Konkurs na Dyrektora Izby Celnej w Białej Podlaskiej

• Thread starter Thread starter bizz
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
B

bizz

Gość
W dniu 19.05.2008 r. na stronie internetowej bip Minister Finansów ogłosił konkurs na dyrektora Naszej Izby! Jestem ciekawy jakie kandydatury przystąpią do konkursu? Mam kilka typów np. Naczelnik z Białej. Ale ciekawy jestem kto ten konkurs wygra? Zapewne jakiś niespodziewany " czarny koń":)

Ważne żeby został ktoś kompetentny, a nie teraźniejsza klika.
Naczelnik IC BP mógłby być na pewno jest kompetentny i oddany służbie a nie kolesiom (w końcu to element napływowy a nie tubylec z Terespola czy Białej).
Z tym że nie bardzo on pasuje p.o. zastępcy dyrektora (wiadomo któremu) i istnieje duże prawdopodobieństwo że zechcą go jak najszybciej zniszczyć.

Kolego DTZka mówisz żeby dyrektorem został ktroś kompetentny a nie teraźniejszy!
Natomaist mnie nie interesuje kto zostanie, ale co nowy dyro zaoferuje szeregowym pracownikom, jakie traktowanie, zrozumienie jaką ściężkę kariery.
Wskazujesz Naczelnika UC B.P. który jest kompetenty i oddany służbie, a ja ci zadam prostę pytanię dlaczego został naczelnikem (skąd się wziął?, przecież naczelnikeim nie zostaje człowiek z nikąd, bez powiązań, konkursu na naczelnika nie było!) następne pytanię mogę zadać na temat jego kompetencji (chodzi mi czy potrafi podejmować trudne decyzje i czy nie boi się odpowiedzialności?) a czy komuś pasuje czy też nie to mnie nie obchodzi, kwestia jak traktuje ludzi - czy jako naczelnik był na pasie podał rękę, porozmawiał z ludzmi zapytał się co potrzeba poprawić jak ulepszyć pracę /bo z tego co wiem na odprawach nie pracował!, możę się mylę/ - człowiek syty głodnego nie zrozumie!

Nowy Dyrektor musi odbiurokratyzować całą Izbę. Trzeba wyprostować kilka jak nie kilkanaście decyzji, które nakładają pracy sekretariatom sztuka dla sztuki. Trzeba nam Palikota w IC, przejrzeć wszystkie decyzje i polowę uprościć do minimum.
ps.
sam nie wierzę w to co piszę, przyszły dyrektor będzie reformował czyt. wykonywał reformatorskie polecenia z góry.

Witam Serdecznie !
Mam nadzieję, że dyrektor, który wygra konkurs będzie gospodarzem izby. Życzę tego Państwu ! A osobie , która wygra konkurs życzę wytrwałości i zadowolenia z pełnionej służby. Izba Celna w Białej Podlaskiej to piękna Izba! Śmiem twierdzić , że najpiękniejsza pod względem wielorakości zadań stawianych przed funkcjonariuszami. Z nią nie można się nudzić. Pozdrawiam z równie pięknej Izby w Gdyni:)

Ostatnia edycja:
o ile autor tego postu jest tym za kogo sie podaje to z calym szacunkiem ale niech zostanie nad pieknym polskim morzem a Nam celnikom z IC BP oszczedzi swoich przemyslen.

"Koncz Wasc wstydu oszczedz..."

Ostatnio edytowane przez moderatora:
słyszałem ,że Gdynia też składała dokumenty a konkursu na Gdynię nie ogłosili :confused:

Termin składania dokumentów minął. Czy wiadomo kto startuje - wystarczą inicjały.:cool:

słyszałem ,że Gdynia też składała dokumenty a konkursu na Gdynię nie ogłosili :confused:

Bizz, w Gdyni konkurs sie odbedzie ( czytaj Dialog Z Ministrem), ale watpie aby obecny p.o. Dyrektor ( bad) mialby nie wygrac. Facet jest ze sluzb specjalnych (byl tez w RIC), i nawet kandydaci spelniajacy wszystkie kryteria nakreslone przez MF nie maja szans.Ja nie wierze w obiektywizm konkursow. To niestety nadal ciemna strona SC.
.

Wiem ,że 3 z Białej ale ostatnia wizyta byłego z Gdyni w Izbie jest zastanawiająca bo prawdopodobnie 5 kandydatów zgłosiło się.

mamy już dyrektora, czy nie?

Wiecie może już czy mamy nowego dyrektora, czy według słuchów został nim p.o?

Czemu nikt nie publikuje wynikow konkursu ?

przeciez wszyscy znaja juz wyniki,
oczywiscie bez niespodzianek, został nim obecny p.o.

Back
Do góry