droga związana z podejmowaniem decyzji bo tylko zastępca i dyrektor.
Wszak jak wynika z danych statystycznych ubyło na przestrzeni ostatnich lat ok.200 osób a opowiadanie SSC o nowych zadaniach wywołuje zajady ze śmiechu.
Tusk i ten z Naszego Dziennika chyba niespecjalnie wie o czym piszemy.
Trzeba ostrzec bo wypali wszystkie cygara.
1/ student ekonomii i podyplomowych studiów, ale z eksternistycznym kursem celnym???
2/dziennikarz ???
3/ śmieja się w łodzi, że żukiem woził kanapki, firma nieustające pasmo sukcesów, chyba splajtowała ???
4/ doradca Bujaka, chyba najsmiesniejszego prezesa GUC, w mojej klasyfikacji zaraz po Sekule w rozumieniu prblemów cła, kto doradzał J.cek K.??? doradca to brzmi dumnei.
5/ dyrektor w agencji celnej, ta agencja to niejedno ma za uszami, Zrobił tam karierę ??? Pracownik najemny zwolniony po likwidacji granic???
6/dyrektor bez kursu i bez jakiejkolwiek sensownej scieżki zawodowej ???
7/ ssc bo jak Dominik zobaczył bajzel wprowadzany przez ww. to oddał interes po 2 miesiąch???
8/ ciekawe kto wylansował ww. specjalistę od cateringu, pewnie Bujak ???
9/ nieustające pasmo sukcesów:
-ustawa hazardowa
-wartościowanie
-korpusy (tu trzeba przyznac generał jak ta lala), kompania honorowa z urzędasów,
-grusza
-pieniądze na zagospodarowanie, funkcjonariusze nie wychodza z sądów, budżet zajmuje czas sędziom i płaci adwokatom???
10/ nagrody dla mojej ulubionej pani Doroty, nagrody w kryzysie za kontakty z prasą
11/ konkursy dyrektorskie, szczególnie ten z Gdyni od ŚP Pani Krystyny Chojnackiej, z Łodzi od Expressu, Poznania ???
Tak sobie napisałem i proponuje w takiej pigułce wysłać do Tuska i tego Dziennika bo nie wiedzą co czynia dla bezpieczeństwa tego kraju.
trzeba wszystkich ostrzec bo jak on weźmie się za bezpieczeństwo to obawiam się, że będzie gorzej niż jest teraz na Ukrainie.