Kontrola szczegółowa pojazdu

'Bez uszczerbku dla kontroli celnej" to taki magiczny ustawowy zwrot typu "sezamie otwórz się", tzn. zawsze można zajrzeć nawet aplikantowi, u Was posterunkowemu :) A tak na marginesie, po co ludzie tyle tu jadu? Nie tylko funkowi daje się upomnienia. Jasne, że funek to jakś rękojmia praworządności, ale nie znaczy, że jest świętą krową. Panie Dorja, wywalili Pana?

To słynne podejście do prawa w służbach :) Jak obywatela, to mu wykład i mandat za cokolwiek. Samemu jednak już podejście do prawa bardziej relatywistyczne - niby nie można a wszyscy.... a ponadto kto mi co zrobi jak ja jestem policja. I do tego służbowa legitymacja, która u kolegów pozwala wyjść bez bez opresji, w szczególności na drodze. Wszak jak zwykłego obywatela się namierzy za przekroczenie prędkości o 1/3 to to bandyta w aucie i bez mandatu ni rusz, jak mi celnikowi każe płacić - to policjant jest taboret. Kali kraść krowę.....

Mam kuzyna i z paroma osobami do czynienia i ze służby takiej, czy innej - to mnie już nie dziwi.

Moralność według Kalego ;);)
"Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy (...) to jest zły uczynek (...). Dobry, to jak Kali zabrać komu krowy."

Back
Do góry