kto komu na złość...?

• Thread starter Thread starter iwo1983
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Temat może i dziwny,ale z punktu widzenia "Świeżaka" dosyć ciekawy...
Jaka jest sytuacja na granicy (Gronowo) każdy wie-niby aut mało ale trochę trzeba sobie postać... opieszałość Celników? Możliwe...
Zastanawia mnie jednak jedna rzecz... byłem już świadkiem niejednej "sprzeczki" Podróżny-Celnik powodowanej dłuuugim czasem oczekiwania na odprawę i nadal nie mogę pojąć mentalności tych ludzi, którzy wręcz codziennie stoją na dojeździe- niemal codziennie artykułują swoje "żale" podczas odprawy.... Nic to nie ułatwia, a wręcz przeciwnie... BKS murowany...
Po co to? Na co to?:confused:

Hm Ty to chyba swieza krew? zaczniecie szybciej odprawiac skoncza sie sprzeczki proste :) swoja droga swiezak moglbys sie wypowiedziec jak Ci sie podoba w pracy

szybciej? 35min na 2 lub 3 pasie to chyba nie dużo... jak się oczywiście chce sprawdzić dokładnie... takie jest moje zdanie....

Co do samej pracy,to... pożyjemy zobaczymy... grunt,to robić swoje...

Widze, ze jestes troche rozczarowany ta praca nie dobrze ! 35min na jedno auto to nie duzo? ;-) w sumie kiedys bylo dluzej, ale kiedys szla faja. Teraz idzie, ale po zielonym, ale Ty raczej na nim nie staniesz chyba, ze na chwile, i wtedy kiedys bedziesz mogl ;)

rozczarowany? bynajmniej...rewelacji się nie spodziewałem,ale tak na prawdę...każda nowa osoba przychodząca do pracy na granicę nie ma bliższego i większego poglądu nt. tej pracy (chyba,że z opowieści brata...).
To nie sceptycyzm tylko realizm... masz swoje zadanie i je wykonujesz-w pierwszym rzędzie dla kasy (wypłata), w drugim dla interesu Państwa...that's all ;);)

Hm korzystajac z pelnej anonimowosci tego forum zapytam ile Wam dali na starcie?

ok. @@%) + dodatek za stopień

widze, ze wam pensje troche urosly no i dobrze takze patrz kolega na rece bo uwierz na slowo oni patrza i jak sie pobrudzisz to kierownik bedzie pierwszy ktory sie o tym dowie ;-)znam troche starych coli i wiem jak jest na tym przejsciu zreszta sam sie przekonasz trzymaj sie z mlodymi a starych w dupie, bo pociagna Cie za soba ;-) napisz za pol roku czy mialem racje, a wy starzy mozecie sobie pisac co chcecie

2,3 pas nie sluzy do szybkiego odprawiania "gosci" a jezeli nie odpowiada czekanie zapraszamy na zielony i na BKS czyli poczekasz sobie 30 min w kolejce do przejscia + przed BKS i w srodku wiec nie pisz takich rzeczy ze czekasz tak dlugo. A odprawe trzeba przeprowadzic zerelnie. A jezeli ktos jezdzi 2x dziennie wiec jak poczeka sobie 0,5h to jeszcze nawet sobie moze pospac. I jak dobrze macie nawet spac wam sie pozwalaja :)

Ostatnia edycja:
Back
Do góry